ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Παραμονή Τεμπονέρα – Προς αποχώρηση και η «Ομπρέλα»

Αποχώρησε από το κόμμα ο Στέφανος Τζουμάκας - Εκτός συνεδρίασης η ομάδα της Έφης Αχτισόγλου

Must Read

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή εκρηκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος η οποία συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα.

Από τη σημερινή συνεδρίαση απουσιάζουν η «Ομπρέλα», η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αποχωρεί από το κόμμα, η ομάδα των 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου αλλά και η ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα. Μάλιστα η ομάδα της Αχτσιόγλου μετά από συνεδρίαση αποφάσισε να μη λάβει μέρος στη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της ΚΕ.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο Στέφανος Τζουμάκας αποχώρησε από το κόμμα και σε λίγη ώρα αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις.

Ο Στέφανος Τζουμάκας, κατέθεσε δια ζώσης πολυσέλιδη δήλωση αποχώρησης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τέσσερα στελέχη που έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας προς διαγραφή.

 

Παραμένει η ομάδα Τεμπονέρα

Η ομάδα Τεμπονέρα από την πλευρά της παραμένει στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος. Μέσω ανακοίνωσης επισημαίνει τους λόγους που την οδήγησαν να αποχωρήσει από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι παραμένουν μέλη του κόμματος.

«Δεν είναι τώρα η ώρα για δημοψηφίσματα διαγραφών και διευθετήσεων, για ρυθμίσεις υποστηρικτικές σε ανασφάλειες προσώπων», τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους τα μέλη της, Διονύσης Τεμπονέρας, Φώτης Λαμπρινίδης, Χάρης Τσιόκας και Χρήστος Λαμπρίδης, διατυπώνοντας παράλληλα τις αντιρρήσεις τους σε σχέση με τη χθεσινή ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Κατηγορηματική διάψευση

Η διάσπαση στις τάξεις της αντιπολίτευσης οδηγεί προς ολική ρήξη, με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου να διαστευρώνουν ακόμη μια φορά τα ξίφη τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε χθες στην Έφη Αχτσιόγλου ωστόσο η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι το εν λόγω τηλεφώνημα δεν έγινε ποτέ! Λίγη ώρα μετά τη διάψευση της Αχτσιόγλου κύκλοι κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη υποστήριξαν ότι η κλήση έγινε και μάλιστα έδωσαν την ακριβή ώρα, δηλαδή στις 11:32.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κύκλοι κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου αναφέρουν: «Η κυρία Αχτσιόγλου δέχθηκε χθες στις 11:32 κλήση από άγνωστο νούμερο. Δεν έλαβε κάποιο μήνυμα ή ενημέρωση, ενώ ο κύριος Κασσελάκης δεν επικοινώνησε μαζί της με τον τρόπο που μέχρι τώρα επικοινωνούσαν, δηλαδή από διαφορετικό τηλεφωνικό αριθμό εκ μέρους του» και προσθέτουν ότι «η κ. Αχτσιόγλου βρισκόταν στον χώρο της συνεδρίασης της ΚΕ από τις 11:30».

«Σε κάθε περίπτωση, οι κρίσιμες στιγμές που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απαράδεκτο να καθορίζονται από αναπάντητες κλήσεις και fake news», σχολιάζουν.

Στο μεταξύ, από την Πολιτική Γραμματεία έγιναν οι εξής τροπολογίες – προσθήκες στην Πολιτική Απόφαση που αναμένεται να ψηφιστεί στη σημερινή συνεδρίαση.

«1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.

Τα μέλη της Π.Γ.

  • Γεροβασιλη Όλγα
  • Ζαχαριάδη Κώστας
  • Θεοχαρόπουλος Θανάσης
  • Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
  • Ραγκούσης Γιάννης
  • Φλαμπουράρης Αλέκος».

Δείτε επίσης:

Ομάδα Τεμπονέρα: «Δεν είναι τώρα η ώρα για δημοψηφίσματα διαγραφών»

Ο Κασσελάκης απάντησε στην διάψευση Αχτσιόγλου για το τηλεφώνημα

Τεμπονέρας: «H επόμενη μέρα θα μας βρει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να αντιμαχόμαστε τη ΝΔ»

Κούλογλου για Κασσελάκη: «Καταστροφικές οι αποφάσεις βοναπαρτικού χαρακτήρα»

Από «φονιάς του λαού», μέγας «επαναστάτης»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This