Ανάρτηση κόλαφος από τον στενό συνεργάτη και λογογράφο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

«Δεν θα πίστευα ότι την δεύτερη και τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα η χώρα μου θα έπεφτε τόσο χαμηλά»

Must Read

Με ανάρτηση καταπέλτη στο facebook ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και λογογράφος του, Δημήτρης Κατσούδας, αποδομεί βήμα βήμα το success story της κυβέρνησης του Κυριάκου επικαλοὐμενος τα στοιχεία της EUROSTAT. Ο πολύπειρος επιστήμονας αναφέρεται στο «δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδος» και τονίζει: «Δεν θα πίστευα ότι την δεύτερη και τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα η χώρα μου θα έπεφτε τόσο χαμηλά».

Γράφει στην ανάρτησή του

«ΕΘΝΙΚΟ ΟΝΕΙΔΟΣ

Eurostat: Δεύτερο χαμηλότερο στην ΕΕ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδος το 2022.
H κατά κεφαλήν κατανάλωση των ελληνικών νοικοκυριών σε PPS, η οποία θεωρείται δείκτης της ευημερίας τους, αντιστοιχούσε στο 78% του μέσου όρου της ΕΕ με βάση την αγοραστική δύναμή τους. Στο 68% όμως το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας, υψηλότερο μόνο από αυτό της Βουλγαρίας και στο ίδιο επίπεδο με της Σλοβακίας.

Ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου ως ο πρώτος Έλληνας που έκανε stage στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Political Affairs).
Αγωνίστηκα όλη μου την ζωή για την ευρωπαϊκή ιδέα.
Ώριμος πια τιμήθηκα με το αξίωμα του γενικού γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών και το υπηρέτησα διακριτικά και, πιστεύω, αποτελεσματικά.

Όταν έληξε η θητεία μου το 2009 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδος ήταν 15ο ανάμεσα στους 28. Τώρα είναι 26ο στους 27. Ποτέ στις πρώτες δεκαετίες της επαγγελματικής μου ζωής δεν θα πίστευα ότι την δεύτερη και τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα η χώρα μου θα έπεφτε τόσο χαμηλά και ότι θα αγωνίζονταν πια να τα βγάλουν στοιχειωδώς πέρα τα περισσότερα νοικοκυριά.

Η μόνη μου παρηγοριά είναι πως με την παρούσα κυβέρνηση κινούμαστε ανοδικά σε σχέση με τις λοιπές κυβερνήσεις από το 2009. Δεν καταφέραμε όμως να ξεκολλήσουμε από τον πάτο στην κατάταξή μας ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ κάτι το οποίο δεν είναι τυχαίο νομίζω αλλά αντανακλά τις κρατικιστικές και μη ανταγωνιστικές δομές της ελληνικής οικονομίας…
Αναμένουμε πια τα στοιχεία του 2023…»

 

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This