Βορίδης: Ρουσφέτι του Καραμανλή ο σταθμάρχης στη Λάρισα 

Πώς «έδωσε» τον πρώην υπουργό Μεταφορών

Must Read

Μετά τους εμπειρογνώμονες και ο Μάκης Βορίδης «δίνει» τον Κώστα Αχ. Καραμανλή ως υπεύθυνο για την παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη της Λάρισας που είχε ως αποτέλεσμα το δυστύχημα στα Τέμπη.

Λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Μ. Βορίδης αποκαλύπτει, απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο υπερήλικας σταθμάρχης (58 ετών) δεν έπρεπε να μεταταχθεί διότι το όριο ηλικίας για μετάταξη ήταν τα 28 έτη, και όχι τα 42 όπως υποστηρίζει η πλευρά Καραμανλή. Έτσι χρειάσθηκε να υπάρξει η εκ των υστέρων υπουργική απόφαση που νομιμοποίησε το ρουσφέτι!

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (με πρώτο υπογράφοντα τον Βασίλη Κόκκαλη), ο Μ. Βορίδης αναφέρει πως το ηλιακό όριο για την μετάταξη ήταν τα 28 έτη όπως προβλέπεται σε υπουργική απόφαση του 2006 η οποία ήταν εν ισχύ!

«Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο επανακαθορισμός του ανώτατου ορίου ηλικίας διορισμού για τους προαναφερόμενους κλάδους του προσωπικού του ΟΣΕ, μεταξύ των οποίων και για τον κλάδο ΔΕ Σταθμαρχών, από το 28ο έτος στο 42ο, πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς του εν λόγω υπαλλήλου και σε κάθε περίπτωση το 48ο έτος ηλικίας ως ανώτατο όριο ηλικίας διορισμού δεν προέκυπτε από τις κείμενες διατάξεις», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απάντηση του Μ. Βορίδη.

Υπενθυμίζεται ότι και το πόρισμα της Επιτροπής Γεραπετρίτη αναφέρει ότι «το τριμελές όργανο αξιολόγησης της αίτησης μετάταξης του σταθμάρχη όφειλε να την απορρίψει λόγω έλλειψης του πρόσθετου απαιτούμενου προσόντος, δηλαδή της μη υπέρβασης του 48ου έτους ηλικίας, και να μην παράσχει τη σύμφωνη γνώμη του».

Όμως ο Κ. Αχ. Καραμανλής μετά από αίτηση του 58χρονου σταθμάρχη τον Απρίλιο του 2022 υπέγραψε την υπ’ αριθμόν 157192/20-05-2022 απόφασή του όπου στο άρθρο 33 της απόφασης ορίζει πως ο υπό μετάταξη υπάλληλος πρέπει να κατέχει τα απαιτούμενα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα για τη θέση στην οποία μετατάσσεται, εκτός της ηλικίας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This