«Άφησα πίσω μου αυτό το συμβάν», είπε ο Μητσοτάκης για το «άκυρο» του Σούνακ

Must Read

Με αφορμή την παρουσία του στο Ντουμπάι για τη Σύνοδο των COP28 για το κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg, όπου ένα από τα θέματα ήταν φυσικά το διπλωματικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο, με την ακύρωση της τελευταίας στιγμής της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Ρίσι Σούνακ, με υπαιτιότητα του Βρετανού.

Ο κ.Μητσοτάκης, παρότι σχεδόν όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ ασχολούνται με το θέμα, τόνισε ότι… άφησε «πίσω» του αυτό το συμβάν και πως δεν θέλει να δώσει «υπερβολικά μεγάλη σημασία» στα όσα συνέβησαν!

«Στο πνεύμα των καλών σχέσεων των δύο χωρών δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα, ούτε θέλω να εμπλακώ σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Βρετανίας. Είπαμε ό,τι έχουμε να πούμε και δεν έχω να προσθέσω κάτι. Θέλω να αφήσω αυτό το περιστατικό πίσω, αλλά το ταγκό χρειάζεται δύο. Δεν έχουμε μιλήσει», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε μεταξύ άλλων για το «μεταρρυθμιστικό έργο» της κυβέρνησης, για την πράσινη μετάβαση στην Ελλάδα και για το στόχο «να αυξήσουμε την παραγωγή πράσινης ενέργειας και να παρέχουμε ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη».

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε μόνοι τους στόχους μας», σημείωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα ανθεκτική, αλλά και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ενώ με αφορμή ερώτηση για την αβεβαιότητα στην Ευρώπη, ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ισχυρή λαϊκή εντολή.

«Η ανάπτυξή μας περιμένουμε ότι θα ξεπεράσει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης και αυτό είναι επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες», είπε και σημείωσε: «Αν δείτε τους δείκτες μπορείτε να διαπιστώστε ότι πάμε καλύτερα από ό,τι οι χώρες της Ευρωζώνης και θεωρώ ότι θα διατηρήσουμε αυτή την ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This