Μια κυβέρνηση με ασόβαρους υπουργούς

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να πολεμήσει τον λαϊκισμό, τον υπηρετεί και τον γιγαντώνει

Must Read

Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η «Ελλάδα 2.0» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που πιστεύει στην… τεχνοκρατία, στελεχώνεται από «αρίστους» και επιτυγχάνει την ψηφιακή διακυβέρνηση είναι ένας θίασος ασόβαρων ανθρώπων, που η πολιτική τους, όπως την ασκούν, προκαλεί δεινά στον τόπο.

Ένας από τους συνήθεις υπόπτους, που υποπίπτει διαρκώς σε λεκτικά ολισθήματα και εμπεδώνει αυτή την αίσθηση ευτέλειας, που χαρακτηρίζει την επιχειρηματολογία και τη δημόσια εικόνα του, είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα ευαίσθητη για την αγορά, που δεν έχει συνέλθει ακόμα από την επέλαση της ακρίβειας, ο υπουργός Ανάπτυξης, αντί να προσπαθήσει να καλλιεργήσει με τις παρεμβάσεις του ένα κλίμα ασφάλειας και σταθερότητας, προκάλεσε αναταραχή με τις εμπρηστικές δηλώσεις του για τα κρεοπωλεία που πωλούν αρνιά… Πόρσε!

Σε τηλεοπτικό διάλογο που είχε με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις τιμές των αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία με τις εξής διατυπώσεις: «Αν εσύ θέλεις να πάρεις Πόρσε, δεν σημαίνει ότι παίρνουν όλοι Πόρσε αυτοκίνητο. […] Παραδοσιακά στο χασάπικο παίρνεις πολύ καλύτερη ποιότητα κρέατος, προφανώς».

Με δύο φράσεις ο κ. Γεωργιάδης «άδειασε» δύο σημαντικούς κλάδους της αγοράς: τα κρεοπωλεία, υπαινισσόμενος ότι η ποιότητά τους είναι καλή αλλά οι τιμές τους απλησίαστες (όπως τα αυτοκίνητα Πόρσε), και τα σούπερ μάρκετ, τα οποία, χωρίς να ονομάτισει, «φωτογράφισε» ως πωλούντα κρέατα κατώτερης ποιότητας.

Στο ίδιο μοτίβο με τον κ. Γεωργιάδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, που δήλωσε πως «κάποιοι, από το καλοκαίρι, θέλουν νεκρό για να πλήξουν την κυβέρνηση». Με αυτά τα λόγια ο κ. Θεοδωρικάκος έδειξε προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αυτονόητο πως, όταν κάποιο κυβερνητικό στέλεχος διατυπώνει τόσο βαριές καταγγελίες, οφείλει να συνοδεύει τους λόγους του με αποδείξεις. Αλλιώς, το μόνο που κατορθώνει είναι να δυναμιτίζει το κλίμα και να παράγει περισσότερο λαϊκισμό και τοξικότητα απ’ όση μπορεί ν’ αντέξει μια κοινωνία.

Τελικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να πολεμήσει τον λαϊκισμό, τον υπηρετεί και τον γιγαντώνει.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This