Απολογισμός τετραετίας Κυριάκου: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Στο μικροσκόπιο το «σχέδιο 16 σημείων» με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη πριν από τις εκλογές του 2019 - Τι είχε υποσχεθεί, τι (δεν) έκανε

Must Read

Ο Μητσοτάκης «κουβαλά» ήδη ένα τετραετές ιστορικό αθέτησης προεκλογικών υποσχέσεων. Αν εξετάσει κανείς με ψυχρή ματιά όσα δεσμευόταν ότι θα κάνει πριν από τις εκλογές του 2019 και τι συνέβη στη συνέχεια, θα διαπιστώσει μια σειρά από βαρύτατες ασυνέπειες.

  • Aπό τον Βασίλη Γαλούπη

Η θητεία του αποδεικνύεται ότι ήταν ένας μαραθώνιος από δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν, μεγαλοπρεπείς ήττες και ντροπιαστικές κουτοπονηριές. Τώρα οι εκλογές κοντεύουν ξανά. Πόσο αξιόπιστα είναι όσα λέει σήμερα ο πρωθυπουργός για την επόμενη τετραετία;

Ο πιο αντικειμενικός καθρέφτης για τον δείκτη αξιοπιστίας της απερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τι υλοποίησε μέχρι τώρα από το περιβόητο «σχέδιο 16 σημείων» που είχε εξαγγείλει προεκλογικά το 2019. Τότε ο Μητσοτάκης ανέβηκε με φόρα στην εξουσία υποσχόμενος άνοδο του βιοτικού επιπέδου, έντιμη διακυβέρνηση και μάζεμα του Δημοσίου. Τελικώς, πήγε στην εντελώς αντίθετη πλευρά.

Αποδείχθηκε ότι το δημόσιο καλό δεν γοητεύει τον Μητσοτάκη. Ακόμα και το πολυδιαφημισμένο Ταμείο Ανάκαμψης, που θα τραβούσε τη χώρα από τη φτώχεια ύστερα από μια δεκαετία αλλεπάλληλων κρίσεων, χρησιμοποιείται με τη λογική τού «πάρ’ τα όλα» για τον τζάμπα πλουτισμό «φίλων» εις βάρος των φορολογουμένων. Η πρόσβαση στη δημόσια Υγεία περιορίζεται, το ίδιο και στη δημόσια Παιδεία.

Σήμερα ο πρωθυπουργός και το καρτέλ εξουσίας που έχει δημιουργήσει μέσα στο Μαξίμου κάνουν τουρνέ στη χώρα μοιράζοντας παρόμοιες υποσχέσεις με αυτές του 2019 και το «σχέδιο 16 σημείων». Και, όπως θα δούμε αναλυτικά, οι περισσότερες εξ αυτών αθετήθηκαν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντί να ρίξει τα ομόλογα, τα εκτίναξε. Φρούδα η υπόσχεση για βαθμίδα το… 2021.

  • ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ 2019: «Αποκαθιστούμε τη ρευστότητα μέσω της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού κράτους, που οδηγεί στη μείωση των επιτοκίων για τις ελληνικές επιχειρήσεις».
  • ΤΙ ΕΚΑΝΕ: Τον Ιούνιο του 2019, το 10ετές ομόλογο της Ελλάδας είχε απόδοση 2,67%. Τέσσερα χρόνια μετά, τον Απρίλιο του 2023, «έκλεισε» στο 4,23%. Προφανώς έπαιξαν ρόλο και οι συγκυρίες (πανδημία, πόλεμος κ.ά.), όμως το 2019 η Ελλάδα είχε μόλις βγει τσακισμένη από τα Μνημόνια και οι προοπτικές ήταν ακόμα εξαιρετικά αμφίβολες.

Στις απαρχές του πανδημικού κύματος, τον Φεβρουάριο του 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν από το βήμα της Βουλής ότι «η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας το πρώτο εξάμηνο του 2021».

Σήμερα, Μάιο του 2023, η χώρα μας ακόμα περιμένει την επενδυτική βαθμίδα. Ακριβώς επειδή η κυβέρνηση δεν εκπλήρωσε, όπως φαίνεται, τις προσδοκίες των διεθνών οίκων, ώστε να της εμπιστευθούν τη «χρυσή» αναβάθμιση. Τρία ολόκληρα χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι στο… «περίμενε».

