Ο Πολάκης συνεχίζει τις όλο νόημα αναρτήσεις: «Με “πηγές” δεν θα ανοίξω διάλογο…»

«Πόλεμος» ανακοινώσεων από κόμματα και «εμπλεκόμενους» στην επίμαχη ανάρτηση δημοσιογράφους

Must Read

Μόνος… εναντίον όλων ο Παύλος Πολάκης, συνεχίζει ακάθεκτος της αναρτήσεις στα social media, αντιδρώντας στα όσα ακολούθησαν από τη στιγμή που έκανε την επίμαχη ανάρτηση, μέσω της οποίας «επιτέθηκε» σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους και δικαστικούς, μεταξύ άλλων, με αφορμή την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης για τον -συνάδελφό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- Νίκο Παππά.

Στη νέα του ανάρτηση, μετά τις «διαρροές» περί μη συμπερίληψής του στα ψηφοδέλτια για τις κρίσιμες εκλογές της άνοιξης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, απαντά πως «θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή. Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο. Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκει θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!»

Στο μεταξύ, με αναρτήσεις τους απάντησαν στον Πολάκη κάποιοι από τους δημοσιογράφους που περιλαμβάνονται στην «προκήρυξή» του, η οποία έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ανάμεσά τους και ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος, με το γνωστό… ξύλινο ύφος του, σημειώνει ότι «η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Πολάκη είναι στη γραμμή της δημιουργικής ασάφειας. Αναμένουμε επίσημη και συγκεκριμένη τοποθέτηση».

Από την πλευρά του, ο Άρης Πορτοσάλτε βρίσκει την ευκαιρία να ειρωνευτεί τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας, «ήταν που, κατά κάποιους ο σοβαρός Τσίπρας θα απομάκρυνε τον Πολάκη, με αφορμή τον Χαιρετάκη! Πόσο αθώες σκέψεις όταν πρόκειται για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο το πρόσωπο Τσίπρα – Πολάκη εκφράζει;..».

Ο Δημήτρης Οικονόμου, με τη σειρά του, χαρακτηρίζει τον βουλευτή «φασίστα», σημειώνοντας ότι «στο παρελθόν ανάρτησε την ίδια φωτο καταδικάστηκε και πληρώνει ακόμα. Πολιτικά είναι ο ορισμός του φασισμού. Να τον χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, παρουσιάζει η ανάρτηση του Κώστα Παπαχλιμίντζου, ο οποίος επίσης μιλά για «φασισμό», ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «το κολάζ με τις φωτό δημοσιογράφων δεν είναι δικό του, δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην “εφημερίδα” Μακελειό».

Θυμίζουμε ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες στοχοποιούν δικαστές, δημοσιογράφους, τραπεζίτες, με την εντολή να φορά τουλάχιστον δύο αδικήματα, αυτά της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Την διαγραφή του… θερμόαιμου βουλευτή ζητούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε νέα ανακοίνωσή της, όπου κάνει λόγο για χυδαιότητες, απειλές και προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών, οι οποίες «δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια».

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης, αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της κυβερνητικής παράταξης, η οποία «ρίχνει το γάντι» στον ΣΥΡΙΖΑ για την επίμαχη ανάρτηση του… θερμόαιμου βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απάντηση για την «εμπρηστική» ανάρτηση του Παύλου Πολάκη εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι «η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου».

«Έρχονται, δε, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα είναι η επόμενη φορά “είτε με το καλό είτε με το άγριο”, αλλά και της πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων», συμπληρώνει η Τρικούπη και προσθέτει ότι «ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν»,

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει περαιτέρω ότι «σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος» και υπογραμμίζει ότι «για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός, αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας».

«Ο τόπος χρειάζεται μια πραγματικά εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για να κλείσει ο κύκλος της οδυνηρής για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη», καταλήγει η μακροσκελής ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Θέση στο πολιτικό θρίλερ που πρωταγωνιστεί ο Παύλος Πολάκης πήρε και το ΚΚΕ, με τον Περισσό να υπογραμμίζει ότι η αντιπαράθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο το κόμμα του δεν επικεντρώνεται, όπως θα έπρεπε να συμβεί, στα «κλειδιά» της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, απαράδεκτη την «εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού», καθώς «ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους».

«Είναι πολύ βολική μία αντιπαράθεση που εντοπίζει το “βαθύ κράτος” σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα “κλειδιά” της οικονομίας, με βάση τα οποία ελέγχουν και παρεμβαίνουν στους μηχανισμούς του κράτους, στα ΜΜΕ, στις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα δικά τους συμφέροντα. Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο να μένουν στο απυρόβλητο οι κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους αυτούς. Σε κάθε περίπτωση – και με δεδομένες τις πολιτικές διάφορες του ΚΚΕ με τον συγκεκριμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά – η εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση με αφορμή μια ανάρτηση πολιτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή διαφωνία με αυτήν, είναι ενέργεια απαράδεκτη που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

ΕΣΗΕΑ: Αδιανόητη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά

Από την πλευρά της, η ΕΣΗΕΑ έκανε λόγο για αδιανόητη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά Πολάκη. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ανεπίτρεπτη και αδιανόητη χαρακτηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και αξιωματούχων από τον Βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παύλο Πολάκη μέσω ανάρτησης του στα SOCIAL MEDIA. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την στάση τού κ. Πολάκη ο οποίος για πολλοστή φορά επιλέγει την στρατηγική της έντασης δηλητηριάζοντας τον δημόσιο λόγο με αλαζονεία και απειλές».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This