Ένα τρολ από… τα Lidl στο Επικρατείας της Ν.Δ.

«Επιβραβεύει» την… επιτυχία με τις χυδαιότητες αλά Ψαριανό ο Μητσοτάκης και αναβαθμίζει ακόμα μία μουτζαχεντίν του διαδικτύου

Συντάκτης: Newsroom

Τη μέρα που παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να εμφανίσει την Ειρήνη Αγαπηδάκη ως εκπρόσωπο μιας κάστας αρίστων, απόμακρη από τις καφενειακές πολιτικές συγκρούσεις και από τα κομματικά μαλλιοτραβήγματα. Για να το εξάρει αυτό είχε προϊδεάσει με καμάρι στη φωνή ότι «πρέπει κανείς να γκουγκλάρει το όνομά της για να την βρει».

  • του Βασίλη Γαλούπη

Παραδοσιακά οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας είναι ισχυρές προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, «βαριά» ονόματα των κομμάτων, που θεωρούνται «σημαίες», ή επιστήμονες υψηλού κύρους με πολυετείς καριέρες στο εξωτερικό.

Η Αγαπηδάκη δεν είναι τίποτα από αυτά. Είναι μια επιστήμονας με λιτή και «τυπική» καριέρα. Στην πραγματικότητα, αυτό που τη βοήθησε να μπει στο «κλαμπ των μητσοτακικών» είναι ότι από το 2016, όταν δεν διαφήμιζε τα Lidl, εξαπέλυε χυδαία τρολαρίσματα στο διαδίκτυο με επιθέσεις σε άλλα κόμματα, κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας δούμε την… άριστη συμπεριφορά της Αγαπηδάκη στο διαδίκτυο, που εκτίμησε ο Μητσοτάκης και την έχρισε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας:

  • Τον Δεκέμβριο του 2016: «Ας πούμε ένα σύνθημα που όλους τους ενώνει: “ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δολοφόνοι!” Το “φασίστας” δεν κάνει καλή ρίμα. Ακολουθώ την κυβερνητική γραμμή».
  • Τον Σεπτέμβριο του 2016: «Εμείς πάντως θέλαμε να φύγεις με εκλογές, Αλέξη. Εσύ λύσσαξες να γνωρίσεις τα καμαράκια του Κορυδαλλού. Να το θυμάσαι».
  • Τον Απρίλιο του 2017: «Αλέξη, ντροπή να φτύνεις στα μούτρα τους πολίτες. Δεν κάνεις για πρωθυπουργός. Είσαι εγκληματικά ανήθικος. Δεν χρειαζόταν να είσαι τόσο μα τόσο εγκληματικά ανήθικος».
  • Τον Ιούλιο του 2017 αρθρογράφησε το εξής… πόνημα: «Φαντάσου τον Πολάκη πιτσιρίκο, να του ζητάει η μαμά του να κάνει τα κακάκια του στο γιο-γιο. Κάθεται εκείνος και σκέφτεται “για να τα ζητάει αυτή, θα είναι πολύτιμα!” Ποιος ξέρει μάλιστα πόσο πολύτιμα! Μιλάμε για χρυσάφι, ρουμπίνια, μπριλάντια! (…) Ετσι, λοιπόν, τα κρατούσε το καημένο, τα κρατούσε και κατάντησε σε αυτή την ηλικία να κυκλοφορεί με μια γεμάτη πάνα και να γεμίζει τον τόπο μπόχα και δυσωδία. Οτιδήποτε αρκεί να μη συνειδητοποιήσει ότι τα σκατά δεν είναι χρυσάφι».

Αυτό το… ήθος με το οποίο διαπότιζε το ίντερνετ η Αγαπηδάκη ήταν που την έβαλε στο ραντάρ του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Άλλωστε, τύποι σαν το έτερο τρολ του Μαξίμου, τον Ψαριανό, βρίσκουν πάντα μια θέση κοντά στον πρωθυπουργό.

