Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για το σημερινό «κρεσέντο πολιτικής εξαπάτησης» του Μητσοτάκη

Σαν να μην κυβερνούσε ο ίδιος την προηγούμενη τετραετία και χωρίς, ως συνήθως, καμία διάθεση ανάληψης πολιτικής ευθύνης

Must Read

Η πολυαναμενόμενη «συνάντηση κορυφής» του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τους επικεφαλής των «Big 4» του ελληνικού ποδοσφαίρου, για το φλέγον ζήτημα της οπαδικής βίας, ολοκληρώθηκε, με τον πρωθυπουργό να αφήνει τους πάντες… άφωνους, εξαγγέλλοντας τα ίδια ακριβώς μέτρα που είχε εξαγγείλει και πριν από ενάμιση χρόνο!

Ακόμη κι αυτό να μην συνέβαινε ωστόσο, από μόνο του το γεγονός ότι ο «happy traveller» της εγχώριας πολιτικής σκηνής αποφάσισε να ασχοληθεί με τα αιματηρά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας, στα οποία έχασε τη ζωή του ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, «μετά από ένα δεκαήμερο σιωπής», ήταν υπεραρκετό για τα κόμματα της αντιπολίτευσης… για να τον περάσουν «πριονοκορδέλα».

«Μετά από ένα δεκαήμερο σιωπής για την άγρια δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σήμερα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής», αναφέρει αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού. «Χαρακτήρισε απλά “επιχειρησιακές αστοχίες” ένα πρωτοφανές φιάσκο, υποτιμώντας το γεγονός ότι 200 νεοναζί χούλιγκανς από την Κροατία μπήκαν και διέσχισαν ανενόχλητοι τη μισή χώρα μέχρι την Αθήνα με τραγικό επίλογο τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: πως «αρκέστηκε στην ανακοίνωση μέτρων που έχει ήδη εξαγγείλει τον Φεβρουάριο του 2022 μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, όπως το να κλείσουν οι λέσχες οπαδών, και μέτρων εντός γηπέδων, παραβλέποντας ότι το τραγικό γεγονός στη Νέα Φιλαδέλφεια συνέβη εκτός γηπέδου την προηγούμενη ημέρα του αγώνα» και, καταλήγοντας, επισημαίνει τα εξής: «Σαν να μην κυβερνούσε ο ίδιος την προηγούμενη τετραετία, δήλωσε ότι θα διαλύσει τις παθογένειες. Χωρίς καμία διάθεση ανάληψης πολιτικής ευθύνης, επιμένει να κρατάει στη θέση του και να στηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου. Για ακόμη μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων και προτάσσει αποκλειστικά την επικοινωνία. Με τη στάση του διογκώνει το αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας».

ΠΑΣΟΚ: «Ο Πρωθυπουργός παριστάνει ότι ανέλαβε μόλις χθες τη διακυβέρνηση»

«Ο Πρωθυπουργός έπειτα από πολυήμερη σιωπή, συγκάλεσε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της UEFA και ιδιοκτήτες ΠΑΕ παριστάνοντας ότι ανέλαβε μόλις χθες τη διακυβέρνηση. Επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τη συνήθη πρακτική είτε να ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται είτε να γίνονται εξαγγελίες που είναι αβέβαιο κατά πόσο είναι εφαρμόσιμες, μιας και αρκετά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, προβλέπονταν ήδη στο νομοθετικό πλαίσιο που προέκυψε μετά τον θάνατο του Άλκη Καμπανού», αναφέρει με τη σειρά του το ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσέφερε πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποφεύγοντας να του αποδώσει την πολιτική ευθύνη, που τον βαραίνει για το γεγονός ότι αν και ενήμεροι, παρακολουθούσαν με σταυρωμένα τα χέρια την εκστρατεία ακροδεξιών χούλιγκαν στη χώρα που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου. Ούτε και σήμερα φάνηκε να αντιλαμβάνεται το φιάσκο του «επιτελικού κράτους» αλλά και ότι τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα κατά καιρούς θύματα ή οι τραυματίες στα «ραντεβού του θανάτου» υπερβαίνουν τα όρια της οπαδικής βίας και συνιστούν μείζον πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας», προσθέτει

«Σχετικά με τα ζητήματα της οπαδικής βίας, θεωρούμε ότι πρέπει με ευθύνη των ΠΑΕ και της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει *ισόβιος αποκλεισμός εισόδου στα ελληνικά γήπεδα* όσων εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια εντός ή εκτός αθλητικών χώρων» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος.

ΚΚΕ: «Ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού»

Για «ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας και αποπροσανατολισμού» από την κυβέρνηση «με επικεφαλής τον πρωθυπουργό», κάνει λόγο από την πλευρά του το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Και τούτο γιατί προβάλλεται ότι «η δήθεν αντιμετώπιση της “οπαδικής βίας” μπορεί να γίνει με όλους όσοι ενσαρκώνουν το “ποδόσφαιρο – επιχείρηση”, στο έδαφος του οποίου συγκροτούνται και δρουν επίσημοι και ανεπίσημοι “οπαδικοί στρατοί” για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων. Όταν μάλιστα οι Ανώνυμες Εταιρείες στον αθλητισμό έχουν ευθύνη και για τη δράση φασιστικών ομάδων, οι οποίες με τον μανδύα του “οπαδού” αξιοποιούν τους συνδέσμους ως κάλυψη για την εγκληματική δράση τους», υποστηρίζει το ΚΚΕ.

«Εξ άλλου», προσθέτει, «δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό από το γεγονός ότι ίδια ή παρόμοια μέτρα “αυστηροποίησης” έχουν κατά καιρούς εξαγγελθεί ή και νομοθετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Γιατί πολύ απλά δε θίγουν τον πυρήνα του προβλήματος». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «είναι δε εξοργιστικό το γεγονός ότι σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σαν να μην είδε αυτό που τόσες μέρες βλέπει όλος ο ελληνικός λαός και η νεολαία, ότι η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή ήταν αποτέλεσμα της εγκληματικής δράσης ομάδας Κροατών φασιστών, οι οποίοι έδρασαν ανενόχλητοι μέσα στη χώρα μας, με την ανοχή του κρατικού μηχανισμού».

Εν κατακλείδι, το ΚΚΕ καλεί «τους φιλάθλους, ιδιαίτερα όλους όσοι έχουν σχέση με τους οργανωμένους συνδέσμους οπαδών, να απομονώσουν τους φασίστες από κάθε σύνδεσμο. Να αντιπαλέψουν τα νήματα που συνδέουν τον αθλητισμό με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Από την πλευρά της, η Ελληνική Λύση, η οποία κάνει λόγο για κυβερνητική «ομολογία εγκλήματος», σε ανακοίνωσή της σχετικά με την σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζει ότι «σε ένα κρεσέντο πολιτικής εξαπάτησης, ο πρωθυπουργός, έπειτα από τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της UEFA, εξήγγειλε τα υποτιθέμενα “νέα μέτρα” για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας. Τα μέτρα όμως είναι ταυτόσημα με αυτά που όχι μόνο είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά τα είχε νομοθετήσει με το ν. 4908 τον Μάρτιο του 2022!».

«Πέραν της καταφανούς πολιτικής εξαπάτησης, έχουμε πλέον την ομολογία ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, αφού δεν εφάρμοσε τους νόμους που η ίδια ψήφισε», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης του Κυριάκου Βελόπουλου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This