«Ο Μητσοτάκης έδωσε εντολή να μην παίξουν πλάνα στην ΕΡΤ» – Τι καταγγέλλει πατέρας που έχασε τον γιο του στα Τέμπη

Must Read

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεστομίζει μόλις λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές την αδιανόητη δήλωση ότι οι συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος που σημειώθηκε στα Τέμπη εργαλειοποιούν την τραγωδία, δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι η κρατική τηλεόραση δεν έπαιξε κανένα πλάνο από τη μεγάλη συγκέντρωση κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες.

Σήμερα, πατέρας ενός εκ των θυμάτων, ξεμπρόστιασε τον πρωθυπουργό και την ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος έδωσε εντολή να μην προβληθούν πλάνα από την συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του πρώην υπουργού, ο οποίος με περίσσιο θράσος «κατέβηκε» ξανά υποψήφιος.

«Να τον πληροφορήσω (σ.σ. τον Κυριάκο Μητσοτάκη) ότι στους μηνυτές υπάρχουν και άνθρωποι που τον ψήφιζαν. Να του υπενθυμίσω ότι στις Σέρρες ήμασταν 2.000 κόσμος, έξω από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή, την προηγούμενη εβδομάδα και έδωσε εντολή στην ΕΡΤ να μην παίξουν πλάνα», δήλωσε ο Παύλος Ασλανίδης που έχασε τον γιο του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και συνέχισε επικαλούμενος τους ίδιους τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ:

«Δεν παίχθηκε πουθενά και μας είπαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ότι υπήρχε εντολή να μην δείξουν τίποτα. Στην οδό Καραμανλή, που τον Καραμαλή τον εθνάρχη τον ψήφιζαν και οι γονείς μου. Γιατί δεν κάνουν και ένα debate με μας, με τους γονείς των παιδιών;» είπε στον ΑΝΤ1.

«Δεν το εργαλειοποιούμε εμείς, αυτοί το εργαλειοποιούν»

Παράλληλα, συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις για την απαράδεκτη δήλωση που προσβάλει τους συγγενείς που έχασαν τους ανθρώπους τους με τόσο άδικο τρόπο: «Δεν το εργαλειοποιούμε εμείς, αυτοί το εργαλειοποιούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο ieidiseis.gr.

«Ό,τι ώρα θέλει ο κ. Μητσοτάκης μπορούμε να κάνουμε προσωπικό debate για τα Τέμπη. Και όποιος πολιτικός, να βγει και να με αντιμετωπίσει δημόσια, εμένα προσωπικά και οποιονδήποτε που λέει ότι «εργαλειοποιεί λίγες μέρες πριν από τις εκλογές την τραγωδία των Τεμπών», τόνισε υπενθυμίζοντας ότι ο σύλλογος θα απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Σιδηροδρόμων για την τραγική κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα μας. «Περιμένουμε οι δικαστικοί λειτουργοί να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Μήνυση

Ποινικά υπόλογους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα, καθιστά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη, τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον προκάτοχό του Χρήστο Σπίρτζη, στελέχη της Hellenic Train, του ΟΣΕ κ.ά. ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023.

Με μήνυση που κατέθεσε ο εν λόγω σύλλογος στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, ο προϊστάμενος της οποίας Σταμάτης Δασκαλόπουλος έχει και την εποπτεία της μεγάλης ανακριτικής έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας, εγκαλεί συνολικά 17 πρόσωπα αλλά και κάθε άλλον τυχόν υπεύθυνο για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων και ζητεί ενδελεχή δικαστική έρευνα σε βάθος 15ετίας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This