Πλειοδοσία ενδοτισμού από Μπακογιάννη, μετριοπαθής ο Βενιζέλος!

Επίδειξη θράσους και κοντής μνήμης

Must Read

«Πρέπει πάντα να έχουμε ανοικτούς τους διαύλους διαλόγου με την Τουρκία», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, παραδόξως μετριοπαθέστερος εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

Ομοβροντία τον νοσταλγών… της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, αφού βεβαίως πρώτα το σύνθημα το έδωσε ο Κώστας Σημίτης, ο «αρχιτέκτονας» των Ιμίων και της αναγνώρισης ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο! Ο οποίος Σημίτης φυσικά φρόντισε να παραβρεθεί και στην χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του μέγα φιλότουρκου, Παναγιώτη Ιωακειμίδη!

Ντόρα Μπακογιάννη και Ευάγγελος Βενιζέλος λοιπόν, τάχθηκαν εμφανώς υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας της Ελλάδας με την Τουρκία του Ερντογάν! Όλα αυτά κατά την διάρκεια ομιλιών τους στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης του Athens Security Forum.

Τι ακριβώς είπε ο Ντόρα Μπακογιάννη λοιπόν, προκαλώντας περαιτέρω σχόλια με τις τοποθετήσεις της: «Ο διάλογος με την Τουρκία, με κανέναν τρόπο, δεν πρέπει να φοβίζει την χώρα μας. Η Ελλάδα προσέρχεται στον διάλογο με ισχυρότατα επιχειρήματα. Αλίμονο αν η Ελλάδα θα ήταν η χώρα η οποία θα έλεγε και “δεν συζητώ” σε μια εποχή που δεν υπάρχει κανείς που να μην συζητά με τον εχθρό του. Είναι αδιανόητο μία ευρωπαϊκή χώρα να μη συζητά με μία γειτονική χώρα με την οποία έχει διαφορές. Αυτή είναι η πάγια ελληνική εξωτερική πολιτική. Είναι κομπλεξισμός να πιστεύουμε ότι εάν προσέρχεται κάποιος σε διάλογο είναι έτοιμος να κάνει υποχωρήσεις».

Δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί φυσικά και τον αδερφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη: «Το παράδειγμα του Σούνακ δεν είναι ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Είναι ότι η βρετανική διπλωματία επέτρεψε μια τέτοια πατάτα. Διότι οι Βρετανοί διπλωμάτες είναι εξαίρετοι και γνώριζαν τι θα προκαλέσει μια τέτοια κίνηση. Ένα πράγμα δεν επιτρέπεται στην εξωτερική πολιτική. Να την ασκείς με εσωκομματικά ή εσωτερικά κριτήρια».

Από μεριάς του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε τα εξής: «Πρέπει πάντα να έχουμε ανοικτούς τους διαύλους διαλόγου με την Τουρκία. Κακώς διεκόπησαν οι γύροι των διερευνητικών επαφών το 2016. Ο διάλογος δεν πρέπει να διέπεται από φοβικά σύνδρομα. Δεν πρέπει να κυριαρχείται η εξωτερική πολιτική και η εσωτερική συζήτηση από αυτά. Χωρίς συναίνεση και συστράτευση δεν υπάρχει εξωτερική πολιτική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This