Βρούτσης για ΟΑΚΑ: Τι είπε για το πρόβλημα στατικότητας – Πότε θα ανοίξει πάλι το στάδιο

Τι απάντησε στα σχόλια του Παναθηναϊκού

Must Read

Διευκρινίσεις σχετικά με το κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ) που ανακοινώθηκε χθες μετά από απόφαση της κυβέρνησης αφού είχε διαπιστωθεί πρόβλημα στην στατικότητα σε έρευνα του ΤΑΙΠΕΔ έδωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον Ant1 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού ανέφερε σχετικά με το κλείσιμο:

«Μετά από την απόφαση του Πρωθυπουργού, τον Ιούλιο του 2021 για αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, ανατέθηκαν σχετικές μελέτες και τώρα ήρθε στα χέρια μου το πόρισμα της μελέτης από την κοινοπραξία στην οποία ανατέθηκε μετά από διαδικασία 6 μηνών. Η μελέτη ήρθε στα χέρια μου προχθές και οδήγησε στην απόφαση για κλείσιμο του ΟΑΚΑ».

Σχετικά με το πρόβλημα που υπάρχει είπε:

«Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι η στατική επάρκεια δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και αυτό οδηγεί σε ανασφάλεια για την στατικότητα των στεγάστρων και μας οδήγησε σε αυτήν την απόφαση. Πρώτο μέλημα ήταν να διασφαλίσουμε την αυτονόητη προτεραιότητα της ασφάλειας των αθλητών, προπονητών και φιλάθλων του ΟΑΚΑ, που είναι η “καρδιά του αθλητισμού” της χώρας μας».

Όπως διευκρίνισε, πριν κάποια χρόνια παρατηρήθηκε μια ταλάντωση στις κερκίδες στην διάρκεια ενός αγώνα.

«Τότε υπήρξε μελέτη που έδειξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο στάδιο. Πρόβλημα στατικότητας υπάρχει μόνο στο στέγαστρο».

Δείτε βίντεο:

Για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέσα στα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την τωρινή ανέφερε:
«Επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο Γιάννης Ανδριανός δέσμευσε 8 εκατομμύρια ευρώ για την μελέτη στατικότητας των στεγάστρων Καλατράβα, όμως άλλαξε η Κυβέρνηση και δεν υπήρξε εξέλιξη και δεν γνωρίζω το γιατί.
Μόλις ανέλαβα την θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, υπέγραψα απόφαση ώστε κανέναν αθλητικό κέντρο να μην μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν έχει μελέτες στατικότητας και πυρασφάλειας».
Οι κ. Βρούτσης είπε πως θα γίνει επαναξιολόγηση της μελέτης μαζί με το Τεχνικό Επιμελητήριο ώστε να παραδοθεί το ΟΑΚΑ στον «συντομότερο δυνατό χρόνο».

Τέλος, στα σχόλια του Παναθηναϊκού για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ μιας και οι αγώνες της ομάδας φιλοξενούνται στο ΟΑΚΑ είπε:

«Μας προβληματίζει το θέμα του Παναθηναϊκού, είναι εμβληματική ομάδα και ειδοποιήσαμε ότι θα είμαστε δίπλα του, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Εισιτήρια δεν κόπηκαν, όπως λέει ο Παναθηναϊκός, ο αγώνας είναι στο τέλος Οκτωβρίου. Ο Παναθηναϊκός είναι μέρος του προβλήματος, γιατί φιλοξενούνται στο ΟΑΚΑ πολλά σωματεία και σύλλογοι».

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Απόρησαν και οι επιστήμονες για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ – Πώς αντέδρασε το Twitter

Σαντιάγο Καλατράβα: Γιατί του είχε επιβληθεί πρόστιμο για γέφυρα στην Βενετία;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This