Στενό μαρκάρισμα από δεξιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Πώς η Ελληνική Λύση, οι «Σπαρτιάτες» και η ΝΙΚΗ απειλούν τη Νέα Δημοκρατία μετά την είσοδό τους στη Βουλή

Συντάκτης: Newsroom

Για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καλείται να αντιμετωπίσει μια τόσο ισχυρή αντιπολίτευση στα δεξιά της.

  • Από τον Κυριάκο Δημάγγελο

Από το 1974 ως σήμερα η Νέα Δημοκρατία μπορούσε να ενσωματώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των δεξιών ψηφοφόρων, αφήνοντας μονάχα ένα μικρό μέρος της εκλογικής πίτας σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί τόσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης όσο όμως και ο Πάνος Καμμένος για ένα μικρό χρονικό διάστημα να αμφισβήτησαν αυτή την κυριαρχία, όμως, ποτέ δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να δημιουργήσουν έναν ισχυρό πόλο που να απειλεί τη δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Κυρίως, όμως, δεν κατάφεραν να «πατήσουν» σε ένα δεξιό ρεύμα της κοινωνίας, έχοντας μάλιστα απέναντί τους μια Νέα Δημοκρατία που έχει γυρίσει την πλάτη της στη δεξιά δεξαμενή ψηφοφόρων.

Αυτή η συνθήκη κανονικότητας που κατάφερε το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά το 1974 να εγκαθιδρύσει, σήμερα για πρώτη φορά απειλείται. Και η απειλή δεν σχετίζεται τόσο με το ποσοστό που καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τα τρία κόμματα ή την ύπαρξη πολλών ακόμα δεξιών κομμάτων που βρέθηκαν εκτός Κοινοβουλίου, όσο με τη δυναμική που διαμορφώνεται στο εκλογικό σώμα, αλλά κυρίως με τη δεδηλωμένη -πλέον- πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να στρίψει το τιμόνι του κόμματος προς το πολιτικό κέντρο.

«Δεν τίθεται ζήτημα διόρθωσης της πολιτικής γραμμής, καθώς στόχος μας είναι η κυριαρχία στο πολιτικό κέντρο» είπε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας όταν του ετέθη το ερώτημα για το πώς αναμένεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την άνοδο των δεξιών κομμάτων. Η απάντηση αυτή του ανώτατου στελέχους του κόμματος συμπυκνώνει στον απόλυτο βαθμό τις διεργασίες που συντελούνται εντός της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να δημιουργήσει ένα… νέο κόμμα κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή του ιδίου.

Παράλληλα, όμως, μοιάζει να επιβεβαιώνει και αυτό που ακούγεται όλο και πιο συχνά για την προσωπική επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλαδή πως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας σε αυτή τη δεύτερη τετραετία θέλει να μοιάσει στον Εμανουέλ Μακρόν. Κοινώς, να απορροφήσει το εκλογικό ακροατήριο που έχει ιδεολογική αναφορά από την Κεντροδεξιά ως την Κεντροαριστερά, και η οποία θα συνασπίζεται γύρω από το πρόσωπο με στόχο την αποφυγή της ανόδου ενός δεξιού κόμματος στην εξουσία.

Το ζητούμενο, όμως, είναι πως για να υπάρξει Μακρόν χρειάζεται να βρεθεί και Λεπέν, και εκεί τα πράγματα γίνονται πολύ σύνθετα αν κανείς ανάψει τον φακό και φωτίσει τη δεξιά πολυκατοικία που υψώνεται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Μέτωπο

Οσοι βλέπουν με αγωνία την άνοδο της ελληνικής Δεξιάς συνηθίζουν να λένε με μια σχετική ανακούφιση πως «ευτυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει μια Λεπέν ή μια Μελόνι που θα καταφέρει να αθροίσει τις δυνάμεις αυτού του χώρου, ώστε να δοθεί μια δυναμική εξουσίας». Και η αλήθεια είναι πως το σενάριο αυτό ακόμα και σήμερα μοιάζει πολύ μακρινό, καθώς τα τρία κόμματα βλέπουν το ένα το άλλο με ιδιαίτερα μεγάλη καχυποψία.

Πρωτοστάτης, όμως, των επιθέσεων είναι ξανά ο έμπειρος Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος με το… καλημέρα της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου επιχειρεί να οριοθετήσει τον πολιτικό του χώρο και να θέσει σε θέση άμυνας τα δύο άλλα κόμματα, εξαπολύοντας σκληρή κριτική αλλά και ορισμένες βιτριολικές επιθέσεις. Ο Κυριάκος Βελόπουλος σχεδόν σε κάθε ευκαιρία δηλώνει πως δεν έχει να συζητήσει τίποτα με κανέναν από τους δύο κομματικούς σχηματισμούς, απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις και αγωγές όσους επιχειρούν να βάλουν τα κόμματα στο… καζάνι της Ακρας Δεξιάς.

