Debate πολιτικών αρχηγών: Πρόβα συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ!

Άνοστη η τηλεμαχία! Ο Ανδρουλάκης απέφυγε τέσσερις φορές να βάλει στο κάδρο των υποκλοπών τον πρωθυπουργό

Must Read

Κι όμως γίναμε σοφότεροι από την άνοστη τηλεμαχία των αρχηγών των έξι κοινοβουλευτικών κομμάτων. Είδαμε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση την πρόβα της συγκυβέρνησης μεταξύ της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι δημοσιογράφοι έδωσαν τέσσερις φορές την ευκαιρία στον κ. Ανδρουλάκη να κατονομάσει τον υπεύθυνο για την παράνομη παρακολούθησή του και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τέσσερις φορές αρνήθηκε να βάλει στο κάδρο των υπευθύνων τον πρωθυπουργό. Επέμεινε και στις τέσσερις ερωτήσεις είτε να μην απαντήσει είτε να αρκεστεί στην απαρίθμηση ως υπευθύνων όσους βρίσκονταν στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά όχι τον ίδιο: «Εγώ εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά δεν εμπιστεύομαι το πολιτικό σύστημα. Είναι αδιανόητο να έχεις στο στενό σου περιβάλλον ανθρώπους που στήνουν ένα τέτοιο παρακράτος. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός και μεγάλες θεσμικές αλλαγές που θα μας οδηγήσουν σε μια ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε με τις απαντήσεις του στο θέμα της παράνομης παρακολούθησής του ότι δεν έχει την ευθύνη ο πρωθυπουργός. Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και επέλεξε, όταν αυτή ξαναγύρισε στο γήπεδο, να ανταλλάσσει πάσες με τον κ. Μητσοτάκη, σε μια προσπάθεια να προπονηθούν για την επομένη των εκλογών. Ο πρωθυπουργός πήρε την πάσα Ανδρουλάκη για την ελληνική Δικαιοσύνη και εξεδήλωσε τη χαρά του για αυτό. Από την άλλη πλευρά ο κ. Ανδρουλάκης χάρηκε με την απάντηση του πρωθυπουργού ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν υπήρξε κίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας και ότι κακώς και παρανόμως έπεσε θύμα παρακολούθησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τη στάση του απέναντι στον κ. Μητσοτάκη ουσιαστικά έδωσε την απάντηση και σε όλους αυτούς οι οποίοι ρωτούν μετ’ επιτάσεως πώς είναι δυνατόν το θύμα της παρακολούθησης να συνεργαστεί με τον ωτακουστή του. Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε τι συνέβαινε, στο διπλανό του γραφείο, από τον διευθυντή του και ανιψιό του, οπότε η συνεργασία μεταξύ τους είναι πολύ φυσιολογική.

Ο κ. Μητσοτάκης, παρότι ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, ενώ ξεκαθάρισε ότι κακώς και παρανόμως παρακολουθήθηκε ο Ανδρουλάκης, εντούτοις δεν έδωσε απαντήσεις στο γεγονός ότι το ίδιο παρακρατικό σύστημα παρακολουθούσε τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργούς, βουλευτές, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.

Σύγκλιση απόψεων μεταξύ Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη είχαμε και στην περίπτωση της ΔΕΗ, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνει ως έχει και να μην επανέλθει το 51% στο Δημόσιο. Από την απάντησή του πάντως προκύπτει και η άγνοια του Ανδρουλάκη για την υπόθεση.

Χειρότερη παρουσία

Από τους αρχηγούς των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που είχε τη χειρότερη παρουσία, καθώς ήταν εμφανές το άγχος και η προσπάθειά του να μην υποπέσει σε λάθος ακόμη και στο ασφυκτικά προστατευμένο περιβάλλον του ντιμπέιτ.

O κ. Τσίπρας προσπάθησε να σηκώσει τους τόνους, ένιωσε την ανάγκη αρκετές φορές να απαντήσει στους υπόλοιπους αρχηγούς, αλλά ήταν εμφανής και η αγωνία του να εκμεταλλευτεί προς όφελός του την εμφάνιση στο ντιμπέιτ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. άφησε ερωτήσεις αναπάντητες, όπως η ερώτηση αν αισθάνεται υπόλογος απέναντι στους συνταξιούχους, που επί θητείας του ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ και τα γύρισε όσον αφορά τον φράχτη στον Εβρο, που πλέον θεωρεί ότι προσφέρει και δεν θα τον γκρεμίσει, αλλά, αν κριθεί αναγκαίο, θα τον επεκτείνει.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας με την εμφάνισή του στην τηλεμαχία απέδειξε ότι δεν έχει καλή σχέση με τα όρια, καθώς ήταν συνεχώς εκτός χρόνου και παρουσίασε για μια ακόμη φορά τις εμμονές του. Ο Κυριάκος Βελόπουλος φάνηκε καλύτερα προετοιμασμένος και επικοινωνιακά εύστοχος από όλους τους υπόλοιπους, κέρδισε με τις απαντήσεις του το κοινό στο οποίο απευθύνεται και ήταν ο μόνος που αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο «Turkaegean».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ασαφής και αόριστος στις απαντήσεις του και στη χθεσινή τηλεμαχία υπέστη «βατερλό», ειδικά όταν ρωτήθηκε για το αν οι Τούρκοι μας πάρουν βραχονησίδα. Εκεί απάντησε ότι θα πάρει τηλέφωνο… ξένους ηγέτες!

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This