Ο «σκάουτερ» των υβριστών του διαδικτύου Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Αγαπηδάκη «επαρκή τεχνοκρατικά». Ακόμα ένα αυθαίρετο συμπέρασμα που δεν πατάει στα πεπραγμένα της την τετραετία που στελεχώνει την κυβέρνηση.

Μία από τις πρώτες αποφάσεις του Μητσοτάκη όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ήταν να πάρει στο Μαξίμου τον συντονισμό για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Απόφαση που σχολιάστηκε ως ανεξήγητη και περίεργη, όπως και το να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της ΕΥΠ.

Τον Νοέμβριο του 2019 ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε ότι οι αρμοδιότητες του συγκεκριμένου προγράμματος για τα ασυνόδευτα ανήλικα περνούν στο γραφείο του, ενώ εθνική συντονίστρια αναλάμβανε η Ειρήνη Αγαπηδάκη. Αίσθηση είχε προκαλέσει τότε ότι στο νέο πρόγραμμα μετείχε, σε αρωγή της Αγαπηδάκη, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Απόστολος Δοξιάδης, επίσης «διακεκριμένο» τρολ του ίντερνετ, με σωρεία επιθέσεων σε άλλα κόμματα.

Συγκρίσεις Δοξιάδη

Προς επιβεβαίωση όσων λέμε, την περασμένη Παρασκευή ο Δοξιάδης συνέκρινε την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο Επικρατείας της Ν.Δ. με τη Ζαχαρούλα Τσιριγώτη στου ΣΥΡΙΖΑ. Για την Αγαπηδάκη έγραψε για τον «άγνωστο, καθότι αδιαφήμιστο, αγώνα της για το “Μένουμε Ευρώπη”, που το 2017 έδωσε μαζί με εμένα και μερικούς άλλους τον καλό αγώνα για τη σωτηρία των οκτώ Τούρκων ικετών». Την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. τη χαρακτήρισε «δόλια, με όλη τη δουλoπρέπεια και την πονηριά του Χατζηαβάτη, κρύβοντας για λίγο τον Βεληγκέκα μέσα της», με τεχνάσματα «ανάξια, δειλά και γελοία, έμπνευση προσωπικότητας σάπιας».

Μάλιστα, όταν ο έμπειρος δημοσιογράφος των «Νέων» Δημήτρης Μανιάτης είχε επικρίνει κάποια στιγμή την Αγαπηδάκη, ο Δοξιάδης έσπευσε να ζητήσει από τη διεύθυνση της εφημερίδας διά επιστολής την απόλυσή του!

Τα φτηνά σχόλια εφηβικής φανατίλας της Αγαπηδάκη κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ του Μητσοτάκη τής εξασφάλισαν δύο υψηλόβαθμες θέσεις στην κυβέρνησή του.

Το έργο της Αγαπηδάκη για τα ασυνόδευτα ανήλικα περιελάμβανε παραλείψεις, ασάφειες και αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων, ένδειξη ότι η απόφαση του πρωθυπουργού λήφθηκε στο πόδι.

Τον Οκτώβριο του 2020 οι εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμοδιότητας Δόμνας Μιχαηλίδου, ήρθαν σε κόντρα με την Αγαπηδάκη: «Πώς είναι δυνατόν αυτό που προσπαθεί να υλοποιήσει το ΕΚΚΑ εδώ και 3 χρόνια να το καταφέρει με θαυμαστό τρόπο η κ. Αγαπηδάκη και η Ειδική Γραμματεία της, η οποία, σημειωτέον, στερείται οργανισμού, μόνιμου προσωπικού, συγκεκριμένου οργανογράμματος διευθύνσεων, τμημάτων και προϋπολογισμού;» Χάος, δηλαδή. 

