Νέα αποκάλυψη της «δημοκρατίας»: Ο Μάντζος κυνήγησε κι άλλον δανειολήπτη!

Πρόκειται για στεγαστικό δάνειο ύψους 130.000 ευρώ, ενώ η διαταγή πληρωμής στην οποία αναφέρεται το όνομά του επιδόθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2021

Must Read

Και δεύτερη υπόθεση κατά την οποία ο Δημήτρης Μάντζος λειτούργησε ως δικηγόρος υπέρ fund -του ίδιου με την προηγούμενη υπόθεση, δηλαδή της Intrum- και κατά δανειολήπτη αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία».

Σύμφωνα με τα νέα έγγραφα, πρόκειται για στεγαστικό δάνειο ύψους 130.000 ευρώ, του 2005, από την ίδια τράπεζα, ενώ η διαταγή πληρωμής, στην οποία αναφέρεται το όνομα του κ. Μάντζου ως εκπροσώπου του fund, επιδόθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2021. Με βάση τη νέα αποκάλυψη γίνεται ξεκάθαρο ότι ο κ. Μάντζος εκπροσωπούσε τακτικά και όχι μόνο μία φορά τον πελάτη του, δηλαδή το συγκεκριμένο fund, κατά Ελλήνων δανειοληπτών και ότι αυτή η δραστηριότητά του ήταν συνεχής.

Διαψεύδεται έτσι και ο ισχυρισμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος χθες μίλησε για μόνο μία υπόθεση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να καλύψει τον κ. Μάντζο έκανε ότι δεν είδε και δεν κατάλαβε ότι η αποκάλυψη για τη δραστηριότητα του κ. Μάντζου έγινε από τη «δημοκρατία» και είναι προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας, και για να μη δώσει σαφείς απαντήσεις κατέφυγε στην εύκολη λύση, με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ιστορία στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο Μάντζος είναι ο Πάτσης του ΠΑΣΟΚ» είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε: «Αυτή είναι η ποιότητα του ήθους της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που προσβάλλει τον κόσμο της Αριστεράς. Η απελπισία του κάνει επιθετικό τον κ. Τσίπρα».

Στο μεταξύ, και ο ίδιος ο κ. Μάντζος χθες στην αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τη δικηγορική του δράση υπέρ των funds και κατά των Ελλήνων δανειοληπτών απάντησε με ψεύδη και αερολογίες, επιβεβαιώνοντας όμως πλήρως το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Συγκεκριμένα, στην αποκάλυψη της «δημοκρατίας» ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως «πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο στο οποίο βρίσκομαι και βρισκόμουν», προσθέτοντας παράλληλα πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι από το 2019.

Η απάντηση όμως του στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ψευδής και αυτό το επιβεβαιώνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα έγγραφα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η εφημερίδα και δείχνουν πως η δικαστική απόφαση έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2021. Και σε αυτή υπάρχει η σφραγίδα που φέρει την υπογραφή του. Από εκεί και πέρα όμως ο κ. Μάντζος έπεσε και σε μια αντίφαση, καθώς από τη μια πλευρά είπε πως βρισκόταν και βρίσκεται στο δικηγορικό γραφείο και λίγη ώρα αργότερα πρόσθεσε πως σταμάτησε να ασκεί τη δικηγορία το 2019.

Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο κ. Μάντζος, παρότι είναι κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ, έχει ακόμα εργασιακή σχέση με μεγάλη τράπεζα, άλλη από αυτή που εκπροσωπούσε το 2021…

Αντί απάντησης «τα έβαλαν» με τη «δημοκρατία»

Το ΠΑΣΟΚ, τιμώντας τις ιστορικές του παραδόσεις και αποδεικνύοντας πως η πολιτική ανανέωση που ευαγγελίζεται πως έχει πετύχει είναι για… τα μάτια του κόσμου, αποφάσισε χθες να προστατεύσει τον Δημήτρη Μάντζο στον απόλυτο βαθμό.