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι τελευταίες αναφορές του πρόεδρου της Ελληνικής Λύσης για τον τρόπο που «Σπαρτιάτες» και ΝΙΚΗ πέρασαν τις πόρτες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ρίχνοντας τα βέλη του προς το Μαξίμου και τα μέσα ενημέρωσης. «Η αρνητική υπερπροβολή κάποιων πραγμάτων από συστημικά ΜΜΕ οδηγεί τον κόσμο αντανακλαστικά σε αυτούς. Αυτό έκαναν τα ΜΜΕ και το Μέγαρο Μαξίμου που βοήθησε με κηροζίνη αυτά τα δύο κόμματα, νομίζοντας πως αν μπουν στη Βουλή θα συνθλίψουν την Ελληνική Λύση» ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος, δίνοντας το μετεκλογικό στίγμα.

Ο Δημήτρης Νατσιός, επικεφαλής του κόμματος ΝΙΚΗ

Την ίδια ώρα, μετεκλογικά, το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού έχει χαμηλώσει τους τόνους κατά της Ελληνικής Λύσης, εστιάζοντας σε μια προγραμματική αντιπολίτευση προς τη νέα κυβέρνηση. Μιλώντας στην «κυριακάτικη δημοκρατία» στέλεχος του κόμματος ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως η ΝΙΚΗ ουδέποτε είχε ως στόχο τη σύγκρουση με την Ελληνική Λύση. «Απαντούσαμε στις προκλήσεις, αλλά ακόμα και εκεί επιχειρήσαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, δείχνοντας πως θέλουμε να έχουμε ένα διαφορετικό ύφος στην πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε η πολιτική να μετατραπεί σε καφενειακό κουτσομπολιό».

Οσον αφορά το κόμμα «Σπαρτιάτες», τη δεδομένη στιγμή φαίνεται ως επικρατέστερο σενάριο να επιχειρήσει να αυτοσυστηθεί στον λαό, παρά να μπει σε έναν πόλεμο χαρακωμάτων μεταξύ των δεξιών κομμάτων που τοποθετούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Η στρατηγική της επόμενης ημέρας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Ακόμα και αν αυτή τη στιγμή τα περιθώρια σύγκλισης μεταξύ των τριών κομμάτων μοιάζουν να είναι ελάχιστα, η πάροδος του χρόνου θα δημιουργήσει νέα πολιτικά δεδομένα, τα οποία με τη σειρά τους θα οδηγήσουν τα πολιτικά κόμματα σε αναδιαμόρφωση της προσέγγισής τους. Η Νέα Δημοκρατία, στην προσπάθειά της να ολοκληρώσει τη στροφή προς το πολιτικό κέντρο, δεδομένα θα φέρει μια σειρά νομοσχεδίων τα οποία θα εναντιώνονται στη συντηρητική παράδοση.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, τα τρία κόμματα μπορεί να βρεθούν μπροστά σε μια νέα συνθήκη, η οποία όμως αυτή τη στιγμή μοιάζει πολύ μακρινή. Ο Κυριάκος Βελόπουλος φαίνεται πως έχει πάρει ξεκάθαρη θέση, κλείνοντας τις πόρτες σε ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα που, όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει, δεν γνωρίζει. «Δεν συνεργαστήκαμε με τη Ν.Δ., θα συνεργαστώ με άλλα κόμματα που δεν τα ξέρω κιόλας; Θέλω να δω το έργο του καθενός» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άφησε μια πόρτα ανοιχτή, λέγοντας πως θα καταθέτει προτάσεις, τις οποίες θα μπορούν να ψηφίζουν και τα υπόλοιπα κόμματα που βρίσκονται στη δεξιά πολυκατοικία.

Οσον αφορά τη ΝΙΚΗ, τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν πως η παράταξη του Δημήτρη Νατσιού θα κινηθεί σε λογική ανάδειξης των θέσεων του κόμματός του, επιχειρώντας να τραβήξει διαχωριστική από την κυρίαρχη μέχρι ώρας λογική του ετεροπροσδιορισμού του κόμματος από τους υπόλοιπους σχηματισμούς. «Το κριτήριο με το οποίο θα κινηθούμε εντός της Βουλής είναι το εθνικό συμφέρον και πάντα προς όφελος του λαού, χωρίς να κοιτάμε ποιος καταθέτει τι, αλλά κυρίως τι είναι αυτό που έρχεται προς ψήφιση» είπε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» το στέλεχος της ΝΙΚΗΣ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το κόμμα προσανατολίζεται σε μια λογική περισσότερο συμπεριληπτική παρά συγκρουσιακή, η οποία δεδομένα θα αφήσει περιθώρια συμφωνιών σε επιμέρους ζητήματα.

