Απαράδεκτο! Με άδεια της Κυβέρνησης στη Θράκη (πάλι) ο Ερντογάν

Από που κι ως που μπορεί μια ελληνική Κυβέρνηση να το επιτρέπει αυτό; Επαρχία του είναι;

Must Read

Είναι εξωφρενικό και ταυτόχρονα πολύ ανησυχητικό. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν σκοπεύει να έλθει τον Δεκέμβριο απλώς στην Αθήνα για τη σύνοδο υψηλού επιπέδου.

Θα εκμεταλλευθεί την κατάσταση για να κάνει μια «αυτοκρατορική» εμφάνιση στη Θράκη, περιστοιχισμένος από συνοδεία 300 προσώπων!

Βάσει ποίας λογικής δίδει η Κυβέρνηση άδεια για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης  (της τρίτης κατά σειρά που πραγματοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος στην περιοχή της μουσουλμανικής μειονότητας), λες και επισκέπτεται δική του επαρχία;

Από προηγούμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη Θράκη

Οι υπό τουρκική επιρροή κύκλοι της μειονότητας μάλιστα, αναφέρουν ότι ο Ερντογάν θα είναι εκεί στις 8 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, για μετάσχει στην παραδοσιακή μουσουλμανική προσευχή της ημέρας.

Και μόνο το αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν να πραγματοποιήσει αυτήν την επίσκεψη, θα έπρεπε να θεωρηθεί αρκετό για την άμεση ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ελληνοτουρκικών συναντήσεων, είτε σε υπηρεσιακό είτε σε κυβερνητικό επίπεδο.

  • Περί ποίων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μπορούμε να συζητούμε, όταν η Τουρκία επιμένει στην πολιτική εκτουρκισμού της μουσουλμανικής μειονότητας;
  • Και από που κι ως που μπορεί μια ελληνική Κυβέρνηση να το επιτρέπει αυτό;
  • Πόσο μάλλον όταν στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται θέματα για τα οποία η Τουρκία έχει ζωτικό ενδιαφέρον, όπως η διευκόλυνση της έκδοσης βίζας για τους Τούρκους πολίτες;

Η ατζέντα των συνομιλιών στην Αθήνα περιλαμβάνει ακόμη το ζήτημα της επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών για το μεταναστευτικό, με στόχο την καλύτερη συνεργασία. Μεταξύ άλλων, συζητείται να υπάρξει Κοινή Επιτροπή και εκπρόσωπος των Ελλήνων στη Σμύρνη και της Τουρκίας αντιστοίχως στην Λέσβο αλλά και άμεση επαφή αρχηγείων Λιμενικού Σώματος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This