Και αν αυτό μοιάζει λίγο ως πολύ αναμενόμενο, το γεγονός πως αντί απαντήσεων η Χαριλάου Τρικούπη επέλεξε να επιτεθεί στη «δημοκρατία» ξεπερνάει κάθε όριο. Τη βρόμικη δουλεία ανέλαβε, μάλιστα, ο γραμματέας του κόμματος και στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε: «Είναι μια αήθης επίθεση, η οποία γίνεται στο ΠΑΣΟΚ από μια συγκεκριμένη εφημερίδα που κατά το παρελθόν έχει αποφασίσει πολλές φορές να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ και το κάνει, για άλλη μια φορά, δύο μέρες πριν τις εκλογές για προφανείς λόγους». Προφανώς ο νεοσσός της πολιτικής κύριος Σπυρόπουλος, μέσα στην αλαζονεία που τον έχει κυριεύσει ως αγαπημένο παιδί του προέδρου, νομίζει πως θα έχει στον δημόσιο λόγο την ασυλία που έχει και εντός της Τρικούπη. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, η εφημερίδα τον διαψεύδει.

Η στενή φιλία που έχει με τον κύριο Ανδρουλάκη μπορεί να είναι εισιτήριο κυριαρχίας για τους πράσινους γιάπηδες, όχι όμως για τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. Συνεπώς, η «δημοκρατία» τον καλεί να είναι πιο προσεκτικός, ιδιαίτερα όταν εκπροσωπεί το κόμμα του Ακη, του Σημίτη, του Παπαντωνίου, του Τσουκάτου, του ΓΑΠ και, φυσικά, του Βενιζέλου.

Επίθεση από Τσίπρα που έκανε λόγο για πολιτική υποκρισία

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό ήρθε να βάλει η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τη δικηγορική δράση του Δημήτρη Μάντζου. Η αποκάλυψη πως ο υποψήφιος Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ υπερασπιζόταν τα «κοράκια» των funds εις βάρος των Ελλήνων πολιτών προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ από τα πλέον επίσημα χείλη.

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για πολιτική υποκρισία, ενώ ζήτησε και την αποπομπή του Δημήτρη Μάντζου από τα ψηφοδέλτια του κόμμάτος του. «Μια γενναία απόφαση, να βγάλει από τα ψηφοδέλτια τον στενό του συνεργάτη, ο οποίος απεδείχθη ότι κινείται σε μια κατεύθυνση που είναι έξω από το πλαίσιο των αρχών που ο ίδιος εκπέμπει, ανακοινώνει και εξαγγέλλει. Εκτός αν δεν τον ενοχλεί αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο KONTRA CHANNEL και στη δημοσιογράφο Νατάσα Γιάμαλη, την Τετάρτη 21 Ιουνίου

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να υψώσει τείχος προστασίας υπέρ του στενού συνεργάτη του αρχηγού του κόμματος, επιτιθέμενο μάλιστα στη «δημοκρατία», που προχώρησε και στην αποκάλυψη της υπόθεσης. Στη Χαριλάου Τρικούπη, μην μπορώντας να κρύψουν τον εκνευρισμό τους, τόλμησαν να κάνουν λόγο για «ψηφιακούς παρακρατικούς μηχανισμούς και μιντιακούς βραχίονες», προσπαθώντας να ταυτίσουν τη δημοσιογραφική έρευνα με τους κομματικούς υπολογισμούς. Για την ταμπακιέρα, ωστόσο, δεν βρήκαν να πουν λέξη, αρκούμενοι σε επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιχειρούν να συμψηφίσουν ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους, με το σκάνδαλο Πάτση», είπε χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ ως απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγη ώρα νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως το ΠΑΣΟΚ δεν βρήκε μισή λέξη να πει για την ουσία της υπόθεσης, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον σαφή τρόπο πως το μικρόβιο της αλαζονείας της εξουσίας ρέει ακόμα και σήμερα στις φλέβες του κόμματος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This