Κάλυψη Οικονόμου στους «γαλάζιους Πάτσηδες» – Γενικολογίες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για μία ακόμη φορά απέφυγε να απαντήσει σε «δύσκολες» ερωτήσεις με επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Χωρίς να δώσει σαφείς απαντήσεις και ρίχνοντας το… μπαλάκι των κατηγοριών στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Οικονόμου ουσιαστικά «κάλυψε» τα «γαλάζια» στελέχη που… πρωταγωνιστούν στις αποκαλύψεις για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσω απευθείας αναθέσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα και την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ περί διαγραφής στελέχους της ΝΔ για απευθείας αναθέσεις (σ.σ. ο Ανδρέας Κουτούπης το νέο όνομα – συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ), απάντησε πως η κυβέρνηση… έχει αποδείξει ότι πορεύεται με σύμμαχο τη «διαφάνεια» και τη «νομιμότητα»!

«Όσο απόλυτοι είμαστε σε αυτό, άλλο τόσο απόλυτοι είμαστε στο ότι δεν υιοθετούμε τη σκανδαλολογία, ατεκμηρίωτες καταγγελίες και προσπάθεια δημιουργίας αχταρμά με πραγματικά ή ανύπαρκτα γεγονότα. Η κυβέρνηση πορεύεται με βάση τη νομιμότητα, τους κανόνες, τους θεσμούς και τη διαφάνεια», είπε χαρακτηριστικά.

Σε επόμενη ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν έχει πάρει πρωτοβουλία για ακύρωση των πράξεων που εμπλέκεται ο Θέμης Χειμάρας και να δίνεται έτσι σήμα σε επιχειρηματίες ενόψει εκλογών να παραβιάσουν το ασυμβίβαστο, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι περιμένει απάντηση από τον…ΣΥΡΙΖΑ:

«Ακόμα περιμένω απάντηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα των δύο υπουργών του που είχαν υποπέσει σε αυτά τα ασυμβίβαστα. Πολιτικά βέβαια κρίθηκαν αλλά υπάρχει ηθικό ζήτημα. Παίρνανε δουλειές από το δημόσιο και δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο. Περιμένουμε».

Καμία απάντηση για τα περί «δανεισμού» των Γλυπτών του Παρθενώνα

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά οι απαντήσεις του ήταν γενικόλογες και μάλλον δεν έπεισαν κανέναν πως… δεν έχει κάποιο λάκκο η φάβα.

«Τελικός στόχος είναι να επιστρέψουν, να επανενωθούν τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αν η προσπάθεια ευοδωθεί θα πρόκειται για τεράστια εθνική επιτυχία. Ορισμένοι να μη στέκονται αμήχανοι. Οι επιτυχίες είναι της πατρίδας ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση εργάζεται για αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Στον ΣΥΡΙΖΑ καλό είναι να περιορίσουν την αμηχανία και τις ανεξήγητες αντιδράσεις του. Η πολιτική μας δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο κανένα δικαίωμα ιδιοκτησίας, νομής και κατοχής», είπε αρχικά.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί το θέμα ο κ. Οικονόμου δήλωσε γενικόλογα: «Επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πατρίδα, για τον Πολιτισμό μας. Η διαδικασία και η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Ποτέ η κυβέρνηση δεν έχει αρνηθεί την ενημέρωση. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο αποτέλεσμα ακολουθώντας τη βέλτιστη τακτική».

Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο δανεισμού των Γλυπτών, είπε: «Η διαπραγμάτευση γίνεται μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών που ασπάζονται οι δύο χώρες και κυβερνήσεις και λαμβάνοντας ρεαλιστικά το ιστορικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί. Θα πετύχουμε το στόχο μέσα στη γραμμή της υπεύθυνης και αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης. Αυτό είναι το ζητούμενο, αυτός και ο στόχος».




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This