ΕΡΓΑΣIΑ

Καλοπληρωμένες θέσεις στα λόγια. «Mέσος μισθός» ο… κατώτατος.

  • ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ 2019: «Θα δημιουργηθούν πολλές, νέες, καλοπληρωμένες δουλειές λόγω των μεγάλων επενδύσεων. Ο κατώτατος μισθός θα φτάσει σε μια τριετία τα 730 ευρώ».
  • ΤΙ ΕΚΑΝΕ: Από την 1η Απριλίου 2023 ο κατώτατος έφτασε στα 780 ευρώ, δηλαδή 667 «καθαρά». Το πρόβλημα είναι ότι, λόγω της εκτίναξης του κόστους ζωής την τελευταία τετραετία, η «αξία» των 667 ευρώ δεν είναι πλέον η ίδια με πριν – είναι μικρότερη. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει με τέτοιο εισόδημα.

Οι καλοπληρωμένες δουλειές δεν ήρθαν ποτέ, και γι’ αυτό το ίδιο σλόγκαν του 2019 επαναλαμβάνεται και στις τωρινές προεκλογικές «υποσχέσεις» Μητσοτάκη. Εν έτει 2023, οι 9 στις 10 επιχειρήσεις δεν βρίσκουν πια εργαζομένους, όπως έδειξε η πρόσφατη έρευνα του ΣΕΒΕ, επειδή πλέον οι μέσοι μισθοί μετατράπηκαν σε… κατώτατους.

Από τους 2.200.000 εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, οι 1.400.000 παίρνουν έως 800 ευρώ «καθαρά».

Κατώτατος μισθός…

ΥΓΕΙΑ

Η ποιοτική δημόσια Υγεία έγινε ρεκόρ θανάτων με ράντσα αντί για ΜΕΘ. «Πόλεμος» στο ΕΣΥ, φιάσκο ο οικογενειακός γιατρός.

  • ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ 2019: «Ποιοτική δημόσια Υγεία για όλους τους Ελληνες. Με οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση και πρόσθετο προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη. Ενισχύουμε τα νοσοκομεία, προχωρούμε στην πρόσληψη νοσηλευτών και στον οικογενειακό γιατρό».
  • ΤΙ ΕΚΑΝΕ: Δυστυχώς, η «ανάγκη» προέκυψε. Και ήταν η πανδημία. Η κυβέρνηση επέδειξε επικίνδυνη ανικανότητα διαρκείας. Δεν μπόρεσε να δημιουργήσει «κανονικές» ΜΕΘ, έτσι ώστε χιλιάδες άνθρωποι να μην πεθαίνουν από την πανδημία σε ράντσα και αυτοσχέδιες… μονάδες.

Οι προσλήψεις που έπρεπε να γίνουν μέσα στην πανδημία παρέμειναν λόγια. Το ίδιο και τα προληπτικά μέτρα, με την ανύπαρκτη ανίχνευση των κρουσμάτων. Η χώρα είχε από τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως σε θανάτους.

Η κυβέρνηση «πολέμησε» το ΕΣΥ, αφήνοντας εμμονικά τις ιδιωτικές κλινικές έξω από τη μεγάλη μάχη όλης της κοινωνίας με τον ιό. Και, εν τέλει, προχώρησε σε μερική ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ τον περασμένο Νοέμβριο, με τα «απογευματινά ιατρεία» αποκλειστικά για ευκατάστατους. Οσο για τον οικογενειακό γιατρό, αποδείχθηκε φιάσκο άνευ προηγουμένου.

Αττικό ράντζα
Ράντσα και θάνατοι εκτός ΜΕΘ

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Βαφτίζονται επενδυτές τα… κοράκια των funds!

  • ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ 2019: «Καθιερώνουμε ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων».
  • ΤΙ ΕΚΑΝΕ: Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην χώρα μας το 2017 ήταν 3,3 δισ. ευρώ και το 2022 υπερδιπλασιάστηκαν σε 7,2 δισ. Τυπικά, ο Μητσοτάκης είναι συνεπής. Πρακτικά, μετέτρεψε τη χώρα σε ένα real estate κορακιών των funds και ξεσπιτωμένων λόγω «κόκκινων» δανείων.

Το 2017, η εισροή ξένου χρήματος από ιδιωτικές αγοραπωλησίες ακινήτων ήταν 328.000.000. Το 2022, το ποσό τριπλασιάστηκε σε 923.000.000 ευρώ. Το 2017, οι ξένες επενδύσεις για διαχείριση ακίνητης περιουσίας ανέρχονταν σε μόλις 69.000.000. Το 2022, σε 1,03 δισ.! Και οι χρηματοπιστωτικές-ασφαλιστικές δραστηριότητες ήταν 458.000.000, όταν πέρυσι «έκλεισαν» στα 2,4 δισ.

Εν ολίγοις, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ, από τα 7,2 δισ. ξένων επενδύσεων τα 4,4 δισ., το 64%, αφορούν το real estate, συναφείς υπηρεσίες και το ανεξέλεγκτο Αirbnb, με τους χιλιάδες πλειστηριασμούς κάθε μήνα και την παράλληλη εκτίναξη των τιμών κατοικιών. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να θεωρείται «επενδυτικός οίστρος», αλλά ένα μεθοδευμένο μαζικό ξεπούλημα στα κοράκια των ξένων funds, με ταυτόχρονη φτωχοποίηση των… ιθαγενών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αντί για αστυνόμευση στις γειτονιές, σφαίρες μέρα μεσημέρι!

  • ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ 2019: «Κάνουμε τις οικογένειες ξανά ασφαλείς. Ενισχύουμε τις περιπολίες στις γειτονιές, με ένστολη αστυνόμευση πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Καταργούμε άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε τα δημόσια πανεπιστήμια να γίνουν, από χώροι ανομίας, ξανά κύτταρα γνώσης κι έρευνας».
  • ΤΙ ΕΚΑΝΕ: Τέσσερα χρόνια μετά, οι περιπολίες στις γειτονιές είναι ακόμα φαντομάδες. Η δε «24ωρη φύλαξη» προκαλεί γέλιο. Κανείς δεν είδε ποτέ στις γειτονιές την αστυνόμευση ασφαλείας που έταξε ο Μητσοτάκης, ώστε να περιοριστούν οι ληστείες και τα εγκλήματα.
    Αντίθετα, μετατράπηκαν πολυσύχναστες πλατείες της Αθήνας σε πρώην ήσυχες γειτονιές, όπως η Ν. Σμύρνη, σε γήπεδα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μαφιόζων με πυροβολισμούς μέρα μεσημέρι σε μαγαζιά, μπροστά σε άμαχο πληθυσμό.

Οσο για τα πανεπιστήμια, ένα από τα μεγάλα «στοιχήματα» της κυβέρνησης ήταν η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Η οποία ιδρύθηκε μεγαλοφώνως για να διαλυθεί σιωπηρώς, επειδή δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Ακόμα ένα φιάσκο…

Την Πανεπιστημιακή Αστυνομία την έφαγε το… σκοτάδι

ΠΑΙΔΕΙΑ

Απαξίωση με «κρυφό» στόχο το άρθρο 16.

  • ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ 2019: «Δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια που προετοιμάζουν τα παιδιά μας για τον κόσμο τού αύριο. Επενδύουμε σε μια σύγχρονη, αναβαθμισμένη δημόσια Παιδεία».
  • ΤΙ ΕΚΑΝΕ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει τόσο πολύ στη δημόσια Παιδεία, που εξήγγειλε, μέσω της πρόσφατης συνέντευξης στον Σταύρο Θεοδωράκη, ότι «είναι στις προθέσεις μας στην επόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση να αλλάξουμε το άρθρο 16».

