Δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα ο Μητσοτάκης – Υπέρ Θεοδωρικάκου για το «θέλουν νεκρό» που είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Λάδι στη φωτιά» από τον Πρωθυπουργό: «Ο κύριος Υπουργός είπε το αυτονόητο»

Must Read

Η «φωτιά» που άναψε χθες ο Τάκης Θεοδωρικάκος με τη δήλωσή του ότι στον ΣΥΡΙΖΑ  «θέλουν νεκρό», προκάλεσε αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό λίγο πριν από τις εκλογές και σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Γιώργο Αυτιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σαν άλλος «μπουρλοτιέρης», όχι μόνο δεν προσπάθησε να μετριάσει το «εκρηκτικό» κλίμα, αλλά έριξε κι άλλο «λάδι στη φωτιά».

Ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε για την απαράδεκτη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και απάντησε πως ο κ.Θεοδωρικάκος «είπε το αυτονόητο», συνεχίζοντας τη γραμμή της τοξικότητας.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Ο κύριος Υπουργός είπε το αυτονόητο. Αυτή τη στιγμή, διαχρονικά, κάποιες πολιτικές παρατάξεις, κάποια κόμματα έχουν αλλεργία να αναγνωρίζουν το σημαντικό ρόλο της αστυνομίας στη διαφύλαξη της τάξης» .

Στη συνέχεια επιδόθηκε σε μια δραματική υπεράσπιση της αστυνομίας, την οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, παρουσίασε ως… υπέρτατη έννοια, στην οποία δεν πρέπει να ασκείται κανενός είδους κριτική!

«Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί παιδιά της διπλανής πόρτας, κάνουν τη δουλειά τους, είναι επιφορτισμένοι με μία σημαντική αποστολή. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους επειδή φορούν το εθνόσημο, επειδή είναι οπλισμένοι. Πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί στο πως ασκούν βία και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούν να το κάνουν. Από την άλλη όμως γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει στην πατρίδα μας ένα χρόνιο πρόβλημα μιας πολύ επιθετικής παραβατικότητας στις πορείες, οι μπαχαλάκηδες, οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια. Είχαμε δεσμευθεί ότι αυτά τα φαινόμενα θα τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά Πιστεύω ότι έχουμε κάνει πρόοδο, δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί που θα ήθελα, αλλά έχουμε σίγουρα κάνει πρόοδο και επιτέλους πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αστυνομία δεν  μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να στοχοποιείται. Πρέπει να λογοδοτεί μόνο σε περιπτώσεις εκείνες που χρησιμοποιεί υπερβολική βία. Όπως και συμβαίνει εξάλλου … Η αστυνομία είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του πολίτη και σε καμία περίπτωση δεν θέλω οι όποιες αστοχίες που μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπάρχουν, να αμαυρώσουν ένα συνολικό έργο το οποίο γίνεται από την ελληνική αστυνομία σε δύσκολες συνθήκες».




Θυμίζουμε ότι χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην προσπάθειά του να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική του για την, όπως καταγγέλλει, αστυνομική βία που επιδεικνύουν οι Αρχές, με αφορμή το επεισόδιο έξω από την ΑΣΟΕΕ, ο κ.Θεοδωρικάκος ισχυρίστηκε μιλώντας στο Open, πως «η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρό», προσθέτοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ «αντί να κάνουν διάλογο με θέσεις, δυναμιτίζουν το κλίμα και πετάνε τόνους τοξικότητας».

Συνέχισε μάλιστα στο ίδιο ύφος, λέγοντας πως «μερικοί θέλουν και νεκρό. Το θέλουν επιμόνως εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το ήθελαν και το καλοκαίρι, το ήθελαν και όταν έλεγαν ανοησίες για την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα πανεπιστήμια, το ήθελαν όταν μας έλεγαν πως είχαμε σκοτώσει ένα 5χρονο κοριτσάκι στο Εβρο, το ήθελαν όταν πήγαν να μας φορτώσουν το έγκλημα σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό».

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της Κουμουνδούρου, η οποία ζήτησε την αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τις «διχαστικές του δηλώσεις».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This