Από την πλευρά του κόμματος «Σπαρτιάτες» τα πράγματα παραμένουν θολά, καθώς ακόμα και σήμερα αναζητείται μια στέρεα πολιτική βάση, πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η πολιτική γραμμή του κόμματος μέσα στην επόμενη τετραετία. Ο Βασίλης Στίγκας επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποσυνδεθεί το κόμμα του από το ρεύμα της Χρυσής Αυγής, καταδικάζοντας την εγκληματική δράση του κόμματος, όμως την ίδια ώρα κρατά στάση αναμονής για τον Ηλία Κασιδιάρη. «Το κόμμα είναι δικό μου και όχι του Κασιδιάρη» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας όμως πως περιμένει την τελεσίδικη απόφαση για τον πρώην επιχειρησιακό υπεύθυνο της Χρυσής Αυγής.

Ο Βασίλης Στίγκας (δεξιά) επικεφελής του κόμματος Σπαρτιάτες

Καμία σύγκλιση των τριών κομμάτων την παρούσα φάση

Η Ελληνική Λύση, η ΝΙΚΗ και οι «Σπαρτιάτες» έχουν μπει σε πυρετώδεις προετοιμασίες, ώστε να ξεκινήσουν την κοινοβουλευτική τους πορεία σε αυτή τη νέα τετραετία που μόλις ξεκίνησε. Και αν για τον έμπειρο κοινοβουλευτικό Κυριάκο Βελόπουλο ο δρόμος είναι γνωστός, για τους άλλους δύο κομματικούς σχηματισμούς η προσαρμογή στα κοινοβουλευτικά πράγματα παραμένει ένα ανοιχτό ερώτημα.

Την παρούσα φάση μοιάζει σχεδόν αδύνατο να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες μεταξύ των τριών κομμάτων ακόμα και σε επιμέρους ζητήματα. Τόσο η Ελληνική Λύση όσο όμως και το κόμμα ΝΙΚΗ βλέπουν με μια σχετική καχυποψία το κόμμα «Σπαρτιάτες», αναμένοντας από τον Βασίλη Στίγκα να ξεκαθαρίσει τη θέση του τόσο απέναντι στον Ηλία Κασιδιάρη όσο όμως και τις πρακτικές που ακολούθησε ο πρώην επιχειρησιακός υπεύθυνος της Χρυσής Αυγής.

Προθέσεις

Κανένας από τους δύο, άλλωστε, δεν θα ήθελε να ταυτιστεί με ένα κόμμα που ενδέχεται να έχει σχέσεις με τέτοιες επιλογές και πρακτικές. Την ίδια ώρα, όμως, φαίνεται πως και οι «Σπαρτιάτες» δεν έχουν αυτή τη στιγμή μια στρατηγική προσέγγισης με τα άλλα δύο κόμματα. Ετσι, και με βάση τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται πως δεν υπάρχει περιθώριο σύγκλισης, καθώς και οι τρεις κομματικοί σχηματισμοί προσανατολίζονται σε πρώτη φάση σε μια λογική οχύρωσης, ανάπτυξης και μετέπειτα εδραίωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνο εγκατάλειψης εθνικών θέσεων! Μαδρίτη 2…

Και επισήμως η μειονότητα της Θράκης στην ατζέντα του ελληνοτουρκικού διαλόγου! - Μαδρίτη 2: «Μονομερής ενέργεια» τα 12 μίλια και η στρατιωτικοποίηση των νησιών - «Κίνδυνος» τα οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη μας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέθεσε την κυβέρνηση για την περιβόητη Διακήρυξη των Αθηνών

Στη σωστή τους βάση έθεσε τα ελληνοτουρκικά για ακόμη μια φορά ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εκθέτοντας μάλιστα την κυβέρνηση που πανηγυρίζει...

Πανηγυρίζουν οι αναθεωρητές για την επίσκεψη Ερντογάν και το «κουρελόχαρτο» τη Διακήρυξη των Αθηνών

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα και κυρίως η περιβόητη Διακήρυξη των Αθηνών, που δεν έχει καμία νομική και ισχύ και είναι επί της ουσίας...

Τρομερές καταγγελίες μέσα στο κοινοβούλιο για το μονοπώλιο στη διανομή του Τύπου!

