Σιωπή για την εκτροπή από την Σακελλαροπούλου

Must Read

Εχει περάσει μία μέρα από την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποφάσισε να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία της την ερχόμενη Δευτέρα για θέματα Δικαιοσύνης, χωρίς καν να προσδιορίζονται στην ημερήσια διάταξη κάποια θεματολογία και ο ουσιώδης λόγος αυτής της προκλητικής κίνησης, και στην πολιτική σκηνή έχει απλωθεί μια αμήχανη σιγή. Κανέναν, όπως φαίνεται, δεν ενόχλησε το γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία ύπουλη θεσμική εκτροπή.

Υπερβαίνοντας τα θεσμικά όρια του ρόλου της, η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία έχει γυρίσει παγερά αδιάφορη τα νώτα στα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού, επέλεξε να συνομιλήσει με τον κλάδο της σαν να θέλει να υπογραμμίσει ότι είναι επικεφαλής μιας συντεχνίας και όχι το πρόσωπο που αντιπροσωπεύει την ενότητα του έθνους.

Η πρωτοφανής πρωτοβουλία της Προέδρου, η οποία αγνοεί περιφρονητικά τη διάκριση των εξουσιών, συνάντησε μόνο μία αποδοκιμασία, από τον πρώην υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος σχολίασε στη «Ναυτεμπορική»: «Δημιουργεί ερωτηματικά η πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας να προβεί σε “σύσκεψη” για θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, μια που δεν έχει αρμοδιότητα σε αυτά τα θέματα. Για χάριν του θεσμού, θα πρέπει να δοθεί από τη μεριά της Προεδρίας μια εξήγηση. Ειδικά σε μια εποχή με πολλά ανοιχτά ζητήματα στον χώρο της Δικαιοσύνης».

Από την Ηρώδου Αττικού δεν υπήρξε μέχρι σήμερα κάποιο σχόλιο. Οι υπηρεσίες της Προέδρου, όπως φαίνεται, είναι αρκετά απασχολημένες για να συγκινηθούν με τέτοιες θεσμικές λεπτομέρειες που φέρουν την κυρία Σακελλαροπούλου να υποκαθιστά την εκτελεστική εξουσία, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που εμφανίζουν τον υπουργό Δικαιοσύνης και πρωθυπουργικό πουλέν Κ. Τσιάρα σαν ένα διακοσμητικό στολίδι στην αυλή του Προεδρικού Μεγάρου.

Για την ιστορία, στη σύσκεψη έχουν κληθεί η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος Γεώργιος Διαμαντής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This