ΣΥΡΙΖΑ: Επανέναρξη του διαλόγου για τα ελληνοτουρκικά με νέες προκλήσεις από την Άγκυρα

«Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα προς την Τουρκία, τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τον παραγωγικό διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου...»

Must Read

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια «σούμα» των χθεσινών προκλήσεων από πλευράς Άγκυρας και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλεί την κυβέρνηση να… πατήσει πόδι.

Ειδικότερα, το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στις εξοργιστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν από τα Κατεχόμενα, αλλά και στην απόφαση να μη δοθεί άδεια στο Πατριαρχείο για να λειτουργήσει τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία τη Σουμελά, τονίζοντας πως οι Τούρκοι επέστρεψαν στις προκλήσεις, λίγα 24ωρα μετά την επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα προς την Άγκυρα ύστερα από τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου στην κατεχόμενη Λευκωσία, αλλά και την απόφαση να μην δοθεί άδεια στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να λειτουργήσει στην Παναγία Σουμελά, όπως δόθηκε πέρυσι. Και οι δύο αυτές εξελίξεις είναι εξαιρετικά αρνητικές στην κρίσιμη σημερινή συγκυρία που επιβάλλει καλή πίστη για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Γι’ αυτό η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα προς την Τουρκία, τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τον παραγωγικό διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου», αναφέρει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This