«Πρώτη φορά στην ιστορία…» – Αντιδράσεις για τις διαρροές Μαξίμου περί… προσωπικών απόψεων του Φλωρίδη!

Το «άδειασμα» της διάταξης της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ του ακαταδίωκτου των τραπεζιτών, προκάλεσε... πανικό

Must Read

Η… φωτιά που άναψε χθες ο Γιώργος Φλωρίδης στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρείται να σβήσει με… διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις, επιπλέον του σάλου δηλαδή που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Θυμίζουμε ότι ο κ.Φλωρίδης από το βήμα της Βουλής, «άδειασε» τη διάταξη της Νέας Δημοκρατίας στον ποινικό κώδικα η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών και είπε ουσιαστικά ότι θα καταργήσει τη συγκεκριμένη διάταξη, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο που… ξέχασε ότι η νομοθέτηση για την ασυλία των τραπεζιτών, έγινε επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη!

Η αναστάτωση και ο πανικός που προκλήθηκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν τόσο μεγάλη, που «δόθηκε γραμμή» σε άπαντες να «παπαγαλίζουν» ότι οι δηλώσεις Φλωρίδη είναι… προσωπικές απόψεις!

Ο πρώτος που… ευθυγραμμίστηκε με το Μαξίμου, ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος χθες αργά το βράδυ στο Action24, σχολίασε μεταξύ άλλων πως «η εισήγηση του κ. Φλωρίδη αποτελεί μια διαχρονική προσωπική του θέση που δεν έχει τεθεί στο Υπ. Συμβούλιο»!


Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος στο Attica TV, είχε κάνει λόγο για «μεγάλο φιάσκο του Φλωρίδη» και πρόσθεσε περιπαικτικά πως «περιμένουμε κάποια επίσημη διαρροή ότι δεν κατάλαβε τι είπε».


«Πρώτη φορά στην ιστορία…»

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις «προσωπικές απόψεις» που αναφέρει το αφήγημα της ΝΔ, σχολίασε σήμερα δηκτικά, ότι «πρώτη φορά στην ιστορία διαβάζουμε ότι υπουργός κυβέρνησης σε προγραμματικές δηλώσεις εκφράζει προσωπικές του απόψεις!»

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ακόμα ότι «μένει να φανεί, αν θα μετανιώσει η ΝΔ τόσο σύντομα για την επιλογή της για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ή αν θα υιοθετήσει τις απόψεις του» και πρόσθεσε: «Αν κάνει το δεύτερο, εμείς θα το υποστηρίξουμε με χαρά».

  • Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Πρώτη φορά στην ιστορία διαβάζουμε ότι υπουργός κυβέρνησης σε προγραμματικές δηλώσεις εκφράζει προσωπικές του απόψεις! 

Αυτά διαρρέει από χθες το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη, ο οποίος χθες «άδειασε» καθαρά την διάταξη της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ του ακαταδίωκτου των τραπεζικών στελεχών. 

Μένει να φανεί, αν θα μετανιώσει η ΝΔ τόσο σύντομα για την επιλογή της για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ή αν θα υιοθετήσει τις απόψεις του. Αν κάνει το δεύτερο, εμείς θα το υποστηρίξουμε με χαρά.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This