Τώρα εκβιάζει και ο Αυγενάκης για τον Αγοραστό!

Ερώτηση στην Κομισιόν για τις απειλές στους πλημμυροπαθείς - «Πυρά» και από το ΠΑΣΟΚ

Must Read

Σε πανικό βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου που έχει ενορχηστρώσει σχέδιο απειλών και εκβιασμών για να βγει ξανά περιφερειάρχης ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία.

Τη σκυτάλη πήρε τώρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εκβιάζει τους πλημμυροπαθείς ότι πρέπει να ψηφίσουν Αγοραστό για να λάβουν αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης: «Το αποτέλεσμα της κάλπης, (είναι) άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που εξαγγείλαμε», με τον Αγοραστό να αναπαράγει στον προσωπικό του λογαριασμό τις δηλώσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης απείλησε τους πολίτες του Χαλανδρίου ότι θα χάσουν το ΕΣΠΑ αν δεν ψηφίσουν την εκλεκτή της ΝΔ, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος προειδοποιήσε ότι θα χάσουν κονδύλια του ΕΣΠΑ αν δεν ψηφίσουν Αγοραστό.

Βολές από τον υποψήφιο Δημήτρη Κουρέτα

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, εξαπολύει επίθεση κατά του Αγοραστού για την απειλητική στάση του στους πολίτες:  «Το αποκλειστικό κίνητρο του κ. Αγοραστού είναι να κερδίσει την εκλογική αυτή η μάχη, να σώσει το ”τομάρι” του όπως λένε και στα χωριά μας. Η ατομική του επιβίωση δηλαδή. Θέλει να αντιμετωπίσει από θέση ισχύος τις επερχόμενες δικαστικές διώξεις, οι οποίες ασκήθηκαν λόγω πλημμελούς και κατάλληλης διοίκησης, με την ελπίδα για μια ακόμα φορά να την ”σκαπουλάρει”» αναφέρει ο Δημήτρης Κουρέτας και προσθέτει:

«Συμμετοχή σε αυτή την απέλπιδα προσπάθεια ατομικής επιβίωσης του κ. Αγοραστού, είναι και λυπάμαι που το λέω, τα κάθε λογής κυβερνητικά κλιμάκια που την τελευταία εβδομάδα θυμήθηκαν τους Θεσσαλούς, υποσχόμενη εκβιαστικά σε πολλές περιπτώσεις ”άμεσες” αποζημειώσεις. Η πολιτική και το ατομική φαυλότητα σε όλο της το μεγαλείο, δηλαδή. Η εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας, πρέπει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να επιδεικνύει την δέουσα πολιτική ευπρέπεια και αντικειμενικότητα, καθότι ο ρόλος της είναι πολιτειακός και όχι κομματικό. Η πολιτική στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στον κ. Αγοραστό είναι απολύτως αποδεκτή και συμβατή με τα πολιτικά ήθη, πλην όμως οι εκβιαστικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται από την ίδια την κυβέρνηση έναντι του εκλογικού σώματος αυτή την εβδομάδα, υποβαθμίζουν το επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης και η απροκάλυπτη ταύτιση κόμματος με την κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, και συνιστά πολιτική εκτροπή» καταλήγει.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην Κομισιόν

Σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου με ερώτησή του στην Κομισιόν ζητά εξηγήσεις για τον εκβιασμό στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, αναφερόμενος στις δηλώσεις Αυγενάκη που συνέδεσε τις αποζημιώσεις και τα μέτρα στήριξης με την επανεκλογή του Αγοραστού.

«Πυρά» από το ΠΑΣΟΚ: «Ο Αυγενάκης εκβιάζει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς»

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τονίζει: «Ο κ. Αυγενάκης εκβιάζει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς ότι, αν δεν ψηφίσουν τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη, Κώστα Αγοραστό, δεν θα δώσει ή θα καθυστερήσει την καταβολή των αποζημιώσεων; Δεν ντρεπόμαστε; Απευθυνόμαστε με αυτόν τον τρόπο στους ανθρώπους που έχουν καταστραφεί; Που δεν ξέρουν πότε θα είναι ξανά σε θέση να ξεκινήσουν την παραγωγή τους; Που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα; Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Αγοραστό, τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Μητσοτάκη είναι πώς θα ξανακερδίσουν τις περιφέρειες», επισήμανε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This