Τα ορφανά του Σημίτη άρχισαν το ξεκατίνιασμα

Αναβαθμίζοντας την πολιτική διαφωνία σε νέα απλησίαστα επίπεδα, πλακώνονται για ένα... ερωτηματικό που μπήκε στον τίτλο μιας εκδήλωσης, αποδεικνύοντας ότι ζουν στον κόσμο τους

Must Read

Ο κόσμος δεν έχει πού να σταθεί από την ακρίβεια, αλλά για τα παιδιά του Σημίτη πέρα βρέχει… Αναβαθμίζοντας την πολιτική διαφωνία σε νέα απλησίαστα επίπεδα, πλακώνονται τώρα για ένα… ερωτηματικό που μπήκε στον τίτλο μιας εκδήλωσης στην οποία θα συμμετάσχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, αύριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου οργανώνουν εκδήλωση με ομιλητές, μεταξύ άλλων, τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Νίκο Αλιβιζάτο και Ξενοφώντα Κοντιάδη. Ωστόσο, ο τίτλος «Μένουμε Ευρώπη;», που παραπέμπει ευθέως στο δημοψήφισμα του 2015, προκάλεσε το μένος των ορφανών του ψευδεπίγραφου σημιτικού εκσυγχρονισμού, τα οποία εν χορώ εγκαλούν τον Βενιζέλο επειδή αποδέχθηκε αυτόν τον τίτλο και του ζητούν ουσιαστικά δήλωση μετανοίας, παρατηρώντας, σαν σύγχρονοι ιεροεξεταστές, ότι όφειλε να είχε αντιδράσει και να ζητήσει να απαλειφθεί το ερωτηματικό στο τέλος της πρότασης! Τέτοια εκδήλωση «δημοκρατικής» ευαισθησίας είχαμε πραγματικά καιρό να δούμε…

Τον χορό έσυρε πρώτη αυτό το αγλάισμα του πολύπαθου δημόσιου βίου, η Αννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας στο διαδίκτυο με απογοήτευση ότι… δεν περίμενε τέτοια μπαμπεσιά από τον Βαγγέλη! «Βαγγέλη, εκπλήσσομαι και διαφωνώ για την επιλογή “υποστήριξης” ενός τίτλου που επαναφέρει ένα ζήτημα που δεν τίθεται από κανέναν πλέον. Ξέρεις καλά ότι μένει το σύνθημα, όσο κι αν προσπαθήσεις να το αναλύσεις μετά. Η απάντηση είναι: Μένουμε Ευρώπη! Τελεία και παύλα».

Από κοντά και η καθηγήτρια Βάσω Κιντή ζήτησε από τους Βενιζέλο – Αλιβιζάτο να κρατήσουν αποστάσεις «τουλάχιστον από τον ατυχή τίτλο», λέγοντας: «Στην εκδήλωση νομικών με τίτλο “Μένουμε Ευρώπη;” υπάρχουν ομιλητές που συμπαρατάχθηκαν με αυτούς που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας βγάλουν από την Ευρώπη χωρίς να πουν κουβέντα και ανέχθηκαν, χωρίς πάλι κάποια ένσταση, πολλά αντισυνταγματικά και αντι-ευρωπαϊκά (βλ. ενδεικτικά δημοψήφισμα, τηλεοπτικές άδειες, Νovartis). Συμπαρατάχθηκαν, επίσης, με αυτούς που έβριζαν και λοιδορούσαν όσους ήταν στο κίνημα “Μένουμε Ευρώπη”. Βάζοντας εισαγωγικά στον τίτλο της εκδήλωσής τους αναφέρονται σαφώς σε αυτήν την υπόθεση και είναι σαν να την ειρωνεύονται. Εσείς που θέλατε Ευρώπη, δείτε τι πάθατε». Το κερασάκι πρόσθεσε ο ανεκδιήγητος Γιώργος Φλωρίδης, γράφοντας «“Μένουμε Ευρώπη;”. Εμείς ναι. Κάποιοι φαίνεται να σκέφτονται το “Πάμε Βενεζουέλα;”. Εμείς όχι!».

Απαντώντας στη Διαμαντοπούλου ο Βενιζέλος είπε, μεταξύ άλλων: «Αννα μου, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Εχω άλλη αντίληψη για τους όρους διεξαγωγής του επιστημονικού διαλόγου. Σίγουρα δεν έχω καμία πολιτική υποχρέωση να δίνω διαπιστευτήρια συνέπειας σε σχέση με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οποιος έχει πιο πλούσιο “πολεμικό μητρώο” ας σηκώσει το χέρι του».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This