«Eκτός τόπου και χρόνου o Μηταράκης» – Τα αδειάσματα, οι διακοπές στην Πάτμο και η κάψα για το Super Cup ενώ καιγόταν η χώρα

«Καρφιά» από στελέχη της Κατεχάκη για τον Μηταράκη που βρισκόταν στον κόσμο του, ενώ καιγόταν η χώρα

Must Read

Κρίση ταυτότητας φαίνεται ότι περνάει η ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει στο σπίτι του τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μόλις έκλεισε μήνα στην καρέκλα του. Ο Νότης Μηταράκης είδε την πόρτα της εξόδου, με το Μαξίμου να «φροντίζει» να διαρρεύσουν σε γνωστή εφημερίδα οι πληροφορίες που τον «έκαιγαν».

Ο Μηταράκης εθεάθη να κάνει διακοπές στην Πάτμο, την ώρα που η Ελλάδα καιγόταν και ο κρατικός μηχανισμός υποτίθεται βρισκόταν σε συναγερμό. Ο υπουργός ΠροΠο όμως παραθέριζε στο νησί της Αποκάλυψης, την ώρα που… σκηνές Αποκάλυψης βίωναν και χιλιάδες πολίτες που έτρεχαν να σωθούν από τις φλόγες και έβλεπαν πίσω τους τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη.


Ο ανέμελος τιμώρησε τον ανέμελο

Η «καυτή» πληροφορία έφτασε μέσω διαρροών του Μαξίμου σε γνωστή εφημερίδα και πριν καλά καλά αναδημοσιευθεί από άλλα μέσα, ανακοινώθηκε η παραίτηση του Μηταράκη. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη θητεία του πιάστηκε ουκ ολίγες φορές να βρίσκεται σε… τριήμερα και εξορμήσεις, την ώρα που η χώρα περνούσε κρίσεις, «τιμώρησε» θα έλεγε κανείς τον Μηταράκη με τον πιο… σουρεαλιστικό τρόπο.

Οι δηλώσεις του κατά την διάρκεια συνάντησης με διαπιστευμένους συντάκτες πριν από δύο εβδομάδες, περί κατάργησης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και δημιουργίας έφιππου τμήματος στην ΕΛΑΣ, διαψεύστηκαν άρον άρον από τον πρωθυπουργό με ανακοίνωση του Μαξίμου αλλά και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, την αμέσως επόμενη μέρα.

«Καρφιά» από την Κατεχάκη

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr, στελέχη της Κατεχάκη, σχολιάζουν την απομάκρυνσή του ως κάτι αναπόφευκτο, καθώς ο υπουργός όπως αναφέρουν, «φαινόταν να είναι μονίμως εκτός τόπου και χρόνου». Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκάλεσε ιδιαίτερη αμηχανία, η σύσκεψη που σημειώθηκε στις 17 Ιουλίου για τα μέτρα ασφαλείας στον τελικό του Super Cup, την ώρα που πύρινα μέτωπα σάρωναν τη χώρα. Τη μέρα δηλαδή που είχαν εκδηλωθεί ήδη 81 πυρκαγιές και εκκενώνονταν περιοχές στην Ανατολική Αττική, το Λουτράκι και τη Βοιωτία, ο Μηταράκης έκανε σύσκεψη για τον τελικό του Super Cup! Κάποιοι μάλιστα ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη σύσκεψη, μάταια όμως.

«Την ώρα που και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και οι υπόλοιποι αξιωματικοί έπρεπε να ενημερώνονται για τις φωτιές συνέχεια και μάλιστα κάποιοι από αυτούς να βρίσκονται και μέσα στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο υπουργός τους είχε και τους μιλούσε για τον τελικό του Super Cup που θα διεξαχθεί στις 16 Αυγούστου!», σχολιάζουν πηγές της Κατεχάκη και προσθέτουν: «Και όχι μόνο δεν τους άκουσε, αλλά έκανε και τη σύσκεψη, ενώ αν υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτιές κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν θα μπορούσαν να βρεθούν και υπόλογοι στη Δικαιοσύνη για έλλειψη συντονισμού. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα» τονίζουν.

Σημειώνεται ότι νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ορκίστηκε ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This