Σε εξέλιξη το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου προέδρου

Οι τοποθετήσεις Αχτσιόγλου, Κασσελάκη, Παππά

Must Read

Μπορεί να άργησε να ξεκινήσει όχι μία αλλά μιάμιση ολόκληρη ώρα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, αυτό που μπορεί κανείς να πει με σιγουριά είναι ότι οι συμμετέχοντες σε αυτό έφτασαν με χαρούμενη διάθεση, μέσα στο κέφι, την χαρά και το χαμόγελο και έδιναν όλοι με όλους αγκαλιές και φιλιά ενώ δεν ξεχνούσαν να βγάλουν και μία φωτογραφία σέλφι!

Δείτε βίντεο:

 

Σημειώνεται πως στις εργασίες του συνεδρίου δεν δίνει το «παρών» ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.  Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με την τοποθέτηση από τους Γραμματείς του κόμματος και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των υποψηφίων.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι η έγκριση των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του Κόμματος ενώ για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Η διαδικασία προβλέπεται, σε γενικές γραμμές, σύντομη, καθώς το Συνέδριο πραγματοποιείται με υβριδικό τρόπο, δηλαδή με δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή διαδικτυακής, ενώ όσες υποψηφιότητες προκύψουν τελικά, θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση, ώστε να αποφευχθούν εντάσεις ή εκφράσεις αποδοκιμασίας.

Δείτε φωτογραφίες:

Πρώτη στο βήμα ανέβηκε η Έφη Αχτιόγλου για να κάνει την τοποθέτησή της.

Μεταξύ άλλων, μίλησε με θερμά λόγια για τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι εκεί που άλλοι έβλεπαν αδιέξοδα ο Αλέξης Τσίπρας έβλεπε δυνατότητες.

Παράλληλα, άσκησε κριτική και ανέλυσε τους λόγους ήττας αποδίδοντας την σε «προβληματική εσωστρέφεια».

Σημείωσε ότι βρίσκονται κοντά στους πολλούς εννοώντας στον εργαζόμενο, τον άνεργο, τους νέους, τους επιστήμονες, τους μεσαίους επιχειρηματίες. Όχι όμως στους ολιγάρχες και τα τζάκια.

Η κ. Αχτσιόγλου θέλησε επιπλέον να υπερασπιστεί και τον συνυποψήφιο της, Στέφανο Κασσελάκη, για τις ομοφοβικές επιθέσεις που έχει δεχθεί.

Ακολούθησε στο βήμα ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:

«Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον γνωρίζω από τα γεννοφάσκια μου. Γνωρίζω όμως ότι την Ελλάδα τη χρεοκόπησαν τα κόμματα του άλλοτε κραταιού δικομματισμού.

Είδα ποιοι αντιδρούσαν στο άνοιγμα στην κοινωνία, θεωρώντας το “δεξιά απόκλιση”. Δεξιά απόκλιση θεωρούν οι ίδιοι σήμερα και τη δίκη μου υποψηφιότητα. Εμένα τον ίδιο». «Δεξιά απόκλιση είναι ό,τι θα κρατήσει τον Μητσοτάκη στην εξουσία και τον ΣΥΡΙΖΑ ακίνδυνο κομπάρσο.

Η δίκη μου πολιτική ουσία λοιπόν είναι πρώτα από όλα ότι δεν έκανα καμία συμφωνία για να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος. Με κανέναν».

Μίλησε ιδιαίτερα θερμά για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας «εγώ θα είμαι εδώ για να κάνω πράξη όσα δεν έγιναν από τον Αλέξη. Όσα δεν τον άφησαν. Όχι για να αποκαθηλώσω τον Αλέξη».

Στην δική του ομιλία, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Νίκος Παππάς ανέφερε:

«Για να ανακάμψουμε και να κερδίσουμε, υπάρχουν σαφείς πολιτικές, προγραμματικές και οργανωτικές προϋποθέσεις.

Όσο η αριστερά δεν καταφέρει να αποσπά δυνάμεις του κέντρου από τη στρατηγική τους συγκόλληση με τη δεξιά δεν θα καταφέρει να έχει πλειοψηφία. Για να κερδίσουμε λοιπόν τις εκλογές δεν πρέπει να στείλουμε σήμα αναδίπλωσης. Πρέπει να επαναβεβαιώσουμε και να ενισχύσουμε την ταυτότητα του σύγχρονου κόμματος της αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης».

Δείτε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Παίρνουν την τυπική έγκριση οι πέντε υποψήφιοι

Στέφανος Κασσελάκης: Το παιδί του λαού… από την Εκάλη!

Έφη Αχτσιόγλου: Εκτιμώ ότι οι εκλογές θα φέρουν εμένα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This