«Τρελές» business πάνω σε στάχτες και αποκαΐδια – Τρομερή καταγγελία για την εγκληματική πολιτική Μητσοτάκη, ενώ η φωτιά καίει ακόμα

Πάρνηθα και Έβρος «στα χέρια» ιδιωτών για «αποκατάσταση» - Προειδοποίηση: «Θα οπλίσει το χέρι νέων εμπρηστών»!

Must Read

Για 12η μέρα συνεχίζει να καίει στον Έβρο η φωτιά που έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της, μαζί και την όποια αξιοπιστία είναι απομείνει (που δεν είχε απομείνει) στο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια καταστροφή που μόνο ως βιβλική μπορεί να χαρακτηριστεί, μια καταστροφή που είναι η μεγαλύτερη στην ΕΕ.

Και αντί η συζήτηση και οι προσπάθειες να περιστρέφονται στην ενίσχυση, έστω και τώρα, της Πυροσβεστικής, της δασοπροστασίας, στην καλύτερη οργάνωση της πρόληψης και της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, η μόνη… πιλάλα της Κυβέρνησης της καμένης γης, είναι οι business.

Καμένη έκταση στην μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο μέχρι τις 28.08.2023 από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus (EMS).

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Αυγή», τα αντιδιαβρωτικά και τα αντιπλημμυρικά έργα στα καμένα της Πάρνηθας και του Έβρου, η αποκατάσταση των δασών δηλαδή, παραδίδεται σε ιδιώτες, ενεργοποιώντας το λεγόμενο μοντέλο των «αναδόχων αποκατάστασης»!

Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη (σ.σ. κατά την οποία η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε πομπωδώς μέτρα που ήδη ισχύουν…), η οποία το μόνο που είχε στην ατζέντα δεν ήταν ένα σοβαρό σχέδιο αποκατάστασης της ασύλληπτης καταστροφής, αλλά τη «λεηλασία» των καμένων εκτάσεων από ιδιωτικά συμφέροντα.

Επιχειρηματικά συμφέροντα σε προσοδοφόρες δραστηριότητες στα καμένα, όπως είχε γίνει και στην Εύβοια το 2021 και όπως θυμίζει η «Αυγή», με ΠΝΠ του τότε υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά (σ.σ. ο οποίος… τρύπωσε ξανά στο Μαξίμου, αναλαμβάνοντας το ρόλο του συντονιστή για την ανάπλαση των καμένων περιοχών σε Πάρνηθα και Έβρο…), η οποία προέβλεπε τον ορισμό «αναδόχου αποκατάστασης με σκοπό την εκτέλεση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας και προστασίας του εδάφους από τη διάβρωση». Ανάδοχος ήταν μια εταιρεία που ασχολείται με αιολικά πάρκα και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών

«Σοβαρό έγκλημα»

Ο Αντιστράτηγος – Yπαρχηγός Π.Σ., ε.α και Νομικός – Δικαστικός Πραγματογνώμονας Ανδριανός Γκουρμπάτσης, με ανάρτησή του εξήγησε τι ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά τα οποία σχεδιάζει και υλοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την πολιτική αυτή «σοβαρό έγκλημα»!

  • Η ανάρτηση:

«Κ.Μητσοτάκη SOS! Η συγκεκριμένη πολιτική σας αποτελεί ιδιαίτερα σοβαρό ΕΓΚΛΗΜΑ! Και τούτο γιατί θα οπλίσει το χέρι νέων εμπρηστών με κίνητρο το όφελος, που θα κάψουν και τον υπόλοιπο δασικό πλούτο, όσος φυσικά μας απέμεινε μετά και τις φετινές καταστρεπτικές πυρκαγιές».

Το έγκλημα κατά των δασών με τη σφραγίδα Μητσοτάκη

Θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αυτή που αποψίλωσε τους φορείς διαχείρισης εθνικών δρυμών από το 2021, καθώς το ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2021, με αριθμό φύλλου 6191, προέβλεπε την κατάργηση των φορέων διαχείρισης (σ.σ. κάποια απ’ αυτά τα μονάκριβα δάση έχουν ήδη εξαϋλωθεί):

  •  του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας,
  • του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, Υμηττού,
  • του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου,
  • του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων,
  • του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου,
  • του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και
  • των προστατευόμενων περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης.
Το ΦΕΚ με τις καταργήσεις των φορέων, μετά τις φωτιές στην Εύβοια και το Τατόι, γκρεμίζει τα κυβερνητικά αφηγήματα

Η συγκεκριμένη απόφαση υπεγράφη λίγους μήνες μετά το ολοκαύτωμα της Εύβοιας, από τον υφυπουργό Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, επί υπουργίας Κώστα Σκρέκα και οι φορείς ενσωματώθηκαν στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This