Ανδρέας Παχατουρίδης: Ο μοναδικός Δήμαρχος που έχει επανεκλεγεί σε έξι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις

Must Read

Περιστέρι ίσον Παχατουρίδης. Η ιστορία της πόλης του Περιστερίου είναι συνυφασμένη με τον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής Ανδρέα Παχατουρίδη.

  • Από τη
    Βίβιαν Μπενέκου

Είναι ένας ακούραστος δήμαρχος, που σαρώνει τις εκλογικές πρωτιές είκοσι δύο συναπτά έτη τώρα. Το 2019 στους δέκα μεγαλύτερους δήμους της χώρας ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης κατάφερε να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας σε ποσοστό το 74%! Είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να επανεκλεγεί σε έξι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις ανεβάζοντας το εκλογικό ποσοστό του.

«Τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες τον χρόνο ιδρώνουμε τη φανέλα με γκάζια πατημένα και με εμμονική και άοκνη προσήλωση στους στόχους μας» λέει σήμερα στην «Espresso» ο δήμαρχος Περιστερίου, απαντώντας στην ερώτησή μας για το δικό του μυστικό επιτυχίας. Ο Ανδρέας Παχατουρίδης, λοιπόν, είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, πλαισιωμένος από μια ανανεωμένη και δυνατή ομάδα δράσης!

Υποψήφιος ξανά. Γιατί, δήμαρχε; Τι έργο έρχεται για τη συνέχεια;

Γιατί εδώ η σχέση μου και το έργο το δικό μου με την πόλη μου και την κοινωνία των συμπολιτών μου δεν έχει όριο, δεν τελειώνει ποτέ, ούτε σταματά πουθενά. Η ίδια, δε, η ιστορία της πόλης του Περιστερίου, με καταγεγραμμένη την οικογένεια Παχατουρίδη σε ένα από τα αρχικά και πρώτα της χαρακτηριστικά κεφάλαια, δύο γενιές πριν από εμένα, δίνει από μόνη της την απάντηση στο συγκεκριμένο σας ερώτημα.

Τι νούμερο θητεία θα είναι αυτή που έρχεται; Λένε για εσάς ότι είστε μόνος σας μια ολόκληρη «σχολή δημάρχων»! Ποιο το μυστικό της επιτυχίας; Θα το μάθουμε ποτέ;

Η έκτη. Πιστεύω τουλάχιστον εγώ προσωπικά πως όλα είναι νοιάξιμο και δέσιμο. Οσο πιο δυνατά νοιάζεσαι και δένεσαι με τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό σου, όσο πιο βαθιά μέσα σου μπορείς να τον κλείνεις, να τον αγαπάς, να τον αγκαλιάζεις και να τον φροντίζεις, αυτό από μόνο του φτιάχνει μια ξεχωριστή φιλοσοφία αυτοδιοίκησης. Και αποτελεί το βασικότερο συστατικό και μυστικό της επιτυχίας εκείνων που το λέει η ψυχή τους να παίρνουν πάνω τους, χωρίς δεύτερη σκέψη, όλο το βάρος και όλη την ευθύνη για την πόλη και την κοινωνία που κατευθύνουν και διοικούν.

Τι σας κούρασε και τι σας γοήτευσε σε αυτή τη θητεία που λήγει; Είστε ικανοποιημένος από… εσάς;

Για εμένα πουθενά δεν υπάρχει όριο και τέλος. Ικανοποιημένος, λοιπόν, είμαι όταν προσπαθούμε μαζί με όλη την ομάδα των συνεργατών μου ασταμάτητα. Χωρίς διάλειμμα και χωρίς διακοπή. Χωρίς καμία ανάπαυλα και παύση τα Σαββατοκύριακα, τις γιορτές και τις αργίες. Οταν 365 ημέρες τον χρόνο τη φανέλα την ιδρώνουμε, με γκάζια πατημένα, με εμμονική και άοκνη προσήλωση στους στόχους μας για την πόλη μας και την κοινωνία των συμπολιτών μας. Σε αυτό ακριβώς θεωρώ, εγώ προσωπικά, πως υπάρχει γοητεία και έρεισμα, όταν επιλέγεις να πάρεις και να σφίξεις στα ίδια σου τα χέρια την τύχη και την πορεία των πραγμάτων της πόλης σου και γενέτειράς σου. Οπως για εμένα είναι το Περιστέρι.

Η κυβέρνηση υπήρξε αρωγός αυτήν την τετραετία;

Αν θέλουμε ουσιαστικά και έμπρακτα να προχωρήσουμε και να προωθήσουμε την αποκέντρωση, με στιβαρούς πυλώνες μας τους αυτοδιοικητικούς φορείς, βεβαίως και θα πρέπει η κεντρική διοίκηση και εξουσία να ενισχύει διαχρονικά και ανάλογα τους εν λόγω πυλώνες. Μέσα σε μία ή ακόμη και περισσότερες τετραετίες δεν νομίζω ότι αρκεί να αρχίζει και να εξαντλείται η συγκεκριμένη στοχευμένη αρωγή. Ο κανόνας και το μέτρο της αρωγής πρέπει να ισχύουν και να συμβαίνουν πάγια και διαχρονικά. Οχι έκτακτα ή κατ’ εξαίρεση. Εφόσον πραγματικά αποσκοπούμε να προσδώσουμε στην Αυτοδιοίκηση πρόσθετες δυνατότητες και αρμοδιότητες αποκεντρωτικού χαρακτήρα, αποκεντρωτικής αυτονομίας και αποτελεσματικότητας.

Ποιοι σας βοηθούν από την οικογένειά σας στον προεκλογικό αγώνα;

Σύσσωμη η οικογένειά μου βρίσκεται στο πλευρό μου, συναισθάνεται τη βαρύτητα των πολλαπλών υποχρεώσεων της αποστολής μου και συμβάλλει παντοιοτρόπως στη στήριξη που χρειάζεται και απαιτεί μια τόσο βαρυσήμαντη αποστολή.

Σας χαρακτηρίζουν πρύτανη της Αυτοδιοίκησης. Θα μπορούσε να υπάρχει σχολή αυτοδιοικητικών; Θα έπρεπε;

Ολα είναι θέμα ψυχής. Σε κάθε βήμα μας, κάθε μας κίνηση και ενέργεια, πρέπει να βάζουμε ψυχή. Αυτό φαίνεται, αυτό βγαίνει μπροστά, φωτίζει το έργο που κάνουμε και το μετουσιώνει σε πράξη και θεαματικό αποτέλεσμα. «Πρυτανεία» και «σχολή» για εμένα έτσι θα μπορούσε, αν μπορούσε, να δομηθεί στην Αυτοδιοίκηση.

Πώς θα σας κάνει να νιώσετε ακόμη μία εκλογική νίκη; Σας δίνει αυτοπεποίθηση περισσότερη ή τι προσφέρει στην ψυχή σας;

Γειωμένος πάντοτε, ένα με τους υπόλοιπους και πάμπολλους συμπολίτες μου, καταθέτω την ψυχή και όλο μου το «είναι» για εκείνους και για την πόλη μου. Πιστεύω δε ακράδαντα πως κάθε νέα νίκη είναι πρωταρχικά νίκη της ίδιας της πόλης του Περιστερίου, απ’ άκρου εις άκρον της, και όλων ανεξαιρέτως των Περιστεριωτών. Είναι περίτρανη νίκη αγάπης για την κάθε Περιστεριώτισσα και τον κάθε Περιστεριώτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This