«Χαστούκι» στον Μητσοτάκη: Έχασε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και 5 στις 6 Περιφέρειες 

Οι απειλές και οι εκφοβισμοί γύρισαν μπούμερανγκ στη ΝΔ

Must Read

Μεγάλη ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη έδειξε ο β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τον κόσμο να αντιδρά για τα πεπραγμένα των εκλεκτών του, την ώρα που στελέχη της ΝΔ εξαπέλυαν απειλές κατά των ψηφοφόρων αλλά και των αντιπάλων τους.

«Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα, δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη ΝΔ. Τα πολιτικά συμπεράσματα όμως βγήκαν την πρώτη Κυριακή. Υπήρξε αντίσυσπείρωση ενάντια σε δημάρχους που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ. Επισημαίνω και την χαμηλή αποχή που πρέπει να μας προβληματίζει όλους» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

«Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρά με τα πόδια καλά γειωμένα. Η κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα. (…) Για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν, να θυμίσω πως πριν από 3 μήνες είχαμε βουλευτικές εκλογές και εκεί καταγράφηκε η δύναμη των κομμάτων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, την Αθήνα, ο Κώστας Μπακογιάννης έχασε από τον Χάρη Δούκα του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο στήριξε ανοιχτά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επικοινώνησα με τον Χάρη Δούκα, τον Νέο Δήμαρχο της Αθήνας και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη. Είμαστε στην απόλυτη διάθεση του. Θέλω να ευχαριστήσω όλη μου την ομάδα. Κάναμε έναν καταπληκτικό αγώνα. Η ευθύνη του αποτελέσματος είναι αποκλειστικά δική μου. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά, όπως μπήκα», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

.

 

Στη Θεσσαλονίκη, μεγάλη ήταν η νίκη του Στέλιου Αγγελούδη έναντι του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας, μετά την ήττα του στον β’ γύρο των εκλογών από τον Στέλιο Αγγελούδη, προχώρησε στην πρώτη του δήλωση.

Ευχαρίστησε την οικογένειά του για τη στήριξή της, τους συνεργάτες του, αλλά και τους υποψηφίους του και είπε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του νέου δημάρχου σε ό,τι τον χρειαστεί και έκλεισε λέγοντας «πρώτα η Θεσσαλονίκη».

Παράλληλα, στην Πάτρα επικρατεί μέχρι τώρα με υψηλό ποσοστό ο Κώστας Πελετίδης.

Σύμφωνα με την Singular Logic η εικόνα στις περιφέρειες δεν αναμένεται να αλλάξει καθώς οι διαφορές ανάμεσα στους υποψηφίους είναι μεγάλες.

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ «χάνει» 5 από τις 6 περιφέρειες:

  • Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
  • Βορείου Αιγαίου
  • Δυτικής Μακεδονίας
  • Θεσσαλίας
  • Ιονίων Νήσων

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δημήτρης Κουρέτας επικράτησε με 59,67% έναντι του Κώστα Αγοραστού που συγκέντρωσε 40,03%.

Στην Πελοπόννησο κέρδισε ο Δημήτρης Πτωχός  με 52,78%) έναντι του Πέτρου Τατούλη (47,22% ).

Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ο Χριστόδουλος Τοψίδης συγκέντρωσε 50,97% ενώ ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος έλαβε 49,1%.

Στο Βόρειο Αιγαίο ο νυν περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης έλαβε ποσοστό 54,7%, ενώ ο Αλκιβιάδης Στεφανής το 45,3%.

Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων Ιωάννης Τρεπεκλής εξασφάλισε 65,4%.

Στη Δυτική Μακεδονία ο Γιώργος Αμανατίδης συγκέντρωσε 56,77% έναντι του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη που έλαβε 43,23%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This