Καταγγελίες-«φωτιά» έκανε στη για το μονοπώλιο στη διανομή του Τύπου ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης.«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς είναι...

Κασσελάκης: «Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να ξανανοίξει. Η χώρα έχει ανάγκη τη βαριά βιομηχανία»

Τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Φθιώτιδα επισκέφθηκε σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου και συναντήθηκε με εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι...

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία 

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μαξίμου με θέμα την οπαδική βία, την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά...

Αυγέρη: «Ζητούνται διευκρινίσεις για την Διακήρυξη που υπεγράφη με την Τουρκία»

Να δώσει διευκρινήσεις η κυβέρνηση για την Διακήρυξη που υπέγραψαν χθες Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν, ζητά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.«Ο...

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Βαρεμένος που… βαρέθηκε το κόμμα life style του Κασσελάκη

Ένας ακόμη σύντροφος πήδηξε από το καράβι ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με αιτιάσεις για τον Στέφανο Κασσελάκη και τα νέα ήθη στο κόμμα που έφερε...

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμές κατά Κασσελάκη

Παραιτήθηκε με αιχμές από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δραγασάκης, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι παραμένει μέλος του κόμματος, το οποίο σύμφωνα με τον...

Ερντογάν: «Ζεστός» ο Μητσοτάκης για συνεργασία Τουρκίας-Ελλάδας στην πυρηνική ενέργεια

Πάλι για μοιρασιά και συνεκμετάλλευση μίλησε ο Τούρκος Πρόεδρος - «Κάλεσα τον φίλο μου τον Μητσοτάκη στην Άγκυρα...»

Βουλή: Καταδίκη της επίθεσης στον αστυνομικό και της οπαδικής βίας

Την ανάγκη δραστικής αντιμετώπισης των φαινομένων οπαδικής βίας, υπογράμμισαν όλα τα κόμματα στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από...

Εξωτερική πολιτική των τεμενάδων

Η εικόνα του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη που υποκλίθηκε μπροστά στον Ερντογάν προκάλεσε οργή, αποστροφή και ρίγη ανατριχίλας στους Eλληνες. Στη συλλογική μνήμη του...

Παναγιώτης Ιωακειμίδης: Φιλοτουρκικό παραλήρημα από τον σύμβουλο του Σημίτη

Ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ είπε όσα δεν τόλμησε ούτε καν ο Ερντογάν να εκθέσει ή να υπονοήσει στη συνάντησή του με τον Μητσοτάκη

Δικαιολογίες Σκυλακάκη για το μπάχαλο με τους λογαριασμούς

Οι πάροχοι ευθύνονται για το μπάχαλο με τους χρωματιστούς λογαριασμούς ρεύματος και όχι η κυβέρνηση που υλοποιεί μία μεταρρύθμιση η οποία κρύβει μεγάλες αυξήσεις...

Η οργάνωση Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από Τζανακόπουλο και Ηλιόπουλο να επιστρέψουν τις...

Η αποχώρηση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Νάσου Ηλιόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και η προσχώρησή τους στο νέο κόμμα, τη Νέα Αριστερά, προκάλεσε την έντονη...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Όλγα Κιουρτσάκη χάνει τα μαλλιά της και βρίσκεται ένα βήμα πριν να τα ξυρίσει

H Όλγα Κιουρτσάκη έγινε μητέρα στις αρχές Αυγούστου και απέκτησε την κόρη της Μικαέλα Αγγελική. Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου μοιράζεται συχνά στιγμές από...

«Δεύτερες σκέψεις» για τον Αυτιά στο Μαξίμου…

Εν μέσω πολλών άλλων εξελίξεων, το θέμα της προετοιμασίας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές μπορεί να μη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε προτεραιότητα για την...

Ταραχή για την πρώην σύζυγο του Κούστα, Σοφία Γιαννικοπούλου – Νέο επεισόδιο στη δικαστική διαμάχη

Ενα νέο μεγάλο «κεφάλαιο» στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της ηθοποιού Σοφίας Γιαννικοπούλου και του πρώην συζύγου της, εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, «έγραψε» το Πολυμελές Πρωτοδικείο...

Πώς η Ρωσία με ελληνική βοήθεια άνοιξε μια «τρύπα» 11 δισεκ. δολαρίων στις δυτικές κυρώσεις για το πετρέλαιο

Ένα... αόρατο παιχνίδι εξουσίας εν μέσω κυρώσεων - Ο ρόλος του σκιώδους στόλου και της Ελλάδας

Γιώργος Μαργαρίτης: «Όταν μου το ανακοίνωσε ο γιος μου του είπα “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”»

Αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι να τραγουδάει. Από ηλικία 13 ετών μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο και από τότε δεν...

