ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκαν τα ψηφοδέλτια για την εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου – Ανακοινώθηκαν υποψηφιότητες για τους δήμους

«Η αλλαγή μπορεί να γίνει πράξη με μία προϋπόθεση: την καθαρή, αδιαμφισβήτητη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Κ.Ε. του κόμματος

Must Read

Στο σύνολό τους εγκρίθηκαν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που πραγματοποιήθηκε απόψε το απόγευμα, τα ψηφοδέλτια που είχαν γνωστοποιηθεί νωρίτερα σήμερα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει, πλέον, πανέτοιμος για την κρίσιμη εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ήταν συλλογική απόφαση του κόμματος τα ψηφοδέλτια να είναι πολυσυλλεκτικά και ισχυρά. Ανάμεσα στα νέα ονόματα που ξεχώρισαν είναι και αυτό του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου (επί κυβερνήσεων Καραμανλή) και πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος και θα διεκδικήσει την εκλογή του με σταυρό στην Ανατολική Αττική.

Ωστόσο, όπως αναφέραμε νωρίτερα, η βουλεύτρια Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου απέσυρε την υποψηφιότητά της, καθώς διαφώνησε κάθετα με τη συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην ίδια εκλογική περιφέρεια του επιχειρηματία Παύλου Τονικίδη, τονίζοντας, μάλιστα, πως η ίδια αδυνατούσε «να ξεπλύνει την τοπική διαφθορά και διαπλοκή».

Τσίπρας: Μήνυμα εκλογικής νίκης

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έστειλε νέο μήνυμα εκλογικής νίκης, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Στόχος, σύμφωνα τον κ. Τσίπρα, να γίνει πράξη η πολιτική αλλαγή και να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Κ.Ε., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το μήνυμα για το «διπλό καθήκον» που έχουν. «Το πρώτο, να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας. Να πείσουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς. Οτι έχουμε το σχέδιο και μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στην αισχροκέρδεια, στην απαξίωση, στην αδιαφορία, στην αναξιοκρατία, στην αδικία. Και το δεύτερο, ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει πράξη με μία προϋπόθεση: την καθαρή, αδιαμφισβήτητη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος δε στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων έκανε λόγο για «ένα ευχάριστο πονοκέφαλο», προσθέτοντας ότι «αναγκαστήκαμε να κάνουμε δύσκολες επιλογές ανάμεσα σε πολύ δυνατές υποψηφιότητες. Τα ψηφοδέλτια που καλούμαστε να εγκρίνουμε σήμερα όμως, είναι ο καθρέφτης της σχέσης μας με την κοινωνία».

Υποψηφιότητες και για τους δήμους

Στη συνεδρίαση της Κ.Ε., ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε και τα ονόματα ορισμένων από τους υποψήφιους δημάρχους τους οποίους θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάνοντας λόγο για «ανάδειξη ψηφοδελτίων νίκης και πλατιάς προοδευτικής συνεργασίας».

Έτσι, εκτός από την υποψηφιότητα του καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Νίκου Παππά για τον δήμο της Αθήνας, ανακοίνωσε, επίσης, τη στήριξη του κόμματος στον Γιώργο Γαβρίλη για τη διεκδίκηση του δήμου Πειραιά, ενώ για τον Δήμο Περιστερίου θα στηριχθεί ο Ανδρέας Παχατουρίδης, για τη Λάρισα ο Απόστολος Καλογιάννης, για το Αγρίνιο ο Δημήτρης Τραπεζιώτης και για την Πάτρα ο Βασίλης Αϊβαλής.

  • Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This