Ο Μητσοτάκης, όμως, δεν απάλλαξε από τα καθήκοντά της την Αγαπηδάκη. Αντίθετα, την αναβάθμισε τον Δεκέμβριο του 2021 σε γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, όπου κι εκεί το έργο της επικεφαλής Επικρατείας… αγνοείται. Η συνεισφορά της ήταν σχεδόν μηδενική.

Όμως ο πρωθυπουργός, που εφευρίσκει ευκαιρίες, προσφέρει από μία σε κάθε υβριστή του διαδικτύου. Από τον Ψαριανό μέχρι την Αγαπηδάκη που, αν την γκουγκλάρουμε, όπως μας προέτρεψε ο Μητσοτάκης, θα βρούμε στα εμετικά διαδικτυακά σχόλια την αρχή μιας πολιτικής καριέρας.

Βιογραφικό

Είναι 43 ετών και σπούδασε ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως ερευνητική συνεργάτρια στο Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και ήταν λέκτορας Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το 2019 διορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο υπουργείο Μετανάστευσης. Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα της γενικής γραμματέως Δημόσιας Υγείας. Επελέγη από τον πρωθυπουργό ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για τις εκλογές του Μαΐου του 2023. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλία και Γερμανία εγκαλεί η Έλενα Κουντουρά για την μη ποινικοποίηση του βιασμού στην...

Την άρνηση Γαλλίας και Γερμανἰας να αναγνωρίσουν νομικά ότι το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός στηλιτεύει η Έλενα Κουντουρά, κατηγορώντας τες όπως και άλλες...

Τσακαλώτος για ΣΥΡΙΖΑ: «Βλέπω μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ένα κόμμα που διαλύεται»

Μετά την πρωινή ραδιοφωνική συνέντευξη του Αλέξη Χαρίτση, επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, τη «σκυτάλη» πήρε νωρίς το βράδυ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της...

«Διευκόλυνση» των Τούρκων για να επισκέπτονται νησιά του Αιγαίου θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Bloomberg: Συμφωνεί και η Κομισιόν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με προσωρινή βίζα - Έρχεται για να τα πάρει όλα, χωρίς να δώσει το παραμικρό ο Τούρκος Πρόεδρος

Με Αντι-ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο οι Τούρκοι θέτουν ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης παραμονές της επίσκεψης Ερντογάν

Παραμονές της έλευσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου, η Άγκυρα εγείρει...

Φάμελλος: Απόλυτη υποστήριξη του αγώνα των επιστημόνων κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να αφήσει τους επιστήμονες να συγκρουστούν «μόνοι τους» με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά είναι αποφασισμένος να σταθεί στο πλευρό τους,...

«Βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων» η Εύα – Νέες αποκαλύψεις για τον πλούτο του ζεύγους Τζόρτζι-Καϊλή

Συνεχίζει το Poitico τις αποκαλύψεις για την δράση της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, στο πλαίσιο του σκανδάλου διαφθοράς υπέρ του...

Όποιος αντιδρά στο φορολογικό είναι… αβανταδόρος της φοροδιαφυγής κατά τον Θεοχάρη

Στην ολομέλεια εισάγεται, αύριο Τετάρτη το νομοσχέδιο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και οι αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων είναι πολύ έντονες, με κυρίαρχες αυτές των...

Στο ελληνικό σχολείο της Γκάνας ο Νίκος Δένδιας – Μοίρασε δώρα στους μικρούς μαθητές

Στην Γκάνα βρέθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην υπουργική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την...

Χαρίτσης κατά Κασσελάκη: Νομίζει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τη Δεξιά με μια άμορφη πολιτική...

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τα χθεσινά «αποκαλυπτήρια» της Νέας Αριστεράς, ο Αλέξης Χαρίτσης έσπευσε να απαντήσει στα «πυρά» του Στέφανου Κασσελάκη κατά των...

