Εξεταστική για Τέμπη: Η ΝΔ αγνοούσε την μήνυση των συγγενών που είχε παραλάβει!

Must Read

Αδιάβαστη πιάστηκε η ΝΔ στην Εξεταστική για τα Τέμπη, καθώς οι βουλευτές της (όπως ο εισηγητής της Λάζαρος Τσαβδαρίδης) ισχυρίσθηκαν ότι Θάνος Πλεύρης και Ζωή Ράπτη δεν έχουν μηνυθεί από τους συγγενείς των θυμάτων.

Μάλιστα και η Ζ. Ράπτη είπε ότι δεν έχει υποβληθεί μήνυση εναντίον της!

Η αλήθεια είναι ότι μήνυση υπήρχε! Και την διάβασε στην Επιτροπή ο Βασίλης Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτοντας ότι η μήνυση εστάλη στη Δευτέρα στη Βουλή!

«Ο Θ. Πλεύρης ενημερώθηκε εκτός των μέσων μαζικής ενημέρωσης και από την εξώδικη δήλωση που απέστειλαν οι συγγενείς των θυμάτων τη Δευτέρα στον Πρόεδρο της Βουλής, που περιείχε και τη συμπληρωματική έγκληση στην οποία αναφέρεται ρητώς:

“Συμπληρωματική έγκληση ΕΓ 2023/414 κατά Κωνσταντίνου Αγοραστού και του συνόλου των μελών του συντονιστικού οργάνου β) του τότε υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και ε) της τότε υφυπουργού Υγείας κυρίας Ζωής Ράπτη”. Αυτό το έγγραφο δεν το ξέρετε;», τόνισε ο Β. Κόκκαλης.

Νωρίτερα ο Λ. Τσαβδαρίδης υποστήριζε ότι «από τις μηνύσεις που υπάρχουν στην Ειδική Γραμματεία του προέδρου της Βουλής προκύπτει από την ανάγνωσή τους ότι δεν καταμηνύεται ο ίδιος ο Θ. Πλεύρης».

Και ότι «από την απλή ανάγνωση των μηνύσεων που υπάρχουν και την από 12 Μαΐου 2023 έγκληση των συγγενών των θυμάτων και άλλων ανθρώπων οι οποίοι υπέστησαν βλάβες –είναι, αν θυμάμαι καλά, 45 τον αριθμό- προκύπτει ότι εκεί έχουν καταμηνυθεί 8 πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Καραμανλής, ο κ. Σπίρτζης, ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο κ. Νίκος Μαυραγάνης και ο κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης. Άρα, λοιπόν, πουθενά δεν αναφέρεται στις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί από τους συγγενείς και στην πρώτη και στην συμπληρωματική το όνομα της κ. Ράπτη».

«Στην περιγραφή λοιπών τυχόν συμμετόχων δεν γίνεται απολύτως καμία αναφορά, έστω και με τη μορφή υπόνοιας τόσο στο πρόσωπο του κ. Πλεύρη όσο και στο πρόσωπο της κ. Ράπτη. Και επίσης, τα διαβιβαστικά έγγραφα των εισαγγελικών λειτουργών τόσο του Πρωτοδικείου όσο και του Αρείου Πάγου δεν αναφέρουν καθόλου το όνομα ούτε του κ. Πλεύρη ούτε της κ. Ράπτη», υποστήριξε λανθασμένα ο εισηγητής της ΝΔ.

Τα ίδια έλεγε και η Ζ. Ράπτη: «το όνομά μου από όσο έχει υποπέσει στην αντίληψή μου δεν έχει αναφερθεί σε καμία μήνυση ή σε κάποιο άλλο διαδικαστικό έγγραφο το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή στη δικογραφία και κατά τούτο δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο τίθεται από τον κ. Κόκκαλη το αίτημα της εξαιρέσεώς μου». Αλλά μετά η Ζ. Ράπτη άλλαξε τροπάρι: «το όνομά μου το ανέγνωσα στην από 8/12/2023 συμπληρωματική έγκληση, δηλαδή, την έγκληση που κατατέθηκε με ημερομηνία προ πέντε περίπου ημερών -σήμερα έχουμε 13 Δεκεμβρίου, αυτή η έγκληση κατατέθηκε πριν από πέντε ημέρες- και στην οποία ζητείται η διερεύνηση τυχόν και δικής μου συμμετοχής ως υφυπουργού Υγείας γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα βρισκόμουν στην περιοχή του συμβάντος την επόμενη μέρα».

Δείτε επίσης:

Τέλος και η Ζωή Ράπτη από την Εξεταστική για τα Τέμπη – Ζήτησε την αυτοεξαίρεσή της

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This