«Ενεργειακή δημοκρατία ή ενεργειακή ολιγαρχία» το… δίλημμα για τον Γιώργο Παπανδρέου

Λάτρης της αμπελοφιλοσοφίας

Must Read

Το δίλημμα «θέλουμε ενεργειακή δημοκρατία ή θα ανεχτούμε την ενεργειακή ολιγαρχία», για τις εκλογές της 21ης Μαίου, έθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργου Αρβανιτίδη με τίτλο «Πράσινη & Δίκαιη Μετάβαση. Με τους πολίτες για τους πολίτες».

Για το βιβλίο μίλησαν, επίσης, ο γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας, ο καθηγητής του ΑΠΘ και διευθυντής του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος Γιώργος Ζαλίδης και ο συγγραφέας Γιώργος Αρβανιτίδης.

«Η ενέργεια, είναι η κινητήρια δύναμη κάθε σύγχρονης κοινωνίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Πούτιν στόχευσε στρατηγικά όλο το χειμώνα τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας», είπε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: «Για την Ελλάδα υπάρχει μια μοναδική ιστορική ευκαιρία. Όχι μόνο γιατί είμαστε, όλες οι κοινωνίες στο μεταίχμιο αυτών των απαραίτητων αλλαγών, αλλά γιατί σε αυτήν την αναγκαία διαδικασία, της μετάβασης σε μια βιώσιμη οικονομία, η Ελλάδα είναι προικισμένη. Ο μεγαλύτερος πυρηνικός αντιδραστήρας μας είναι ο ήλιος μας, οι άνεμοι, η γεωθερμία – ιδιαίτερα εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, οι λίμνες και τα ποτάμια μας, οι παλίρροιες, η βιομάζα, ακόμα και τα σκουπίδια που παράγουμε, όλα είναι δυνητικά πηγές παραγωγής ενέργειας. Δική μας ενέργεια, με δικά μας μέσα παραγωγής».

Επισήμανε ότι η Πράσινη και Δίκαιη Μετάβαση, έχει άμεση σχέση με τη ρεαλιστική δυνατότητα, να εξασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής, την ποιότητα της οικονομικής, κοινωνικής, οικολογικής και πολιτιστικής ζωής των Ελλήνων.

Τόνισε πως «με εξαίρεση την περίοδο 2009 – 2011, έλλειψε η πολιτική βούληση να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα κατεστημένες αντιλήψεις και συμφέροντα. Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο: οι κρίσεις είναι συνεχείς, ο δημόσιος βίος ταλανίζεται συνεχώς από αχρείαστες πολώσεις και αντιπαραθέσεις, που λίγο έχουν να κάνουν με τα πραγματικά ζητήματα της χώρας και της εποχής μας. Ευθύνες έχουν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που στρουθοκαμηλίζουν, προκειμένου και να μην έρθουν αντιμέτωπες με δικές τους ευθύνες και να μην συγκρουστούν με συμφέροντα και κατεστημένα, εστιάζοντας πρωτίστως στην περιχαράκωση εκλογικών ακροατηρίων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This