Ο Μητσοτάκης άνοιξε την Κερκόπορτα στη Δυτική Θράκη: Έθεσε… το θέμα ο Ερντογάν!

Τον «κάρφωσε» ο Τούρκος πρόεδρος - Μετά το Αιγαίο, εθνική μειοδοσία και στη Θράκη!

Must Read

Την ώρα που η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πανηγυρίζουν για την… αλλαγή του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και μόλις λίγες ώρες πριν, στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός μιλούσε για… υποχωρήσεις, έρχεται ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν για να «καρφώσει» ότι έθεσε στον Μητσοτάκη ακόμη και θέμα για τη… Δυτική Θράκη!

Και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνιζε ότι μοναδική διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ και ότι γι’ αυτό το θέμα μπορούμε να προσφύγουμε στη Χάγη, ο Ερντογάν εστίαζε στη… Δυτική Θράκη και τους ψευτομουφτήδες!

Μιλώντας σήμερα για τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βίλνιους, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα της Δυτικής Θράκης, λέγοντας μάλιστα με νόημα ότι… διαπίστωσε πως «υπάρχει πρόθεση να ξεπεραστούν αυτά τα ζητήματα»!

Ειδικότερα τόνισε ότι με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη μοιράζονται έναν κοινό στόχο, να κάνουν βήματα «προς θετική κατεύθυνση»! «Τα πιο σημαντικά θέματα που τον ρώτησα ειδικά είναι τα προβλήματα που σχετίζονται με τη Δυτική Θράκη, Από εδώ και πέρα, θέλουμε να τα ξεπεράσουμε, όπως και το θέμα που σχετίζεται με τους μουφτήδες», πρόσθεσε ο σουλτάνος και πλέον πέφτουν οι μάσκες και αντιλαμβάνεται ο καθένας που ακριβώς οδεύει αυτή η… θετική κατεύθυνση.

 

Αναφέρθηκε ακόμη στις προετοιμασίες για νέα συνάντηση των δύο αντρών στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο. «Αυτή τη στιγμή θα γίνουν οι προκαταρκτικές ετοιμασίες, κυρίως με τις αμοιβαίες συναντήσεις των πρεσβευτών μας για το θέμα. Οι υπουργοί Εξωτερικών μας θα κάνουν τις προκαταρκτικές προετοιμασίες. Στη συνέχεια θα συναντηθούμε ως ηγέτες και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν», είπε.

Και σημείωσε ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι δύο γειτονικές χώρες με γνωστό ιστορικό υπόβαθρο. «Δεν θέλουμε αυτή η διαδικασία να συνεχιστεί έτσι, δεν το θέλουμε», ανέφερε ο Ταγίπ που παίζει στα δάχτυλα την ελληνική διπλωματία, αφού πλέον ξεφορτώθηκε τους «ενοχλητικούς» (βλέπε Δένδια).

Η τουρκική προπαγάνδα επελαύνει και αποδεικνύει πως δεν κάνει βήμα πίσω από τις προκλητικές διεκδικήσεις της, ακόμη και στη Δυτική Θράκη, εκεί που επιχειρεί να αναγνωριστεί «τουρκική μειονότητα», επιδιώκοντας αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, στην οποία ρητά χρησιμοποιείται ο όρος μουσουλμανικός, αναφερόμενη σε θρησκευτική μειονότητα.

Ο Μητσοτάκης βάζει σε μεγάλες περιπέτειες την πατρίδα, αφού μετά τις συνεννοήσεις για μοίρασμα του Αιγαίου, συζητάει και θέμα Θράκης!

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This