Π. Γερουλάνος: «Το επιτελικό κράτος ανίκανο να αντιμετωπίσει προβλήματα»

Τι ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Must Read

Στον ρόλο του παράγοντα σταθερότητας, στα ελληνοτουρκικά αλλά και στην «κρυφή» ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος. 

«Ο ρόλος του παράγοντα σταθερότητας, ο οποίος έχει υπηρετηθεί πλέον από όλα τα κόμματα, αποτελεί πολύ θετικό στοιχείο για τη χώρα μας. Υπάρχει μια σαφέστατη άποψη την οποία συμμερίζονται όλα τα κόμματα και συνεργάζονται σε αυτό, πλην της υπόθεσης της συμφωνίας των Πρεσπών, ότι η Ελλάδα πρέπει να κρατά μία τέτοιου είδους στάση στην περιοχή. Η Ευρώπη, μάς έχει συνηθίσει να δίνει ελπίδα σε χώρες και μετά να τους τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια. Όπως έχει γίνει με την Τουρκία για παράδειγμα, όπου μετά προωθούνται ειδικές σχέσεις, οι οποίες είναι καλές για την Ευρώπη αλλά κακές για την Ελλάδα, η οποία γειτνιάζει με αυτές τις χώρες. Τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν ταυτίζονται απόλυτα σε ό,τι αφορά τις χώρες οι οποίες γειτνιάζουν σε εμάς. Και για αυτό, το μεγάλο ερώτημα που για εμένα τίθεται, είναι το εξής: η Ελλάδα, τι θα πάρει από αυτό το δείπνο; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ατζέντα την οποία ο Πρωθυπουργός κρύβει; Μια ατζέντα την οποία αποφασίζει μόνος του, χωρίς τα άλλα κόμματα, ή δεν υπάρχει καμία ατζέντα και ο κ. Μητσοτάκης κάνει μια συμβολική κίνηση από την οποία δεν θα πάρει τίποτα;» είπε με νόημα.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε πλέον μια χώρα η οποία διαφέρει τόσο πολύ από τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων για να κάνουμε συμβολικές κινήσεις χωρίς να παίρνουμε πράγματα από αυτές. Ανταγωνιζόμαστε τις γειτονικές χώρες σε θέματα όπως είναι η οικονομία, ο τουρισμός, τα αγροτικά κλπ. Σε αυτά τα θέματα, τι κερδίζουμε εμείς το οποίο δεν θα πάρουν οι ανταγωνιστές μας αυτήν τη στιγμή; Τι θα πάρει ο κ. Μητσοτάκης από αυτό το δείπνο; Μόνο συμβολισμούς. Έχουν περάσει οι μισές από τις 100 πρώτες μέρες της Κυβέρνησης και βλέπουμε ένα επιτελικό κράτος το οποίο είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει προβλήματα. Έχει πολύ επιφανειακή προσέγγιση, όπως φάνηκε και με το νομοσχέδιο για τους απόδημους, και ακολουθεί μια εξαιρετικά σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Αυτό, πιστεύω ότι θα  χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση για τα επόμενα 4 χρόνια και λόγω αυτού θα είναι από τις Κυβερνήσεις που θα κρατήσουν λίγο».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This