Τσακαλώτος: «Δεν ήταν σωστές οι διαγραφές από τον Κασσελάκη»

Όσα ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή

Must Read

Πήρε θέση για τα όσα διαδραματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κουμουνδούρου μετά τις παραπομπές από τον Στέφανο Κασσελάκη, αρκετών μελών στην Επιτροπή Δεοντολογίας, σχολίασε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο πρώην υπουργός τοποθετήθηκε δημοσίως για πρώτη φορά εκτενώς μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σπάζοντας για τα καλά την σιωπή του και παίρνοντας θέση για όσα συμβαίνουν.

Αναφορικά με το εάν ετοιμάζει την έξοδό του από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «σε δύσκολες στιγμές με όσα συμβαίνουν στον κόσμο και στην Γάζα, χρειάζεται ηρεμία. Δεν έχω απαίτηση να είμαι σε κόμμα που συμφωνούν με εμένα. Αυτό που θα κριθεί είναι εάν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική αριστερά», ανέφερε.

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη είπε πως «όπως φάνηκε στην δημοσκόπηση της GPO, οι πολίτες δεν τον καταλαβαίνουν ως αριστερό. Η Αριστερά να καταθέσει προτάσεις στον δημόσιο διάλογο, όπως η μείωση του χρόνου εργασίας. Οι θέσεις του κ. Κασσελάκη δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς. Το άγχος μου είναι εάν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο Κέντρο για την ανανεωτική αριστέρα. Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις», είπε.

Επιπροσθέτως, σημείωσε πως ήταν «αντίθετος με την εκλογή αρχηγού από τη βάση και το είχα εκφράσει πριν το τελευταίο συνέδριο, αλλά κ. Κασσελάκης έχει νομιμοποιημένη θέση. Δεν ακούω στα σοβαρά τα περί καθαίρεσής μου». Αναφορικά με το κλίμα εντός ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε πως στελέχη που στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησαν κατόπιν σε προσωπικές επιθέσεις.

Ταυτόχρονα, δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τραυματισμένος από την εκλογική διαδικασία. Τις επόμενες εβδομάδες δοκιμάζεται η ενότητα του κόμματος. Δεν είμαι αισιόδοξος. Ήταν λάθος οι διαγραφές στελεχών όπως Τζουμάκας και Φίλης. Εάν θέλεις την ενότητα πρέπει να συζητάς εξοντωτικά για να την πετύχεις. Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This