Η τραγωδία στα Τέμπη έβαλε «φρένο» στους διορισμούς στελεχών σε ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, ΕΟΠΥΥ

Must Read

«Εκτροχιάστηκαν» όλες οι κυβερνητικές διαδικασίες από το υπουργείο Υγείας για τους διορισμούς σε ΕΟΦ, ΙΦΕΤ και ΕΟΠΥΥ, αφού η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο εθνικό πένθος.

Μετά το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης της επιβατικής αμαξοστοιχίας με την εμπορική στα Τέμπη και με τις έρευνες των σωστικών συνεργείων να είναι ακόμη σε εξέλιξη, το υπουργείο Υγείας σταματά όλες τις ενέργειες διορισμού στελεχών που είχε προγραμματίσει. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να μην προχωρήσει στους διορισμούς των επικεφαλής στους οργανισμούς της άμεσης εποπτείας του, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ και ΕΟΠΥΥ, παρότι το είχε αναγγείλει και είχαν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες.

Πολύνεκρο δυστύχημα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, πιεζόμενος από τον αντίκτυπο που είχε σε όλη τη χώρα το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, πήρε την απόφαση αυτή κατανοώντας προφανώς ότι δεν είναι η ώρα και η στιγμή να στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας σε ό,τι αφορά το υπουργείο του, σε οτιδήποτε άλλο από την παρακολούθηση της περίθαλψης των τραυματιών στα νοσοκομεία όπου έχουν διαμετακομιστεί. Αλλά και γιατί ίσως σκέφτηκε ότι θα ήταν κρίμα σε χρονιά εκλογών να χαθεί μια ακόμη ευκαιρία να προβληθεί όπως της αξίζει μια τόσο σημαντική για τον χώρο της Υγείας αλλαγή φρουράς στους πλέον κομβικούς οργανισμούς του υπουργείου του.

Ετσι αναβλήθηκε ο διορισμός του νέου πρόεδρου στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) μετά την παύση του Δημήτρη Πανταζή, η οποία ήδη έχει εκδοθεί σε ΦΕΚ, με το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί να θεωρείται ότι έχει «κλειδώσει».
Αναβολή υπάρχει και για το νέο 7μελές Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που επίσης έχει επιλεγεί.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο τέως πρόεδρός του Δημήτρης Φιλίππου, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών των Φαρμάκων, παραμένει ως η «μεγάλη εκκρεμότητα», καθώς η θητεία του δεν έχει ανανεωθεί από τον Νοέμβριο του 2022.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This