Θέμης Χειμάρας: Ταπεινωτική απόσυρση από τα ψηφοδέλτια!

Στην… ουρά κι αυτός με τα «πουλέν» του πρωθυπουργού (Πάτσης, Νικολάου, Σπυράκη και σία) που μετατρέπονται σε «καμένο χαρτί»

Must Read

Την περασμένη Πέμπτη, ο Θέμης Χειμάρας βιάστηκε να πανηγυρίσει. «Η σκευωρία κατέρρευσε, θα είμαι παρών στις εκλογές» είπε περιχαρής και «δικαιωμένος». Χθες, με ανάρτησή του στο Facebook έκανε… όπισθεν ταπεινωτικά: «Με αίσθημα τιμής και ευθύνης δήλωσα αρμοδίως την επιθυμία μου να μη συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου».

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε ένα ακόμα «Χ» σε επιλογή του που μετατράπηκε σε «καμένο χαρτί» για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία. Αλλος ένας εκλεκτός του δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια. Οπως συνέβη με τόσα ακόμα προσωπικά «πουλέν» του πρωθυπουργού: τον Ανδρέα Πάτση, τη Σοφία Νικολάου, την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, που ο Μητσοτάκης είχε προτρέξει να ανακοινώσει για την Α’ Θεσσαλονίκης.

Ακόμα και λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είναι θολό και με αστερίσκους. Βουλευτές κι ευρωβουλευτές αποσύρονται υπό το βάρος σκανδάλων. Αλλοι παραμένουν, αλλά με σκιές. Οι περιπτώσεις Παπαθανάση, Καππάτου και Μαραβέγια απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη τους τελευταίους μήνες. Υπάρχουν ακόμα και υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν με τυμπανοκρουσίες πριν από μόλις μερικές μέρες, αλλά ήδη αμφισβητούνται – π.χ., ο υπόδικος για το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, Πουλής. Οπως, βέβαια, στη λίστα υποψηφίων θα είναι και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Οι γκρίζες ζώνες στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Για τον πρωθυπουργό τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα. Οι επιλογές του, πέρα από αποτυχημένες, σπάνια είναι ξεκάθαρες. Ο ορίζοντάς τους είναι κοντός και, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, κρέμεται από μια κλωστή. Συγκεκριμένα, από το τάιμινγκ που θα έρθουν στο φως διάφορες αποκαλύψεις.

Όλα ήταν ξεκάθαρα

Είναι προφανές ότι η σύγχυση και ο πανικός εμπόδισαν τον βουλευτή να δει ξεκάθαρα και εξαρχής ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος. Το κατάλαβε χθες. Η ευθύνη, όμως, βαραίνει τον πρωθυπουργό και τους μηχανισμούς του Μαξίμου, που μέχρι την τελευταία στιγμή κρατούσαν ανοιχτή τη συμμετοχή του Χειμάρα, άγνωστο γιατί και με ποια προσδοκία. Τι ακριβώς περίμενε το επιτελείο του πρωθυπουργού; Ολα ήταν ξεκάθαρα: Βουλευτής του Μητσοτάκη σύναπτε συμβόλαια εργασίας με δημόσιους φορείς, παρά το ασυμβίβαστο λόγω της ιδιότητάς του.

Αλλωστε, από τις 4 Ιανουαρίου, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Χειμάρα, είχε σπεύσει να διαχωρίσει την υπόθεσή του από αυτήν του Πάτση, κάνοντας λόγο «για πολλές διαφορές». Είχε φροντίσει να υπενθυμίσει ότι ο βουλευτής Γρεβενών είχε αρνηθεί να παραιτηθεί, σε αντίθεση με τον βουλευτή Φθιώτιδας, περνώντας εμμέσως το μήνυμα ότι μιλάμε για διαφορετικές περιπτώσεις και δίχως σε καμία περίπτωση να αποκλείει ότι θα είναι υποψήφιος.

Χθες ο Χειμάρας φαίνεται τελικά ότι το πήρε απόφαση πως δεν μπορεί να παριστάνει άλλο τον εκ νέου υποψήφιο βουλευτή: «Πριν ακόμα προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσής μου την περασμένη Πέμπτη 6 Απριλίου, με την οποία δημοσιοποίησα το πόρισμα ελέγχου του ΣΔΟΕ Αττικής, που με δικαιώνει σε απόλυτο βαθμό, την επόμενη ημέρα το πρωί, το επόμενο “επεισόδιο” της σκευωρίας ήταν έτοιμο! Διέρρευσαν έγγραφο της Εισαγγελίας για συμπληρωματική εξέταση στοιχείων».

