Μπάιντεν-Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν υπάρχει…

Εκεί που δεν πιάνει μελάνι μας γράφουν οι Αμερικανοί

Must Read

Με τον Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ο Τζο Μπάιντεν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας και από την πρώτη κιόλας μετεκλογική συνομιλία τους, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν σφόδρα να τα έχουν καλά με την Άγκυρα, ενώ δεν τους καίγεται καρφάκι για την Ελλάδα.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας των δύο Προέδρων, ο Ερντογάν εξαρχής έθεσε την ατζέντα στα παζάρια: το ζήτημα της απόκτησης μαχητικών F-16. Ο Μπάιντεν από την πλευρά του, ζήτησε να άρει η Τουρκία τα εμπόδια που θέτει στην προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για τα F-16, ως «επιβράβευση» στον εκβιασμό του «σουλτάνου».

«Μίλησα με τον Ερντογάν, του έδωσα συγχαρητήρια. Θέλει ακόμη βρεθεί λύση για τα F-16. Του είπα ότι θέλουμε να υπάρξει λύση για τη Σουηδία…», είπε ξεκάθαρα ο Αμερικανός Πρόεδρος σε δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για το Ντέλαγουερ. «Θα πούμε περισσότερα την επόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε.

Ο μόνος όρος που τέθηκε δηλαδή από τις ΗΠΑ για να «ευοδωθεί» το «καζάν-καζάν» (win-win) που έλεγε (για τα ελληνοτουρκικά) ο Ερντογάν, είναι η Σουηδία.

Τσιμουδιά για την «εξωνατοϊκή» σχέση της Τουρκίας με τη Ρωσία, τσιμουδιά για την ανεξέλεγκτη και κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, τσιμουδιά για τις καταγεγραμμένες και εξόφθαλμες παραβιάσεις ψηφισμάτων και αποφάσεων του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, τσιμουδιά τις τουρκικές εισβολές σε Κύπρο, Συρία, Ιράκ, Λιβύη.

Η Ελλάδα δεν υπάρχει, η ελληνική διπλωματία έχει ηττηθεί κατά κράτος και η Ουάσιγκτον δεν έχει κανένα μα κανένα λόγο, να πιστεύει ότι η Αθήνα δεν θα κάνει οτιδήποτε της ζητήσει, ακόμα και αν αυτό περιλαμβάνει παράδοση εθνικής κυριαρχίας.

Άλλωστε, έτσι είναι οι πρόθυμοι και άφωνοι «σύμμαχοι». Λένε σε όλα «ναι» και σκύβουν το κεφάλι μπροστά στον «αφέντη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This