Σοκάρει η Άννα Ρεζάν: «Με βίασαν δυο φορές στη δουλειά»

Την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στην εργασία της, στην τρυφερή ηλικία των 18 ετών, εξομολογήθηκε η Άννα Ρεζάν, προκαλώντας σοκ ακόμα και στους παρουσιαστές...

Τα δίνει όλα η Άννα Διαμαντοπούλου για την προεδρία!

Τα έδωσε όλα χθες η Άννα Διαμαντοπούλου στην ΕΡΤ για να επιδώσει τα διαπιστευτήριά της στο Μέγαρο Μαξίμου και προς τον ξένο παράγοντα.Προέβλεψε στην...

Οι εικόνες ντροπής όντως «μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους», κύριε Γεραπετρίτη

Οι πραγματικές διαθέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, φάνηκαν χθες σε όλο τους το «μεγαλείο» χάρη σε μία κίνηση του...

Σοκάρει η Μαριάννα Τουμασάτου: «Mε άφησε αιμόφυρτη και χωρίς αισθήσεις μέσα στο αυτοκίνητο πεταμένη»

Ως ατίθαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Μαριάννα Τουμασάτου στα νιάτα της καθώς συχνά πυκνά κατέβαινε πορείες και έμπλεκε σε καυγάδες. Ώσπου μία μέρα...

Mια οικογένεια με δυο μπαμπάδες: Ο Παντελής Τουτουνζής, ο σύντροφος και τα παιδιά τους

Σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουν στολίσει τα σπίτια τους, με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα λαμπάκια ενώ φωτογραφίζουν τη διακόσμηση...

Αυτός είναι ο αστυνομικός που χαροπαλεύει μετά τα επεισόδια στου Ρέντη – Ελεύθεροι οι 35 από τους 425 προσαχθέντες

Ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ δίνει μάχη για τη ζωή του - Οι γονείς φύγανε αλαφιασμένοι μέσα στη βροχή

Πηλαδάκης-Παναγιωτακοπούλου-Σοϊλέδης-Αντωνά πάνε στο Λας Βέγκας και κάποιοι θα παντρευτούν

Η Μαρία Αντωνά έκανε δηλώσεις στην εκπομπή "Happy Day" σχετικά με ένα ταξίδι που θα κάνει την επόμενη εβδομάδα στο Λας Βέγκας μαζί με...

Λάκης Λαζόπουλος: Ραγιαδισμός και Γεραπετρισμός – Ενός λεπτού… Αριστερά (Επεισόδιο 6ο)

* το 6ο επεισόδιο μεταδόθηκε με καθυστέρηση, λόγω... επικαιρότητας! Τώρα που το επιτελικό κράτος έγινε υποτελικό, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χωράει σε ένα κασελάκι, τώρα...

Σε έπαυλη κροίσου στις ΗΠΑ η ηθοποιός και σκηνοθέτρια Άννα Ρεζάν

Μια Ελληνίδα στην έπαυλη εκατομμυριούχου στην Αμερική! Ο λόγος για την ηθοποιό και σκηνοθέτρια Αννα Ρεζάν που ζει το δικό της αμερικανικό όνειρο, με...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πατέρας 49χρονης: «Αν η Πυροσβεστική ερχόταν νωρίτερα, θα σωζόταν το παιδί μου» – «Αφίχθησαν σε χρόνο 12 λεπτών»

Ευθύνη στην Πυροσβεστική καταλογίζει ο πατέρας της 49χρονης που βρήκε φριχτό θάνατο σε φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά της στα Άνω Πατήσια χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κατηγορώντας τους...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Ισως αυτό που θα σας ξεκουράσει σήμερα είναι μια επίσκεψη σε έναν καλό σας φίλο. Περάστε τη μέρα με έναν καλό σας φίλο για να διασκεδάσετε ή με...

Η κατάσχεση της ποιητικής συλλογής που έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό τον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη

Ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης τα τελευταία χρόνια είναι και πάλι επίκαιρος. Αιτία τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που αναπαράγουν αποσπάσματα απότα ποιήματά του . Όση δόξα δεν γνώρισε όσο ζούσε...

Ομερτά για τους φονιάδες των γηπέδων

Διαβάστε σήμερα στη «δημοκρατία»: H θέση μας: Όσοι σπέρνουν μίσος και οπαδική τοξικότητα είναι ηθικοί αυτουργοί - Οι ομάδες δεν θέλουν να βάλουν σε τάξη τους στρατούς των χούλιγκαν...