Κυριάκο, χάσαμε… Τι κέρδισε η Ελλάδα που στάθηκε «στη σωστή πλευρά της ιστορίας»;

Η Ουάσιγκτον εγκαταλείπει το Κίεβο αναγγέλλοντας εμμέσως την διακοπή της χρηματοδότησης, ενώ το NATO προαναγγέλλει διά του Στόλτενμπεργκ την ήττα της Ουκρανίας στο μέτωπο!

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θερμό επεισόδιο στο Περιστύλιο της Βουλής μπροστά στις κάμερες των καναλιών!

«Καταπέλτης» ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αποπομπή της από μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα στα Τέμπη, με ψήφους της ΝΔ και του...

Ιταμή επίθεση Μαρκόπουλου στην Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική για τα Τέμπη – Ακραίες εκφράσεις και...

Στα άκρα και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς έφτασε η κόντρα Μαρκόπουλου – Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή κατά την συνεδρίαση που αποφάσισε την αποπομπή της προέδρου...

Παρέλαβε ο Τασούλας την επιστολή των «11» για συγκρότηση νέας ΚΟ με το όνομα...

Την επιστολή των «11» για συγκρότηση νέας ΚΟ με το όνομα «Νέα Αριστερά» παρέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.Αύριο αναμένεται να γίνει...

Π. Μαρινάκης για χρωματιστά τιμολόγια: «Δεν είναι κατανοητά, αλλά δίνουν δύναμη στον καταναλωτή»

Όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προκαλώντας απορίες

Σενάριο για υποψηφιότητα Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές

Μπορεί να μεσολαβούν έξι μήνες ακόμη έως τις Ευρωεκλογές, αλλά οι πονοκέφαλοι έχουν αρχίσει... οριζοντίως από τώρα. Και με τη δήλωση Μητσοτάκη ότι τελικώς...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με καταγγελίες για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών: «Δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία στην Ελλάδα»

Δεν έχει προηγούμενο η υπόθεση που ήρθε στο «φως», πριν από μερικά 24ωρα, με πρωταγωνιστή το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών και πτυχία, που δεν είναι...

Η Μαρία Αλεξάνδρου καταγγέλλει ομαδικό βιασμό από Αλβανούς – «12 ώρες στην Κόλαση»

Θύμα ομαδικού βιασμού και της «μαφίας των λουκουμάδων», στην οποία φέρεται ότι είναι αναμεμειγμένοι ο πρώην σύντροφος της Μαρίας Αλεξάνδρου, Αλβανοί κακοποιοί και ιδιοκτήτες...

Δεύτερο στεφάνι για τον Γιώργο Τζαβέλλα

O Γιώργος Τζαβέλλας και η Βίκυ Κάβουρα είναι ζευγάρι εδώ και πολλούς μήνες, συγκατοικούν, έχουν γνωριστεί οι οικογένειές τους και έχουν βάλει πλώρη για...

H Brigitte Nielsen περπάτησε στην πασαρέλα του Balenciaga κάνοντας 8άρια

O οίκος Balenciaga, παρόλο που για αρκετό κόσμο εκεί έξω έχει γίνει cancelled, πραγματοποίησε την επίδειξη της νέας της κολεξιόν με φόντο την πινακίδα...

Στα άκρα οι σχέσεις Κιέβου – Βουδαπέστης! Θερμό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Ποροσένκο

Μετά την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα στον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πετρό Ποροσένκο, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατηγορεί τόσο αυτόν...

Youtuber μάς κάνει ρεζίλι διεθνώς για την Ομόνοια: «Ο χειρότερος ναρκοδρόμος που έχω περπατήσει»

Έχοντας περάσει πολλά χρόνια στη φυλακή, έχοντας περπατήσει στις πιο κακόφημες γειτονιές του πλανήτη, ο Αυστραλός youtuber Spanian έφτασε και στην Ομόνοια για να...

Η «αριστεία» και ο γιος του Αλέξη Τσίπρα

Η αριστεία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κάποιου «πολιτικού χώρου» Τώρα που όλοι θυμούνται για να μην πω και νοσταλγούν τον κ. Αλέξη Τσίπρα, θυμήθηκα κι...

