«Πυρά» από Αυγέρη: «Σιωπούν για την κακή διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης»

Must Read

Εξηγήσεις για τα στοιχεία-«φωτιά» για υπερέσοδα 4,5 δισ του Ταμείου Ανάκαμψης την ώρα που η συνεχίζεται η φοροαφαίμαξη των πολιτών ζητά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να σιωπά για την κακή διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας είναι συντριπτικά: Το 85,9% του συνολικού ποσού των δανείων του Ταμείου αφορά μόλις 36 μεγάλες εταιρείες-ομίλους» σημειώνει η κ. Αυγέρη και προσθέτει: ότι «η πραγματική απορρόφηση των κονδυλίων κινείται στο 8%, ενώ σημαντικά έργα ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ακόμα και αντιπλημμυρικά, απεντάχθηκαν από τους πόρους του Ταμείου». Επιπλέον, αναφέρει ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι για άλλη μια φορά οι μεγάλοι χαμένοι», καθώς «100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να μοιράστηκαν 667 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που μόλις δύο εταιρείες πήραν 300 εκατομμύρια ευρώ».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι: «η κυβέρνηση ακολουθεί τη συνταγή στην οποία μας έχει συνηθίσει: πολλά λεφτά στους λίγους, ελάχιστα στους πολλούς και μικρή απορρόφηση πόρων προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και πως «είναι ξεκάθαρο ότι η ανάκαμψη της κοινωνίας δεν είναι προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης, που κρύβεται και αρνείται την λογοδοσία».

Δείτε επίσης:

«Σφυροκόπημα» του Παύλου Γερουλάνου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη! Τα ερωτήματα-«φωτιά»

Υπερέσοδα από τη φοροαφαίμαξη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This