Συμφωνία για ΜΟΕ τον Νοέμβριο – Τι μάθαμε από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

«Στόχος μας είναι να επιλύσουμε τα προβλήματά μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο»

Must Read

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας επιβεβαίωσε την Πέμπτη την συμφωνία για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τον προσεχή Νοέμβριο και τον οδικό χάρτη, όπως αυτός συμφωνήθηκε κατά την χθεσινή συνάντηση ΜητσοτάκηΕρντογάν στην Νέα Υόρκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΑΜ, υποναύαρχος Ζεκί Ακτούρκ, ανέφερε: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να διατηρήσουμε την θετική ατμόσφαιρα που αναπτύχθηκε πρόσφατα με την γείτονά μας Ελλάδα. Κατά την διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του Τούρκου προέδρου μας και του πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών χθες το βράδυ συμφωνήθηκε ότι οι συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο».

Άγνωστο τι συζήτησαν Μητσοτάκης – Ερντογάν

«Στόχος μας είναι να επιλύσουμε τα προβλήματά μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το πνεύμα καλής συμμαχίας» προσέθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος στην εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Συμφωνεί ο Σαμαράς με τις ολέθριες κινήσεις του Κυριάκου στα ελληνοτουρκικά;

Τι είπε για το Κυπριακό

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας αναφέρθηκε και στο Κυπριακό: «Στην Κύπρο, όπου εντασσόμαστε στο πλαίσιο των Συνθηκών Εγγύησης και Συμμαχίας και η οποία αποτελεί εθνική μας υπόθεση, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι υποστηρίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας υπό όλες τις συνθήκες και ότι η επιβεβαίωση της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος τους, που αποτελούν κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, είναι εκ των ων ουκ άνευ για εμάς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This