Συνελήφθη ο σύντροφος της 43χρονης Γεωργίας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα

«Τσάκωσαν» στο Κερατσίνι τον 71χρονο - Είχε μαζί του το όπλο με το οποίο φέρεται ότι πυροβόλησε την 43χρονη μητέρα

Οργή στην Νέα Αριστερά για τη συντομογραφία που γεννά «εφιάλτες»

Οργή επικράτησε στη Νέα Αριστερά όταν το κόμμα αναφέρθηκε με τη συντομογραφία «ΝΕΑΡ», σε σχετικά ρεπορτάζ.Η συντομογραφία ΝΕΑΡ βλέπετε που θυμίζει την αλήστου μνήμης...

Το (άγνωστο) ξέσπασμα οργής του Κυριάκου στο Λονδίνο!

Μητσοτάκης μαινόμενος μετά την άρνηση του Σούνακ να τον δεχτεί, με το Μαξίμου να δίνει αγώνα δρόμου για να μην υπάρξει η παραμικρή διαρροή...

Μαρία Κορινθίου: «Έμεινα έγκυος στον ενάμιση μήνα σχέσης κι όταν έλεγα δεν ξέρω τι θα κάνω, ο Γιάννης…»

Η Μαρία Κορινθίου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μαμά –δες» και παραχώρησε στη Τζένη Θεωνά μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην...

Όλγα Κιουρτσάκη-Φώτης Λιόσης: Ποζάρουν με ασορτί ροζ πουλόβερ και την κόρη τους

Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου, Όλγα Κιουρτσάκη, θα περάσει τα πρώτα της Χριστούγεννα ως μαμά, καθώς πριν από λίγους μήνες έφερε στον κόσμο την...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαν να βγήκε από το χρονοντούλαπο η Νέα Αριστερά

Αποκαλυπτήρια για τον νέο φορέα των «11»

Γιώργος Αγγελόπουλος-Δήμητρα Βαμβακούση: Πήγαν στα Χανιά να προσκυνήσουν πριν τη γέννα

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η Δήμητρα Βαμβακούση ταξίδεψαν μέχρι τα Χανιά της Κρήτης για να συναντήσουν τον πατέρα Δημήτριο Λουπασάκη που είναι ο πνευματικός τους.Επιστρέφοντας στην Αθήνα τους συνάντησε...

Η Γιούλικα Σκαφιδά πήγε με το νεογέννητο γιο και το σκύλο της να αγοράσουν χριστουγεννιάτικο έλατο

Η Γιούλικα Σκαφιδά έγινε μητέρα στις 24 Νοεμβρίου όταν έφερε στον κόσμο το γιο της. Επέστρεψε στο σπίτι της και πλέον απολαμβάνει τις βόλτες με το μωρό και το...

Ομολόγησε ο 71χρονος δολοφόνος της 43χρονης στην Σαλαμίνα – Πώς τον εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ στο Κερατσίνι

«Την σκότωσα γιατί την έπιασα με άλλον και τρελάθηκα» δήλωσε στους αστυνομικούς - Πήγε με φίλο του για καφέ μετά το έγκλημα

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

Οι τυχεροί αριθμοί στην αποψινή κλήρωση του ΟΠΑΠ Τζόκερ είναι οι εξής: 1, 12, 36, 40, 42 με Τζόκερ το 19.Δεύτερο σερί διπλό τζακ ποτ, καθώς για μια ακόμη κλήρωση...

Το ΣτΕ υπέρ του ΕΟΦ για την προσωρινή απαγόρευση εξαγωγών φαρμάκων

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοαποθηκαρίων ακύρωσης της απόφασης του ΕΟΦ να σταματήσει προσωρινά την παράλληλη εξαγωγή και ενδοκοινοτική διακίνηση 75 φαρμακευτικών προϊόντων.Σύμφωνα με...