Η απαξίωση στη δημόσια εκπαίδευση έχει εξήγηση: τα κρυφά σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαιδευτικής βαθμίδας. Με εγκατάλειψη σχολικών και πανεπιστημιακών κτιρίων, πρόχειρα -αλλά καλοπληρωμένα- προγράμματα τηλεκατάρτισης από διάφορα ΚΕΚ τύπου «Σκόιλ Ελικίκου», «πρωτόγονη» διαχείριση της πανδημίας σε σχολεία και ΑΕΙ, μείωση των κονδυλίων, σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα της τηλεκπαίδευσης, καμία σοβαρή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας.

Τι περισσότερο να κάνει η κυβέρνηση για να κλονίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στη δημόσια εκπαίδευση προς όφελος της ιδιωτικής;

σκοιλ ελικικου

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αντί για πρόληψη πυρκαγιών, η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή.

  • ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ 2019: «Αναδιοργανώνουμε την Πολιτική Προστασία με πιο ευέλικτες δομές, έγκαιρο σχεδιασμό και άμεση ενεργοποίηση του Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης. Προετοιμάζουμε οργανωμένα σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών στα δάση».
  • ΤΙ ΕΚΑΝΕ: Επί Μητσοτάκη βιώσαμε στην Εύβοια την πιο επώδυνη οικολογική καταστροφή από καταβολής ελληνικού κράτους. Το μισό νησί -το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας- κάηκε επειδή η Πολιτική Προστασία δεν έστελνε επί μέρες κανένα ιπτάμενο μέσο για να προλάβει το κακό.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, η μισή Εύβοια παραμένει πνιγμένη στα αποκαΐδια της, αφού το λεγόμενο «σχέδιο Μπένου» είναι ακόμα στη σφαίρα της θεωρίας. Και η Πολιτική Προστασία μπορεί να χρησιμοποίησε, σε βαθμό κατάχρησης, το 112, αλλά άφησε χιλιάδες εγκλωβισμένους στα χιόνια της Αττικής Οδού, ανθρώπους και περιουσίες εκτεθειμένες σε καιρικά φαινόμενα και φωτιές.

Οι «πράσινες» ευαισθησίες του Μητσοτάκη φαίνεται ότι εξαντλούνται στο πόσο θα αυξηθούν οι ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταϊκά και τα χάρτινα καλαμάκια για τον φρέντο.

φωτιά βόρεια Εύβοια
Στην Εύβοια η πιο επώδυνη οικολογική καταστροφή από καταβολής ελληνικού κράτους

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Δεσμεύτηκε για τηλεδιοίκηση στα τρένα, θρηνήσαμε νεκρούς στα Τέμπη.

  • ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ 2019: «Επενδύουμε στον γρήγορο σιδηρόδρομο με την ολοκλήρωση συστημάτων ηλεκτροκίνησης, τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης στην κεντρική σιδηροδρομική γραμμή (Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Εύζωνοι – Προμαχώνας). Ολοκληρώνουμε το βασικό οδικό δίκτυο στην ηπειρωτική χώρα, καθώς και τον Βόρειο Οδικό Αξονα της Κρήτης».
  • ΤΙ ΕΚΑΝΕ: Για τον «σιδηρόδρομο που θα έχει συστήματα ηλεκτροκίνησης και τηλεδιοίκησης», κάτι που δεν έγινε, η χώρα πενθεί ακόμα τους 57 νεκρούς στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Η κυβέρνηση, μάλιστα, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για το γεγονός ότι δεν έπραξε όσα εξήγγειλε σχετικά με την ασφάλεια των δρομολογίων, προσπάθησε να παραπλανήσει τους πολίτες, με τα στελέχη της να γελοιοποιούνται στη Λάρισα, βαφτίζοντας σύγχρονη τηλεδιοίκηση κάτι «μπακατέλες» μηχανήματα προπολεμικής τεχνολογίας.

Τον Ιανουάριο του 2023, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε από την Κρήτη ότι «στα τέλη του 2023 με αρχές 2024 όλα τα μέτωπα στον ΒΟΑΚ θα είναι ανοιχτά και θα εξελίσσονται έργα κατασκευής». Συνεπώς, ο ΒΟΑΚ δεν είναι έτοιμος εντός τετραετίας. Από 2024-2025 και βλέπουμε… Το ίδιο ισχύει και με τον Ε65 στην ηπειρωτική χώρα, όπου τα εργοτάξια παραμένουν, άγνωστο για πόσο ακόμα.

