«Πυρά» από την Αναγνωστοπούλου για το κρυφό deal: «Οι πολιτιστικοί θησαυροί μας δεν είναι τσιφλίκι σας»

Οργισμένη ανακοίνωση για το προεκλογικό παιχνίδι Μητσοτάκη με τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Must Read

Σάλο έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου που κάνουν λόγο για συμφωνία του Μητσοτάκη με το Βρετανικό Μουσείο προκειμένου να… δανειστούμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα που έκλεψε ο Έλγιν, με αντάλλαγμα να τους δανείσουμε άλλες αρχαιότητες από το Μουσείο της Ακρόπολης. 

Προς το παρόν η κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει τα διεθνή ΜΜΕ, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Μητσοτάκης προχώρησε σε κρυφό ντιλ προεκλογικά, με συμφωνία που αποτελεί ήττα για την Ελλάδα, καθώς υποχωρεί από την εθνική γραμμή για την επιστροφή των Γλυπτών στη χώρα μας και δέχεται ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά ανήκει στους… Βρετανούς!

Σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου τονίζει ότι «η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν είναι επικοινωνιακό παιχνιδάκι για τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ» και ξεκαθαρίζει ότι δεν η αντιπολίτευση δεν θα δεχτεί «συμφωνίες εν κρυπτώ με τις οποίες ο δανεισμός και η εκχώρηση του εθνικού μας πλούτου βαφτίζονται ”επιστροφή” και ”επαναπατρισμός’‘».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σίας Αναγνωστοπούλου

«Φαίνεται να υπάρχει μια θεμελιώδης παρανόηση στο μυαλό του κυρίου Μητσοτάκη και της κυρίας Μενδώνη: οι πολιτιστικοί θησαυροί και η ιστορία αυτού του τόπου δεν είναι τσιφλίκι τους και η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν είναι επικοινωνιακό παιχνιδάκι για τον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ. Είναι πρωτίστως μια πράξη ηθικής διευθέτησης που παίρνει οικουμενική διάσταση.

Είναι ανεπίτρεπτο ο πρωθυπουργός και η υπουργός πολιτισμού, μόνοι τους και με κρυφές συνεννοήσεις να διευθετούν αυτό το κορυφαίο διεθνώς ζήτημα πολιτιστικής κληρονομιάς.
Δυστυχώς όμως, στην περίπτωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φαίνεται πως οι όροι του κοινωνικού συμβολαίου έχουν απολύτως παραβιαστεί, το ίδιο το θεμέλιο της δημοκρατίας συνθλίβεται.

Προειδοποιούμε για τελευταία φορά, μυστική διπλωματία αλά 19ου αιώνα, μεταξύ μεγιστάνων και άλλων «μεγάλων κεφαλών», δεν θα την ανεχτούμε. Συμφωνίες εν κρυπτώ με τις οποίες ο δανεισμός και η εκχώρηση του εθνικού μας πλούτου βαφτίζονται «επιστροφή» και «επαναπατρισμός», δεν θα τις επιτρέψουμε.

Αυτή η πολιτική της ανταλλαγής αρχαιοτήτων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βρετανία που υποκρύπτει την αναγνώριση, μέσω του δανεισμού, της ιδιοκτησίας των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό μουσείο, συνιστά υποχώρηση από την εθνική γραμμή για την επιστροφή τους.

Γι’ αυτό όχι άλλα μυστικά και ψέματα κύριε πρωθυπουργέ, που θα υπονομεύσουν το μέλλον αυτής της χώρας. Ζητάμε άμεσα απαντήσεις».

Δείτε επίσης:

Σάλος με το δημοσίευμα των Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα! Τι σκοτεινό παιχνίδι παίζει ο Μητσοτάκης;

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This