Ηλίας Κασιδιάρης: Στις 20 Απριλίου η νέα συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβούλιου των φυλακών Δομοκού

Must Read

Σαν να μην ήταν αρκετό το ότι στις φυλακές Δομοκού θυμήθηκαν με… εντυπωσιακή καθυστέρηση να καλέσουν σε συνεδρίαση το πειθαρχικό Συμβούλιο, για να εξετάσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ηλία Κασιδιάρη και να αποφασίσει εάν θα του επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις, αλλά ήδη υπήρξε αναβολή της, με νέα ημερομηνία διεξαγωγής της την 20η Απριλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την σημερινή συνεδρίαση δεν υπήρξε απόφαση, καθώς, ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θέλει να υποβάλει μέσω του συνηγόρου του υπόμνημα με τις θέσεις του. Ζητούμενο, πάντως, της συνεδρίασης του πειθαρχικού συμβουλίου των φυλακών, είναι να διαπιστωθεί εάν ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει παραβιάσει την απόφαση του Οκτωβρίου του 2021, σύμφωνα με την οποία οι μόνες επικοινωνίες που τού επιτρέπονται είναι με το κοινόχρηστο καρτοτηλέφωνο των φυλακών με τον δικηγόρο του και με στενούς συγγενείς του για θέματα προσωπικά, οικογενειακά και νομικής φύσεως που αφορούν την υπόθεσή του.

Στην κυβέρνηση ανακάλυψαν εσχάτως ότι στο Διαδίκτυο έχει ανέβει άφθονο οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο ακούγεται ο ίδιος να απευθύνεται στους οπαδούς του. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο χρυσαυγίτης πρώην βουλευτής δεν έχει κινητό στη φυλακή -κάτι που, ούτως ή άλλως απαγορεύεται- ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ και αυτό έχει φανεί και από τους πολλούς ελέγχους που έχουν γίνει στο κελί του. Ωστόσο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαρρέει ότι ο Κασιδιάρης χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο των φυλακών, με τη βοήθεια του οποίου συνομιλεί με κάποιους οι οποίοι τον ηχογραφούν και ακολούθως ανεβάζουν στα social media αυτά που λέει.




Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, με αφορμή την τροπολογία Βορίδη

Όλα αυτά έρχονται μετά από εβδομάδες έντονης αντιπαράθεσης με αφορμή την τροπολογία Βορίδη, η οποία στοχεύει στο να εμποδίσει την κάθοδο του ακροδεξιού κόμματος στις προσεχείς εκλογές. Χθες, μετά από μια έντονη συνεδρίαση στη Βουλή, κατά την οποία η πλειοψηφία έκλεισε για ακόμη μια φορά τα αυτιά στις ενστάσεις και την σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης, η τροπολογία έγινε δεκτή με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 την καταψήφισαν.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ ζήτησε από τον Πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων να προβεί σε προκαταρκτική έρευνα για μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της Επικράτειας που έχουν, ενδεχομένως, υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα σχετικά με τη δημοσίευση δηλώσεων του Ηλία Κασιδιάρη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This