Χρειάζεται, αλήθεια, συναίνεση για τα δάση;

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να κάνει και ό,τι περνάει από το χέρι της, για να επιτευχθεί συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των μεγάλων κρίσεων

Must Read

Κάπως αργά θυμήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να ζητήσει, με τη βαρύτητα του αξιώματός της, συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τις πυρκαγιές αλλά και να προστατευθεί το περιβάλλον.

Μόνο που επειδή είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρκεί μόνο να το ζητάει, έστω και αργά, αλλά να κάνει και ό,τι περνάει από το χέρι της, όπως, π.χ., μία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία της, για να επιτευχθεί συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των μεγάλων κρίσεων, καθώς δεν είναι μόνο οι πυρκαγιές, ήταν, ας πούμε, και η πανδημία…

Η κυρία Σακελλαροπούλου προέβη σε αυτή την έκκληση μετά την κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου με αφορμή την σημερινή 49η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα απέτισε φόρο τιμής σε όλους τους αντιστασιακούς και τόνισε ότι «η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα μνήμης και συγκίνησης, μέρα τιμής για όλους αυτούς, όπως ο Σπύρος Μουστακλής και τόσοι άλλοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, που την ιστορία τους αφηγούνται οι εικόνες στο μικρό μουσείο του χώρου αυτού. Αγωνίστηκαν ενάντια στη δικτατορία και έβαλαν τα θεμέλια για τη Μεταπολίτευση».

Ωστόσο, επισήμανε ότι «η επέτειος αυτή έχει και την οδυνηρή της πλευρά, μια πλευρά πένθιμη. Η πληγή της Κύπρου, που παραμένει ανοιχτή και πονάει τον Ελληνισμό. Τη σημερινή ημέρα δεν μπορούμε να τη γιορτάσουμε γιατί ζούμε με ένταση τις πυρκαγιές, που μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια αμείλικτη πραγματικότητα, που είναι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, του φυσικού κεφαλαίου, η απώλεια περιουσιών, οι ανθρώπινες ζωές που μπαίνουν σε κίνδυνο, τα ζωάκια που χάνονται, και όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατόν».

Οπως σημείωσε, «πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των συγκινητικών κατοίκων της Ρόδου και πρέπει, επίσης, οι πολιτικές δυνάμεις ενωμένες να αντιμετωπίσουν -όσο γίνεται πιο γρήγορα και με πιο αποτελεσματικό τρόπο- την κρίση που μας απειλεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This