Με ποια ποινή κινδυνεύει αν κριθεί ένοχος για βιασμό και ξυλοδαρμό ο Αλέξης Γεωργούλης

Must Read

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον Αλέξη ΓεωργούληΠριν από τρία ολόκληρα χρόνια, η Ελένη Χρονοπούλου προχώρησε σε επίσημη καταγγελία σε βάρος του Ευρωβουλευτή, για βιασμό και σωματική κακοποίηση. Ωστόσο, μέχρι σήμερα ούτε είχε γίνει γνωστό, ούτε είχε προχωρήσει κάποια ποινική διαδικασία. 

 






Ποια είναι η δεύτερη γυναίκα;

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης», έγραψε η Ελένη Χρονοπούλου στην πρώτη της ανάρτηση μετά την διαρροή του ονόματός της, που ακολούθησε την είδηση του αιτήματος για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες για δεύτερη γυναίκα που είναι έτοιμη να καταθέσει.

Οι φήμες… 

Ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες σημειώνουν πως έχει διακινηθεί στο παρελθόν η φήμη για ακόμη μια περίπτωση κακοποίησης με δράστη τον πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες ήθελαν να έχει υποστεί κακοποίηση μια γυναίκα που υπήρξε ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη, με το φερόμενο θύμα να μην έχει απευθυνθεί ωστόσο στις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα πλέον προτίθεται να προχωρήσει σε επίσημη και επώνυμη καταγγελία του συμβάντος στις Αρχές.

Όπως σχολιάζουν έμπειροι νομικοί των Βρυξελλών, «η καθυστέρηση της βελγικής δικαιοσύνης για την υπόθεση Γεωργούλη είναι ανεξήγητη». «Η διάρκεια της έρευνας της δικαστικής είναι πολύ μεγάλη, ασυνήθης για τα βελγικά δεδομένα. Δεν έχω απάντηση γιατί κράτησε 3 χρόνια και δεν είναι λογικό», λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος στο Βέλγιο, Νίκος Κορογιαννάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε ακόμα πολύ στο σκοτάδι». Η νομική πλευρά του θύματος το αποδίδει στον κορονοϊό και τα προβλήματα που δημιούργησε. Η ενδεχόμενη ποινή αν ο Αλέξης Γεωργούλης κριθεί ένοχος για βιασμό, είναι τα 10 χρόνια και οποία είναι και εκτίονται.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Η Ελένη Χρονοπούλου η δικηγόρος με ενεργή πολιτική δράση ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για παρενόχληση και κακοποίηση τοποθετείται ευθαρσώς και επωνύμως για πρώτη φορά μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Όπως ξεκαθαρίζει η καταγγελία, που έγινε στις αρχές του 2020 και την επόμενη ημέρα από την καταδικαστέα συμπεριφορά, αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βίας.

Η καταγγελλόμενη κακοποίηση και ο βιασμός από τον Αλέξη Γεωργούλη φέρεται να έγινε τέλη Γενάρη του 2020 και ενώ οι δυο τους είχαν βγει 2 ή 3 φορές. Έπειτα από το ραντεβού και την κακοποίησή του, το θύμα φέρεται να απευθύνθηκε σε φαρμακείο για την περιποίηση των τραυμάτων της. Η φαρμακοποιός ήταν εκείνη που την προέτρεψε να απευθυνθεί σε ιατροδικαστή, πράγμα που το θύμα έπραξε, με τις πληροφορίες να θέλουν την ύπαρξη ιατροδικαστικής έκθεσης από νοσοκομείο των Βρυξελλών που μιλά, μεταξύ άλλων, για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τότε, η νεαρή δικηγόρος έκανε καταγγελία στην αστυνομία, αν κι όχι ονομαστική, για το συμβάν.

 




Με τη συζήτηση περί δημοσιοποίησης του ονόματος και ανυπαρξίας προστασίας του θύματος να έχει πάρει τις διαστάσεις που επιβάλει και η προεκλογική περίοδος, η νομικός κυρία Χρονοπούλου δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της, γνωρίζοντας πολύ καλά και ως πολιτικός πώς αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις όταν αφορούν γνωστά και δη πολιτικά πρόσωπα. Γνώριζα, λέει, ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να αποβεί επώδυνη για μένα και τους οικείους μου, αλλά τονίζει και αποστομώνει «Το έπραξα θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου, αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση». «Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας», σημειώνει μεταξύ άλλων η γυναίκα.

 

 


 

Όπως υπογραμμίζει, «η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης». Από την πλευρά του, ο Αλέξης Γεωργούλης – δια μέσω των δικηγόρων του – διακηρύσσει την αθωότητά του και υποστηρίζει πως έμαθε την καταγγελία μόλις την Μεγάλη Παρασκευή: Eνημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση. «Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι είναι οι Βέλγοι δικηγόροι που προσέλαβε ο Αλέξης Γεωργούλης, μετά την καταγγελία για βιασμό και κακοποίηση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This