Η Βουλή θα άρει την ασυλία του Χαράλαμπου Αθανασίου έπειτα από την εξέλιξη στην δίκη Βαξεβάνη;

Αν δεν το κάνει, η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Must Read

Ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης που είχε μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμηση από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή της Ν.Δ., Χαράλαμπο Αθανασίου αθωώθηκε.

Όχι μόνο απαλλάχθηκε των κατηγοριών, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα, με την πολύ σοβαρή κατηγορία της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου, τα έγγραφα που κατέθεσε κατέχοντάς τα παρανόμως ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον πολιτικό έπειτα από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Documento» με τα «έργα και τις ημέρες» του Χαράλαμπου Αθανασίου ως υπουργού Δικαιοσύνης. Χρειάστηκαν 15 συνεδριάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Αθηνών μέχρι την ετυμηγορία.

Το δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία περί συκοφαντικής δυσφήμησης, κρίνοντας ότι τα δημοσιεύματα δεν περιείχαν ψευδή στοιχεία. Αντίθετα, υπήρξαν ευρήματα για τον ίδιο τον κ. Αθανασίου, που φέρεται ότι κατείχε παρανόμως μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Γιάννη Απατσίδη, δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη, με υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο πρώην υπουργός αναμένεται να κληθεί στη Δικαιοσύνη για να αιτιολογήσει το πώς έφτασαν στα χέρια του τέτοια έγγραφα και πώς απέκτησε πρόσβαση σε μια περίοδο που ο ίδιος δεν ήταν καν υπουργός Δικαιοσύνης!

Αυτό που αναμένεται τώρα, είναι η άδεια της Βουλής για την ποινική δίωξη του Αθανασίου, δηλαδή η άρση της ασυλίας του, διαφορετικά, όπως διεμήνυσε η πλευρά Βαξεβάνη, η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This