«Τρικυμία» στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο στον απόηχο των εσωκομματικών εξελίξεων

Αναζητούνται «γέφυρες» με τη μειοψηφία

Must Read

Συνεδριάζει στις 3.30 το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπό τον Στέφανο Κασσελάκη προκειμένου να ορίσει τα επόμενα βήματα ανασυγκρότησης του κόμματος, σε μία περίοδο που επισκιάζεται από τις εσωκομματικές συγκρούσεις της Κεντρικής Επιτροπής του περασμένου σαββατοκύριακου.

Το κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει τεταμένο, μετά την αποχώρηση των στελεχών της «Ομπρέλας». Ωστόσο, τα κεντρικά στελέχη απευθύνουν έκκληση ενότητας και ζητούν να χτιστούν γέφυρες μεταξύ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας για να κλείσει το εσωκομματικό ρήγμα. Απούσα αναμένεται να είναι η Έφη Αχτσιόγλου, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τις οποίες όπως επισημαίνουν από το περιβάλλον της δεν μπορεί να αναβάλει και έχει σχετικά ενημερώσει και την Κουμουνδούρου. Στο Εκτελεστικό Γραφείο μετέχουν εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, και οι γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος (χωρίς δικαίωμα ψήφου).

Μάλιστα, απαρατήρητη δεν πέρασε η έντονη κριτική που άσκησε ο Γιάννης Δραγασάκης στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος χαρακτήρισε το «μαξιλάρι» των 37 δισ. την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Ευ. Τσακαλώτου. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε πως ο Αλ. Τσίπρας είχε δηλώσει υπερήφανος για το «επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας ότι ήταν συλλογική απόφαση της κυβέρνησης. Παράλληλα, παρέπεμψε τον Στέφανο Κασσελάκη στον επίσημο απολογισμό του κόμματος, ο οποίος ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα. Τον κατηγόρησε δε ότι μέσω της συγκεκριμένης δήλωσης «υπονομεύει» τον «συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ υπό την καθοδήγηση και την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα».

 

Διαβάστε ακόμα: 

Η Αχτσιόγλου μπαίνει σε τροχιά… εξόδου! 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This