Ποιοι εκλέχτηκαν δήμαρχοι στην Βόρεια Ελλάδα

Ποιοι εκλέχτηκαν

Must Read

Διαβάστε τις εξελίξεις στις εκλογές με τους δημαρχιακούς θώκους στην Βόρεια Ελλάδα και σε κεντρικές πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης! Όπως και σε άλλες περιοχές, στην Χαλκιδική, στην Ήπειρο…

Ο Στράτος Κοντός αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του β’ γύρου των εκλογών στον Δήμο Ξάνθης και εκλέγεται Δήμαρχος στη θέση του αντιπάλου του, Μανώλη Τσέπελη. O Στράτος Κοντός συγκέντρωσε ποσοστό 55,73% και ο Μάνωλης Τσέπελης με ποσοστό 44,27%.

Με ποσοστό 60,49% επανεκλέγεται δήμαρχος στην Αλεξανδρούπολη ο Γιάννης Ζαμπούκης. Η παράταξη του κ. Ζαμπούκη υπερίσχυσε του Σταύρου Σταυράκογλου ο οποίος συγκέντρωσε το 39,61% των ψήφων. Η αποχή ανήλθε στο 54,77%.

Με ποσοστό 58,86% αναδείχθηκε νικητής του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Καβάλας ο Θεόδωρος Μουριάδης, ο οποίος παραμένει στη δημαρχία. Ο κ. Μουριάδης υπερίσχυσε του αντιπάλου του, Μάκη Παπαδόπουλου ο οποίος συγκέντρωσε το 43,14% των ψήφων. Η αποχή ανήλθε στο 37,75%.

Τον δημαρχιακό θωκό του δήμου Δράμας αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπαδόπουλος και η παράταξη Επανεκκίνηση για τη Δράμα. Ο κ. Παπαδόπουλος συγκέντρωσε το ποσοστό του 59,77% έναντι του 40,23% που πήρε ο αντίπαλός του, Κυριάκος Χαρακίδη. H συμμετοχή ανήλθε στο 43,9%.

Ο Γιάννης Κοκκαλιάρης και η παράταξη «Μαζί για την Κοζάνη» κέδρισε τη δημαρχεία στο δήμο Κοζάνης παίρνοντας την σκυτάλη από τον Λάζαρο Μαλούτα και την παράταξη «Ενότητα» ο οποίος τερμάτισε δεύτερος. Ειδικότερα, ο κ. Κοκκαλιάρης συγκέντρωσε το 61,22% και ο κ. Μαλούτας το 38.78%. Η συμμετοχή ανήλθε στο 47,07%.

Μέχρι τελευταία στιγμή κράτησε η αγωνία για την έκβαση της μάχης στο δήμο Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, καθώς η μονομαχία των δύο υποψηφίων κρίθηκε με διαφορά μόλις 41 ψήφων. Νικήτρια αναδείχθηκε η νυν δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά με 3.754 ψήφους (50,27%) έναντι 3.713 ψήφων του Κωνσταντίνου Παπαγιάννη (49,73%).

Την θέση του δημάρχου παίρνει από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου ο Θωμάς Μπέγκας ο οποίος εκλέχθηκε στον β’ γυρό των εκλογών στο Δήμο Ιωαννιτών. Ο νυν δήμαρχος συγκέντρωσε το ποσοστό του 47,74% έναντι του νεοεκλεγέντα δημάρχου ο οποίος συγκέντρωσε το ποσοστό του 52.26%. Η συμμετοχή ανήλθε στο 42,85%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This