Ιδιώτες σε όλα τα νοσοκομεία προανήγγειλε ο Πλεύρης

Αποκάλυψε τα σχέδιά του για την εμπορευματοποίηση της υγείας

Must Read

Το ξεπούλημα της Δημόσιας Υγείας στους ιδιώτες προανήγγειλε σήμερα ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μετά από το Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη και την Ογκολογική Μονάδα στο Παίδων «Αγία Σοφία» που λειτουργούν πλέον ως ΝΠΙΔ, ανακοίνωσε ότι το σχέδιό του είναι να επεκταθούν στο σύνολο των νοσοκομείων.

Προσπαθώντας να παρουσιάσει μια άλλη εικόνα, ο Πλεύρης μιλώντας στο Πρώτο, υποστήριξε ότι «τα νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού δικαίου είναι μια νομική μορφή με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία» και αναφερόμενος στα νοσοκομεία που μετατράπηκαν σε ΝΠΙΔ δήλωσε: «όλα στο σύνολό τους, τα κάνουμε ΝΠΙΔ».

«Η μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ είναι άλλη μια παρεξήγηση. Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου είναι το Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και εμείς κάναμε την Ογκολογική μονάδα στο Παίδων Αγία Σοφία. Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου είναι πάλι μοναδικός, μοναδικός, μοναδικός μέτοχος το Δημόσιο. Άρα δεν αλλάζει ο δημόσιος χαρακτήρας», υποστήριξε ενώ όταν του έγινε ερώτηση για το αν ιδιωτικοποιείται το ΕΣΥ, ο ίδιος απάντησε ότι αυτά είναι… fake news.

«Σήμερα το 35%-38% ο πολίτης το πληρώνει ιδιωτικά. Άρα αυτό δείχνει ότι σήμερα έχουμε μια άτυπη ιδιωτικοποίηση, όταν ο πολίτης δεν εξυπηρετείται» δήλωσε χωρίς ίχνος ντροπής για την διάλυση του ΕΣΥ.

Για τις μπίζνες με τους ιδιώτες και τα ράντζα ανέφερε: «Το γεγονός ότι επειδή έχουμε ράντζα, χρησιμοποιούμε ιδιωτικές δομές που δεν τις πληρώνει ο πολίτης, πηγαίνει δωρεάν για να μην έχει ράντζα, είναι ιδιωτικοποίηση ή εξυπηρέτηση του πολίτη; Το Αττικό, από τις 14 χειρουργικές κλίνες χρησιμοποιεί τις 7-8. Εάν, βάζοντας γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα αλλά πληρώνοντας στο δημόσιο, αντί για τις 8 χειρουργικές κλίνες λειτουργήσουν και οι 14, τελικά ο πολίτης δεν θα κάνει πιο γρήγορα το χειρουργείο του; Άρα αυτά δεν είναι ιδιωτικοποίηση, είναι ιδεοληψίες» δήλωσε μεταξύ άλλων και ενώ για τις ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχει απροθυμία να εργαστούν στο ΕΣΥ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις χαμηλές αμοιβές, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι προσπάθησε να το αντιμετωπίσει και ανέφερε μια σειρά μέτρων. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This