Μετά την κατακραυγή, ήρθε και η «φάπα» του Σέρβου ΥΠΕΞ στον Μητσοτάκη για τα αίσχη με το Κόσοβο!

Ο Ντάτσιτς ευχαρίστησε «από καρδιάς» τους «Έλληνες αδελφούς και φίλους μας από τον ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Κατρούγκαλο»

Must Read

Τα λάθη πολιτικής πληρώνονται και αυτό θα πρέπει να το καταλάβει καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φαίνεται να κάνει ό,τι μπορεί για να διαλύσει τις σχέσεις της Ελλάδας με παραδοσιακούς συμμάχους της.

Η ουσιαστική στήριξη που παρείχε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Κόσοβο, με την απόφασή της να απέχει από την ψηφοφορία σχετικά με την υποψηφιότητα του Κοσόβου να ενταχθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης, προκάλεσε οργή στη Σερβία και ένα τεράστιο κύμα κατακραυγής για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά και κατά του Ουκρανού Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η αποχή αυτή της Αθήνας ενόχλησε ιδιαίτερα το Βελιγράδι, το οποίο είχε ακούσει μάλιστα την πρόσφατη διαβεβαίωση της Ελληνίδας Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ότι η ελληνική θέση για το Κοσσυφοπέδιο παραμένει «σταθερή και αμετάβλητη» κατά τη συνάντησή της με τον Σέρβο ομόλογό της Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε και προφανώς δεν φάνηκε με την ελληνική αποχή από την ψηφοφορία, που άφησε πολλές ελπίδες στο Κόσοβο για αλλαγή στάσης της Ελλάδας.

Το σερβικό «ευχαριστώ» στον ΣΥΡΙΖΑ

Η δυσαρέσκεια της Σερβίας κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν άργησε να φανεί και σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Ίβιτσα Ντάτσιτς, ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για τη θέση που εκφράζει στο ζήτημα του Κοσόβου!

«Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στους Έλληνες αδελφούς και φίλους μας από τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Κατρούγκαλο, για την απερίφραστη δημόσια υποστήριξή τους στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Σερβίας», έγραψε στα αγγλικά ο Ντάτσιτς στο Twitter, προσθέτοντας στα ελληνικά: «Σας ευχαριστώ από καρδιάς!»

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του τομεάρχη εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος επέκρινε την στάση ουδετερότητας που τήρησε η Ελλάδα κατά την ψηφοφορία στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το αίτημα ένταξης του Κοσόβου, υποστηρίζοντας ότι «μεταβάλλει χωρίς εξήγηση την πάγια ελληνική θέση».

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Δευτέρα 24 Απριλίου, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έκανε αποδεκτό το αίτημα ένταξης του Κοσόβου.

Υπέρ της αποδοχής του αιτήματος για το Κόσοβο που κατέθεσε η Αλβανία, ψήφισαν 33 από τις 46 χώρες μέλη.

Εφτά χώρες το καταψήφισαν (Ουγγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Σερβία), ενώ στάση ουδετερότητας τήρησαν η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Ελλάδα, η Σλοβακία, η Μολδαβία και η Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This