57 νεκροί στο πολύνεκρο δυστύχημα – έγκλημα των Τεμπών

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑ

«Επέτρεψε» την τουρκική προκλητικότητα, δέχθηκε Πρέσπες και «Turkaegean».

  • ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ 2019: «Αξιόπιστη συμμετοχή στις πιο ισχυρές διεθνείς συμμαχίες. Αποκαθιστούμε την οικονομική αξιοπιστία της χώρας, με ισχυρή ανάπτυξη που καθιστά το χρέος βιώσιμο. Υλοποιούμε με άμεση προτεραιότητα εκστρατεία για την πραγματική, την αληθινή Μακεδονία, με στόχο να αποκατασταθεί η πραγματικότητα και να προωθηθεί το brand “Μακεδονία”».
  • ΤΙ ΕΚΑΝΕ: Οι διεθνείς συμμαχίες όλη αυτή την τετραετία λειτουργούν μεροληπτικά υπέρ της Τουρκίας, η οποία ξεπέρασε τα όρια της προκλητικότητας. Το δημόσιο χρέος επί Μητσοτάκη αυξήθηκε, από τα 337 δισ. το α’ τρίμηνο του 2019, στα 400 δισ. τον Φεβρουάριο του 2023 – μια νέα «μαύρη τρύπα» 63 δισ.

Οσο για την ενίσχυση του brand «Μακεδονία», δεν τη διαπίστωσε κανείς. Ο Μητσοτάκης «υποτάχθηκε» στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αντίθετα, ξεφύτρωσε και το brand «Turkaegean», για το οποίο η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο και δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα καμία αποτελεσματική ενέργεια.

Turkaegean
Βρε καλώς το… «Turkaegean»

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΟ 2019, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ

  1. Οτι θα μοίραζε 8,5 δισ. απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους.
  2. Οτι ήθελε την ηγεσία της ΕΥΠ για να γίνονται μαζικές υποκλοπές σε πρόσωπα υψηλού ενδιαφέροντος.
  3. Οτι θα αφήσει την αισχροκέρδεια σε σούπερ μάρκετ – καύσιμα να καλπάζει και ότι τα αυξημένα κρατικά κέρδη από τον ΦΠΑ θα μετατραπούν σε προεκλογικά «pass» του 20ευρου.
  4. Οτι θα πληρώνουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη και ότι τα υπερκέρδη των εταιριών ρεύματος θα παραμένουν μέχρι σήμερα στο απυρόβλητο, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες.
  5. Οτι τα «γαλάζια» golden boys των πρώην ΔΕΚΟ θα μπορούν να αυξάνουν τους μισθούς τους κατά το δοκούν, θα δίνουν στους εαυτούς τους μπόνους εκατομμυρίων εν μέσω κρίσης και ότι θα γίνει ρεκόρ μετακλητών.
  6. Οτι θα υπάρξει αφορολόγητο όριο για κληρονομιές έως και 800.000 ευρώ, δήθεν στο πλαίσιο της ισονομίας!
  7. Οτι θα εξαπολύονται από το Μαξίμου συντονισμένες επιθέσεις σε ΜΜΕ, Ανεξάρτητες Αρχές, δικαστικούς.
  8. Οτι τα 622.000.000 ευρώ σε δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης, που έχει λάβει η Ελλάδα μέχρι στιγμής, θα κατέληγαν στα χέρια 14 μεγάλων επιχειρηματιών.
  9. Οτι η Ελλάδα θα στέλνει κρυφά όπλα από τα νησιά στην Ουκρανία και θα αγοράζει μαχητικά με προσωπικές συμφωνίες του πρωθυπουργού, πίσω από κλειστές πόρτες.
  10. Οτι ο Μητσοτάκης δεν θα τολμήσει να πει ούτε μία φορά τη λέξη «Τουρκία» στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο.
  11. Οτι ένας Ελληνας πρωθυπουργός και ένας μεγαλοεπιχειρηματίας θα αλληλοξεφωνίζονται στα κανάλια ως «εκβιαστές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This