Ο ίδιος φαίνεται να επιμένει στο σενάριο της σκευωρίας. Επαναλαμβάνει ότι έχει προσκομίσει ήδη από τον Ιανουάριο τα στοιχεία και πως «δεν υπάρχει κανένα τυπικό κώλυμα». Αλλά «επειδή ο έλεγχος είναι αδύνατον χρονικά να ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές, είναι ξεκάθαρο ότι, παρά την κατάρρευση των δήθεν καταγγελιών, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο θα επιμείνουν στα fake news, στα ψέματα και στις συκοφαντίες». Κι αυτό δεν θα το επιτρέψει, όπως αναφέρει.

Λίγες ώρες «δικαίωσης»

Πριν από μόλις μία εβδομάδα, το κλίμα στην ανακοίνωση Χειμάρα ήταν εντελώς διαφορετικό. «Από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ και τα προσκομισθέντα στοιχεία διαφαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνονται τα καταγγελλόμενα, όπως παρουσιάζονται στα δημοσιεύματα της δικογραφίας». Και προσέθετε με βεβαιότητα: «Οι πολίτες της Φθιώτιδας, αλλά και όλης της Ελλάδας αντιλαμβάνονται ποιοι λένε την αλήθεια. Η αλήθεια πάντοτε νικάει. Θα είμαι παρών στον εκλογικό αγώνα».

Μαζί με τον Χειμάρα πανηγύριζαν για λίγες ώρες και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που προέβαλλαν ως θρίαμβο την ανάρτηση «δικαίωσης». Ομως η εισαγγελέας που έλαβε προς επικύρωση το πόρισμα του ΣΔΟΕ το επέστρεψε ως «ατελές» για περαιτέρω διερεύνηση. Οπως αποδείχθηκε, τα πανηγύρια βασίστηκαν στην επιλεκτική επισύναψη μόνο 4 εκ των 50 σελίδων του πορίσματος του ΣΔΟΕ, το οποίο επιβεβαιώνει την παραβίαση του νόμου περί ασυμβίβαστου.

Ο πατέρας Χειμάρας μπήκε στην Βουλή επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993. Ο Θέμης Χειμάρας ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα με Κώστα Μπακογιάννη περιφερειάρχη και τοποθετήθηκε στα ψηφοδέλτια το 2019 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δυο οικογένειες δεν είναι ασύνδετες. Το Μαξίμου, επειδή… σέβεται την οικογενειοκρατία, προσπάθησε να κρατήσει ζωντανή την υποψηφιότητα Χειμάρα. Ομως το ΣΔΟΕ είχε άλλη γνώμη.

Ενα συμπέρασμα ουσίας είναι ότι, αν ο πολιτικός κομπογιαννιτισμός και ο τυχοδιωκτισμός είχαν έδρα στα πανεπιστήμια, ο Μητσοτάκης θα ήταν ισόβιος επίτιμος καθηγητής. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πολιτικός κομπογιαννιτισμός του «επιμολύνει» και τα πρόσωπα που ο ίδιος επιλέγει. Και εμφανίζουν τα ίδια συμπτώματα. Αυτοί που επέλεξε για να πλαισιώσουν την πρωθυπουργία του είναι αυτοί που τον ντροπιάζουν.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1975. Είναι γιος του Θανάση Χειμάρα, που είχε εκλεγεί βουλευτής με τη Ν.Δ. επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και το 2005 ίδρυσε ατομική επιχείρηση συμβούλου επιχειρησιακού σχεδιασμού. Το 2006 επέκτεινε την επιχειρηματική του δραστηριότητα με κάθετη μονάδα σχεδιασμού και παραγωγής ψηφιακών εκτυπώσεων. Το 2013 υπήρξε συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας παραγωγής καινοτόμων εφαρμογών λογισμικού. Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Φθιώτιδας με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη. Για πρώτη φορά εκλέχθηκε βουλευτής το 2019. Παραιτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την αποκάλυψη ότι η εταιρία του λάμβανε προμήθειες από το Δημόσιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This