Εξοργιστικό: Για τη Δόμνα Μιχαηλίδου ανήκουν στο χθες ο εθνικός ύμνος και η έπαρση σημαίας στα σχολεία!

Ενδεικτικά του που θέλουν να πάνε την Παιδεία τα όσα απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Νατσιού

Must Read

Τα όσα είπε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αποδεικνύουν που ακριβώς ονειρεύεται να οδηγήσει την Παιδεία η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η κυρία υφυπουργός απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Νατσιού της «ΝΙΚΗΣ» ζητώντας να επανέλθει ο Εθνικός Ύμνος και η έπαρση της σημαίας στα σχολεία, που είχε καταργήσει ο τότε υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως αναφέρει στην επίκαιρη ερώτησή του:

«Αναφορικά με την κατάργηση της έπαρσης της σημαίας και την απαγγελία του εθνικού ύμνου από τους μαθητές των σχολείων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, υπενθυμίζω τα εξής:
Το 1998, επί Υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη, το άρθρο 13 παράγραφος 5 β του Προεδρικού Διατάγματος 201/1998 προέβλεπε πως «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κατά τις εργάσιμες ημέρες. Υποστολή της σημαίας γίνεται όταν αυτό κριθεί σκόπιμο από τον σύλλογο διδασκόντων. Επίσημη έπαρση της σημαίας γίνεται: (1) την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα (από το σχολείο της πρωινής βάρδιας), (2) στις εθνικές επετείους και στις τοπικές εορτές, (3) όταν κρίνεται σκόπιμο από τον σύλλογο διδασκόντων ή ορίζεται από τις αρμόδιες αρχές».
Η πρακτική της έπαρσης της ελληνικής σημαίας, με τους μαθητές να λένε τον εθνικό μας ύμνο, λειτουργούσε παιδαγωγικά για τους μαθητές μας, εφαρμόζοντας το πνεύμα του Συντάγματος το οποίο στο άρθρο 16 παρ. 2 αναφέρει ότι «η παιδεία απoτελεί βασική απoστoλή τoυ Kράτoυς και έχει σκoπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τoυς σε ελεύθερoυς και υπεύθυνoυς πoλίτες.»
Το 2017, επί Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, το άρθρο 3 παράγραφος 7 του Προεδρικού Διατάγματος 79/2017, καταργεί την επίσημη έπαρση της σημαίας, αναφέροντας απλώς ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».
Τότε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για κομμουνιστικές πρακτικές.
Η μετέπειτα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο διατήρησε την κατάργηση της έπαρσης της ελληνικής σημαίας, επιβραβεύοντας στην πράξη όσα έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση».

Σήμερα λοιπόν η Δόμνα Μιχαηλίδου ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτές οι θέσεις ανήκουν στο… χθες! Δηλαδή είναι αναχρονιστική η έπαρση της ελληνικής σημαίας και ο εθνικός ύμνος στα σχολεία!

Εγκάλεσε δε, τον πρόεδρο της Νίκης «για πλειστηριασμό πατριωτισμού με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων» και λέγοντας ότι «δεν ξέρω αν θέλετε να γυρίσετε τη χώρα στο χθες, εμείς θέλουμε την Ελλάδα να πηγαίνει μπροστά».

Είπε ακόμα ότι η εθνική και η θρησκευτική συνείδηση καλλιεργείται «με την εδραίωση της πίστης μας στη δημοκρατία και τους θεσμούς της, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την καταπολέμηση διακρίσεων και κοινωνικών ανισοτήτων, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τον σεβασμό προς τον άλλον».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This