Η ώρα της κάλπης έφτασε για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ολα δείχνουν ότι Αχτσιόγλου και Κασσελάκης θα περάσουν στον δεύτερο γύρο, καθιστώντας δύσκολα τα προγνωστικά για τον τελικό νικητή

Must Read

Έπειτα από μια παρατεταμένη μάχη που εκτυλίχθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της στο περιθώριο του δημόσιου ενδιαφέροντος, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται αύριο στις κάλπες για την εκλογή νέας ηγεσίας. Μολονότι το εκλογικό σώμα είναι δύσκολα προσδιορίσιμο, όλα δείχνουν ότι Εφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης θα περάσουν στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, καθιστώντας δύσκολα τα προγνωστικά.

Παρά το γεγονός ότι οι πέντε υποψήφιοι κινήθηκαν σε ευπρεπές ύψος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αντάλλαξαν αιχμηρά υπονοούμενα, δεν συνέβη το ίδιο με τους υποστηρικτές Τσακαλώτου, προεχόντως και του ιδιότυπου «κινήματος Πολάκη», που συμπτύσσεται με τον Σ. Κασσελάκη, οι οποίοι, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, επιδόθηκαν σε μια άγρια ανταλλαγή οπαδικών και τοξικής χροιάς κατηγοριών.

Οι φωνές όπως του Νίκου Παππά, που συνιστούσαν καταλλαγή και μετριοπάθεια, όπως φάνηκε δεν έπιασαν τόπο. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε την εκδοχή της διάσπασης και μελλοντικών αποχωρήσεων. Οσο κι αν είναι κάτι που ξορκίζουν και απεύχονται όλοι, όπως ο πρώην γραμματέας Δημήτρης Βίτσας που αρθρογράφησε σχετικά χθες στην «Αυγή», δεν λείπουν και εκείνοι, όπως η σημαντικού εκτοπίσματος Ολγα Γεροβασίλη, οι οποίοι σχολιάζουν με προφανή σημασία ότι «οι διασπάσεις δεν είναι απαραιτήτως κακές».

Διπλή ανάγνωση

Το «κερασάκι» πρόσφερε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, από την οποία προκύπτει σαφές προβάδισμα της Εφης Αχτσιόγλου στην παράσταση νίκης, όμως σε άλλα ευρήματα η αναμέτρηση αποκτά χαρακτήρα αμφίρροπο, με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει μεγαλύτερο προβάδισμα σε αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε στις κάλπες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πάντως, από το Open αμφισβήτησε τις δημοσκοπήσεις, σχολιάζοντας ότι είναι επισφαλείς οι προβλέψεις με άγνωστο το εκλογικό σώμα. Αυτό που έχει κρίσιμη σημασία, όπως παραδέχονται όλοι, είναι ο βαθμός συμμετοχής. Ενας αριθμός κάτω από τις 50.000 ψηφοφόρων θα μεταφέρει αρνητικά μηνύματα τόσο για τη νομιμοποίηση της νέας ηγεσίας όσο και για την προοπτική του κόμματος να ανακάμψει πολιτικά και εκλογικά έπειτα από δύο διαδοχικές ήττες.

Η Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε χθες ότι προέχει η συζήτηση για το αναπτυξιακό, παραγωγικό μοντέλο της χώρας, τον πρωτογενή τομέα, τη βιομηχανία, τις ψηφιακές τεχνολογίες, ένα κράτος στρατηγό, την αναβάθμιση της εργασίας και τα πολιτικά, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Ο Νίκος Παππάς επέμεινε στη θέση του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει τον κόσμο από την Αριστερά ως το Κέντρο. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και την επιβεβαιώνουμε. Κάθε άλλη θέση που ακούγεται στον δημόσιο διάλογο οδηγεί σε αναθεώρηση της ομόφωνα ψηφισμένης, από το 2019, διακήρυξής μας».

Από την «αριστερή όχθη», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε στο μήνυμά του: «Την Κυριακή, με το βλέμμα στην κοινωνία, για ένα κόμμα ισχυρό, δημοκρατικό, με καθαρή ταυτότητα, που να παράγει πολιτική», ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης προσκάλεσε: «Δεν θα αρχίσω καινούργιο κόμμα. Θα αρχίσω καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με εσάς. Ελάτε. Δώστε μου μισή ώρα από την Κυριακή σας. Γραφτείτε επιτόπου στα εκλογικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα και ψηφίστε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This